DEDEMAN BOSTANCI’DA DEĞER’Lİ BİR GECE

DEDEMAN BOSTANCI’DA DEĞER’Lİ BİR GECE
Hotel Gazetesi
Posted on Temmuz 02, 2022, 11:27 am
10 mins
  • Değer Otizm Derneği-Taşev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2022 Yılının Enlerini ödüllendirdi.

  • Düzenlenen törende bir konuşma yapan Değer Otizm Derneği Başkanı Şule Gökırmak, “Çocuklarımıza iyi olmayı öğretmeliyiz” dedi.

  • Geceye sponsor olarak destek veren Dedeman Bostancı İstanbul’a teşekkür plaketi takdim edildi    

Değer Otizm Derneği Taşev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, burada eğitim gören otizmli çocuklar için bir organizasyon düzenledi.

Dedeman Bostancı İstanbul Hotel & Convention Center’da “Yılın Enleri 2022” adıyla düzenlenen geceye, Değer Otizm Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin faaliyetlerini sürdürmesinde maddi ve manevi destek sağlayan destekçi ve gönüllüleri, burada eğitim ve rehabilitasyona tabi tutulan öğrenciler, aileleri, yakınları, eğitimcileri ve çalışanları katıldı.

Dedeman Sponsorluğunda, Değer Otizm Derneği Yılın Enleri Ödül Gecesi adıyla düzenlenen gecede, geride kalan eğitim döneminde gelişme kaydeden otizmli öğrencilere takdir belgeleri verildi.

“ÇOCUKLARIMIZA İYİ OLMAYI ÖĞRETMELİYİZ”

Gece, Değer Otizm Derneği Kurucu Başkanı Hatice Şule Gökırmak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Otizmli ikiz kızlar Dila ile Serra’nın annesi Başkan Hatice Şule Gökırmak, yaptığı duygusal konuşma ile geceye damgasını vurdu. Gökırmak Şunları söyledi:

Sevgili misafirler, sevgili dostlar, gecemize iştirak eden özel insanlar, öncelikle hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

İçinizde anne olanlar kimler? Ben de bir anneyim ikiz kızlarım var 17 yaşlarında ancak onlardan anne kelimesini hiç duymadım duymak için her şeyimi verebilirdim.

Ben 2 ayrı dünyada yaşayan bir anneyim. Biri şu an birlikte olduğumuz dünya; diğeri ise öteki dünya. Bu öteki dünya dediğim yerde biraz sorunlar var. Çünkü o dünyada “ötekiler” yaşıyor. Ötekiler çoğunluktan olmayan insanlar. İşte ben bu her 2 dünyayı da birlikte yaşamak durumunda olan bir kadınım.

Kültürle ilgili çok önemli bir söz vardır. O da şudur: ‘Kültür bir niyettir. Ötekiyle yaşamak ya da yaşamamak niyeti. Ötekiyle yaşama niyeti varsa farklı kültürlerden veya farklılıklardan zenginlik doğar, güç doğar. Yaşamak niyeti yoksa savaş çıkar.’ Maalesef insanlık ötekilerden çok hazzetmeyen bir kültürle donatılmış, ancak ne büyük mutluluk ki sizin gibi ötekileştirmeden veya aynılaştırmadan, herkesi her şeyi olduğu gibi kabul etmeye hazır, güçlü ve iyi insanlar var. Çocuklarımıza iyi olmayı öğretmeliyiz. Ama sadece lafla değil. Onların iyilik yapacağı ortamları yaratarak. Çocuklarımıza farklılıkların zenginliğini öğretmeliyiz. Ama sadece okutarak değil, onlara farklılıkların bulunduğu ortamlarda soluk alma, yaşama ve bir şeyler üretme ayrıcalığı tanıyarak. İşte bu noktada benim okulum, yani Taşev, bu öğretilerin yaşatılabileceği, canlı hale getirebileceği güzel bir ev. Adının taş olduğuna bakmayın içi sıcacık. Ancak bu sıcaklığın devam etmesi için her zaman bir kaynağa ihtiyaç var biliyorsunuz. Evlerde ısınabilmemiz için doğal gaza veya elektriğe, oduna ihtiyacımız var. Telefonu şarj etmek için pillerin dolu olmasına ihtiyaç var. Taşev’in de kuşaklar arası ötekileştirme konusunda fark yaratması, yok etmesi, iyiliğin öğretilmesi için bir okul olarak devam etmesi adına kaynağa ihtiyaç var. İşte ben ve arkadaşlarım bu kaynağı sağlayıp bu lokomotifi ilerletmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Güzel işler yapıyoruz..

Siz de bu gece bu güzelliklere şahit olacaksınız.”

DEDEMAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Türkiye turizminin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, bir yandan zincire yeni halkalar ekleyerek büyümesini sürdürürken, Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman’ın öncülüğünde sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle, toplumsal gelişime de katkı sağlıyor. Değer Otizm Derneği Başkanı Şule Gökırmak, bu gecenin sponsorluğu ile kendilerine de destek veren Dedeman Hotels & Resorts International için hazırlattığı teşekkür plaketini, otelin Operasyon Direktörü Gürkan Kaban’a takdim etti. Kaban plaketi alırken yaptığı kısa konuşmada; “Dedeman Hotels & Resorts International olarak bu tür etkinliklere Sayın Banu Dedeman’ın önderliğinde çok önem veriyoruz. Yakın gelecekte birçok sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayacağımızı, karne döneminde olduğu için öncelikle buradan başladığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

ÇOCUKLAR NEŞELİ, AİLELER MUTLU

Sahneye tek tek çağrılan öğrenciler, yanlarında bulunan anne ve babaları ile sahneye çıkıp belgelerini alırken, veliler de Değer Otizm Derneği ve Taşev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim almaya başlayan çocuklarında gözlemledikleri olumlu değişimler hakkında katılımcılara bilgi vererek, bu gelişmelerden dolayı yaşadıkları mutluluklarını dile getirdiler ve merkezin yönetici ve eğitim görevlilerine teşekkür ettiler.

Takdir belgesini alan çocuklar da kimi zaman mikrofonu alarak konuşma konusundaki gelişimlerini konuklara bizzat gösterdiler.

SAAT 9.00’DAN 16.00’YA EĞİTİM

Değer Otizm Derneği Taşev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ünal Divanlı, merkezin çalışma programı hakkında şu bilgileri verdi: “Kurumumuzda eğitim sabah 09.00 da başlayıp öğleden sonra 16.00 a kadar devam etmektedir. Öğle arası bir saatlik öğle yemeği bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ile yürüyüş, masa tenisi, bisiklet, paten, ince ve kaba motor çalışmaları, haftanın iki günü yüzme ayın belirli günlerinde at terapisi ve sosyalleşme etkinliklerinin yanında basketbol, genel cimnastik ve masaj seansları yapılmaktadır.”

HER ÇOCUĞUN İHTİYACINA YÖNELİK ÇALIŞMA

Taşev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nun Uzman öğreticisi Gözde Önce ise verilen eğitim hakkında şu bilgileri verdi: “Kurumumuzda özel eğitime gereksinim duyan bireylerin hedeflenen eğitimsel amaçlarına dikkate alarak. Böyle bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlayıp öğrencilerin gelişimlerini sistematik bir şekilde kaydedip takip ediyoruz. Bu hedeflenen amaçlar doğrultusunda derslerimizi planlıyoruz. Bu kapsamda dil ve konuşma güçlüğü çeken çocuklar için artikülasyon çalışmaları ile eksik ya da yanlış sesleri düzeltmeye çalışıyoruz. Ses bozuklukları yaşayan çocuklarımız için nefes çalışmaları ile destekleyerek, akıcı konuşma çalışmaları yaparak sözcük tekrarlamaları, hece uzatmaları yapan çocuklara da önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Ayrıca okul öncesi kavramlar, sayı çalışmaları, kalem tutma becerisi, makas kullanma becerisi, çizgi çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, özbakım becerilerinin gelişimi, dikkat ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklarımız için dikkat çalışmaları gibi, her çocuğun ihtiyacına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Alınan sonuçlardan da son derece memnunuz.”

GECE ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE SONA ERDİ

Gece, çekilen anı fotoğrafı ile son bulurken, 50’ye yakın otizmli bireyin eğitime tabi tutulduğu Taşev’in başta kurum Müdürü Ünal Divanlı olmak üzere eğitim kadrosu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sami Fırat Akgül ve Çetin Yıldız, Uzman Öğreticiler Gönül Açığ ve Gözde Önce, Psikolojik Danışman Selen Gür ve Başkan Şule Gökırmak’ın Asistanı Ayşenur Büyükaktaş birlikte kürsüye davet edilerek, geceye katılanlar tarafından alkışlandılar.  

https://degerotizmdernegi.org/kurban-bagis/

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.