ERASMUS PROJESİYLE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

ERASMUS PROJESİYLE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER
HG Editör
Posted on Temmuz 02, 2022, 10:29 am
3 mins

Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konukları, Fransa, İspanya, Yunanistan ve Estonya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerdi.

Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası öğrenci değişim programı Erasmus konusunda oldukça etkileyici bir organizasyona imza attı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan okulun, “Cultures on a Palette Erasmus” projesinin 4. Hareketliliği 4-8 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de tamamlandı. Fransa, İspanya, Yunanistan ve Estonya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri Ankara’da ağırlayan Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, düzenlenen aktivitelerle organizasyonu tam bir ülkelerarası kültür alışverişine çevirdi.

“KONU GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZDİ”

Cultures on a Palette Erasmus projesinin koordinatör öğretmeni Eren Güngör, Türkiye’de tamamlanan 4. Hareketlilikte yaşananları şöyle anlattı:

“Hareketliliğin konusu gelenek ve göreneklerimizdi, dolayısıyla partner ülkeler geleneksel yemeklerini, kıyafetlerini, danslarını, bayramlarını, festivallerini, atasözlerini ve hikayelerini birbiriyle paylaştı. Bu süreçte geleneklerimizi yansıtan pek çok aktivite düzenledik. Mehteran ekibi ve Seymen ekibi misafirlerimize gösteri yaptılar. Misafir öğrencilerimizle geleneksel Türk dansları atölyesi yaptık. Tüm öğrenciler beraber halay çektiler.

Geleneksel sanatlarımızdan Ebru’yu tanıttık. Yabancı öğrencilerden gönüllü olanlar Ebru atölyesine katılarak kendi eserlerini ortaya koydular.


Kültürel gezi olarak Kapadokya’ya günübirlik gezi düzenledik. Burada da kültürümüzden paylaşımlar yaptık. Profesyonel rehber eşliğinde, bölgenin önemli noktalarını gezdik. Yabancı misafirlerimizle çok keyifli bir gün geçirdik.


Kültürel gezilerimiz kapsamında bir de Ankara gezisi düzenledik. Konumuzla bağlantılı olarak ilk önce Anadolu Medeniyetleri Müzesine gittik. Oradan Ankara Kalesinde alışveriş ve yemek molası verdik. Son durak olarak da Hamamönü turu yaptık. Aynı günün akşamında Erasmus öğrencilerimizin aileleri yabancı öğretmen ve öğrencileri gruplar halinde iftar davetinde evlerinde ağırladılar. Öğretmen ve öğrenciler kültür alışverişi noktasında çok verimli ve keyifli bir akşam geçirdiler. Karşılıklı hediyeleştiler.

Hareketliliğimizin son akşamında okulumuzda yabancı öğretmenler ve öğrenciler için bir iftar düzenledik. Aynı zamanda veda yemeği niteliğinde bir akşamdı. Öğrencilerimiz vedalaşma esnasında duygusal anlar yaşadılar. Bir sonraki hareketlilikte buluşma sözleri vererek vedalaştılar.”

hotelrunner hotel gazetesi
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.