İRAN – TÜRKİYE TURİZM PROJESİ

HG Editör
Posted on Haziran 27, 2022, 11:48 am
6 mins

İRAN – TÜRKİYE TURİZM PROJESİ

KÜLTÜREL ORTAK MİRASA SAHİP İKİ ÜLKE İRAN VE TÜRKİYE

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu
(FİJET – Aturjet) Üyesi Caucas Seyahat Acentesi
YEŞİM SARITAŞ

16 Aralık 2021 tarihinde İran – Türkiye Turizm Projesi başlığı ile çıktığımız haberde daha yolun başında olan iki markadan çok güzel bir atılım gerçekleşti. İlk amaç İranlılara Türkiye’yi daha çok tanıtmak için Türkiye’nin kültürel mirasını anlatacak İranlılara özel kültür turları düzenlemekti. Danışmanlığını yaptığım İran’ın önde gelen TV, TURİZM ve YATIRIM DANIŞMANLIK şirketi YERİNO ile Türkiye’nin kültür turlarında önde gelen TUR OPERATÖRÜ JOLLY’nin iş birliği neticesinde İran’ı da Türklere tanıtmak için YERİNO’nun kurucusu Genç İş Adamı Sayın ALİ HEMMATZADEH’in ekibi ve kendisi eşliğinde misafirleri olarak İran’ı keşfetmek üzere JOLLY Kültür departmanı yetkilileri ile İran’a gittik. 

10 günlük keşif turumuz, İran’ı ilk kez görecek olan ben dahil ekipteki kişiler için çok heyecan verici ve şaşırtıcı olup, YERİNO misafirliğinde tam bir İran Masalı tadında gerçekleşti. Şunu çok rahatlıkla diyebilirim ki İran bir Avrupa ülkesinden farksız. Çok fazla kültürel mirasa sahip ve bu mirasına sahip çıkan bir ülke. Elbette yaşam tarzı, yönetiliş farklılıkları var ama bu özellikle bir kadın olarak gidip görmemek için asla bir engel değil. Tehlikeli değil, tam tersi bir o kadar sakin bir ülke. Hiçbir eyaletinde kavgaya ya da sesini yükselten birine denk gelmedik. Tarihi zenginliği, yeme içme kültürü, şairlerine verdiği önemi gösteren eserler ve hele ki o Selçuklular dönemine ait yapılar ile büyüleyen ve her eyaleti farklı sürpriz güzelliklere sahip bir ülke İran. Tebriz’i Ankara, Tahran’ı İstanbul, Şiraz’ı Eskişehir, Kandowan ile Kapadokya, Yazd’i ile Mardin, Sadabat Sarayı ve Ormanı ile Yıldız Parkı’nı anımsatan İran kesinlikle görülmesi gereken bir ülke. 

Ayrıca İran’a geleceğimizi duyan Doğu Azerbaycan Turizm Bakanı Sayın Ahmad Hamzezadeh’in YERİNO üzerinden daveti üzerine kısa bir ziyarette bulunduk. Yardımcısı Sayın Bayramzadeh ile görüştük. İki ülke turizmi için her zaman destek olacakları konusunda gösterdikleri ilgi ve nazik misafirperverlik çok güzeldi.

YERİNO TV, Turizm ve Yatırım Danışmanlık
ALİ HEMMATZADEH

Sonucunda YERİNO ve JOLLY arasında yapılan anlaşmalara göre bir ilk daha gerçekleşti ve Doğu Anadolu ve İran’ın birlikte gezileceği (vizesiz) Kültür Turları, Nisan 2022 tarihinde satışa sunuldu. Doğunun Hazineleri ve Büyük İran Turu olarak JOLLY ve acentelerinde satışta. JOLLY’nin Mayıs’ın ikinci haftası İran’a gönderdiği ilk tur kafilesini YERİNO Ekibi Tebriz’de karşıladı. Sınır kapısından YERİNO ekibinin alıp İran’da gezdirdiği ilk turun misafir izlenimleri önemli olup, misafirler İran’ı söylenenlerden çok farklı bulduklarını ve sevdiklerini söylerlerken, ayrıca böyle bir çalışma için her iki markaya da teşekkürlerini ilettiler. Yorumlar çok olumlu olup İran’ı kapsayan paketlerin alternatifleri de JOLLY tarafından hazırlanıyor. Aynı şekilde İranlılara Türkiye’yi tanıtmayı hedefleyen YERİNO ve İranlılara özel Türkiye Kültür turları için turizm partneri JOLLY ile Türkiye’yi adım adım gezmeye devam ediyoruz.

YERİNO TV, Turizm ve Yatırım Danışmanlık Şirketi’nin Türkiye’de de şirketi olup, bu şirket İran’dan Türkiye’ye gelmek ve yatırım yapmak isteyen İranlılara Yatırım ve Vatandaşlık Hizmetleri konusunda profesyonel ekibiyle İstanbul’da hizmet vermekte. Hizmet ağını Türkiye geneline yaymak isteyen YERİNO, Alanya, Antalya gibi tatil şehirlerinde de girişimler ve partnerlikler yapmakta. 

YERİNO TV ile ise İstanbul başta olmak üzere Türkiye’yi; kültürel zenginlikleri, turizm beldeleri ve otelleri, yeme içme kültürü ve sıcak gündemi ile her alanda İranlılara tanıtmakta ve bilgiler aktarmakta. 

YERİNO TV, Turizm ve Yatırım Danışmanlık Şirketinin sahibi Genç İş Adamı Sayın ALİ HEMMATZADEH, “iki ülke adına yararlı olan konularda her zaman girişim yapmaktan çekinmeyiz” derken, atılan adımların olumlu olmasından da kendisi ve ekibi adına çok mutlu olduklarını söylüyor. 

hotelrunner hotel gazetesi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.