HÜSEYİN BARANER’E ULUSLARARASI GÖREV

HÜSEYİN BARANER’E ULUSLARARASI GÖREV
Hotel Gazetesi
Posted on Temmuz 16, 2022, 12:11 am
12 mins

• Dünya Turizminin tanınan ismi, Twin Cities World Tourism Association (TCWTA) Genel Sekreterliğine yeniden seçildi.

• TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: “Baraner’in bu önemli göreve tekrar seçilmesinden dolayı onur duyduk”

• TCWTA Başkanı Thomas Feser: “Baraner’in bizimle birlikte çalışmasından dolayı son derece memnunuz”

• Barener’e Medya Tuzağı!

Dünya turizminin önde gelen akil adamlarından Hüseyin Baraner, kardeş şehirler arasında köprüler kurup aralarındaki turizm ve seyahat aktivitelerini artırarak farklı milletlerden ve kültürlerden gelen vatandaşların arasındaki diyaloğu ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Twin Cities World Tourism Association (Dünya Kardeş Şehirleri Turizm Birliği, TCWTA) Genel Sekreterliğine yeniden seçildi.

“YENİ SÜREÇTE YOL AÇICI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Twin Cities World Tourism Association’dan Başkan Thomas Feser imzasıyla yapılan açıklamada, “Dünyaca tanınmış turizm yöneticisi, beş kıtada turizmde faaliyet gösteren birçok önemli kişi, kurum ve belediye ile sıkı temas halinde olan Baraner’n bizimle birlikte çalışmasından dolayı son derece memnunuz. Dünya çapında sahip olduğu ilişki ve temaslarını dünyadaki kardeş şehirlerinin karşılıklı temaslarını kurup geliştirmelerine yardımcı olmak üzere kullanacağından emin olduğumuz Hüseyin Baraner’in katkılarının önemli olacağı ve turizm ile seyahat alanında geliştireceği yeni proje ve fikirlerin küresel turizmin başladığı yeni süreçte yol açıcı olacağına inanıyoruz” denildi.

TCWTA YENİ ZİRVESİ 24 ŞUBAT 2023’TE

Kardeş şehirlerinin turizme sağlayabilecekleri katkıları artırmak ve kardeş şehirlerin arasındaki bağları güçlendirici etkilerinden faydalanmak için TCWTA tüm kıtalardaki kardeş şehirlerinin temsilcilerini bir araya getireceği etkinliğin tarihi belli oldu.

Almanya’nın Bingen am Rhein kentinde 24 Şubat 2023 tarihinde büyük bir “Dünya Kardeş Şehirleri Turizm Zirvesi” düzenleneceği açıklandı.

Almanya’nın Bingen am Rhein kentinde dünyanın dört bir yanındaki kardeş şehir ve ilçelerin temsilcileri için gerçekleşecek uluslararası zirvede turizm sayesinde kardeş şehirlerin kent ekonomisinin güçlendirilmesini hızlandırmak, karşılıklı sektörel eğitime yoğunlaşmak, yeni dönemde turizm yatırımlarının çeşitlendirilmesi gibi yeni finansal fırsatlardan yararlanmak ve ayrıca kardeş şehirler arasındaki turizm trafiğini güçlendirmek gibi konular masaya yatırılacak.

HÜSEYİN BARANER’E MEDYA TUZAĞI!

Dünya Hüseyin Baraner’in başarısını ve dünya turizmine katkısını konuşurken, sözde Türk turizmine hizmet eden bir yayın organı, ünlü ismin başarısına gölge düşürmek amacıyla haber yaptı. TÜRSAB’ın yeni yönetimindeki isme Hüseyin Baraner’in eski (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilciliği görevini soran ve olumsuz yanıt alan yayın organı, bunu haberin başlığına çıkarak Baraner hakkında karalama kampanyası başlattı. Haberin devamında ise “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi’ olarak Almanya’da kendi ismini duyuran Hüseyin Baraner’in bu görevinden, TÜRSAB’ın haberi yok” ifadeleri kullanıldı.

TÜRSAB BAŞKANI “KEŞKE DEVAM ETSEYDİ

Haberi gören TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türk turizminin önde gelen derneği TÜRSAB’a atıfta bulunularak ünlü turizmci hakkında yapılan bu sevimsiz haberden dolayı Baraner’i arayarak kendisini takdir ettiğini ve bu önemli göreve yeniden seçilmesinden dolayı onur duyduğunu belirten Bağlıkaya, “Hüseyin Baraner geçmiş dönemde bu görevi başarı ile yaptı ancak vakit darlığı ve işlerinin yoğunluğu nedeni ile devam etmiyor, keşke devam etseydi” ifadesini kullandı.

TURİZM CAMİASI BARANER’E SAHİP ÇIKTI

Sosyal medyada paylaşılan söz konusu haber üzerine turizm medyası tepki göstererek Hüseyin Baraner’e destek mesajı veren yorumlarla bulundular. Baraner’e destek mesajları çığı gibi büyüyüp, kendilerine tepkiler artınca, haberi yapan kişi çareyi haber yoruma kapatmakta buldu. İşte turizm camiasının önde gelen isimlerinden Hüseyin Baraner’e destek mesajları:

Musa Alioğlu: Seçimden hemen sonra 75 danışman atanmıştı. A4 kağıdı doldurmuştu.

Hüseyin Cantürk: Türk turizimi yatsın kalksın Hüseyin Baranere dua etsin, on yıllardır gösterdiği çaba sayesinde Türk turizimini çok önemli yerlere gelmesini sağladığı için TÜRSAB’ın adı var. Kendi hiçbir zaman olmadı, bu boş kafayla olması da mümkün değil.

Cem Polatoğlu: Türsab Kartvizit Bile Bastırmıştı

Ben de Başaran Ulusoy zamanında ve Firuz Bağlıkaya zamanında atanan 75 danışmandan biri olarak atandığını hatırlıyorum. Hatta TÜRSAB ona kartvizit bile bastırmıştı “ Yurtdışı Temsilcisi” gibi bir title ile. Sonradan bu danışmanlıklar lağvedildi ama o dönemki titri yazıyı hazırlayan gazetecinin akılda kalmış olabilir. Aslında tek başına yurtdışında Türsab’ın varlığının çok çok ötesinde başarılar gösteriyor, cebinden Türkiye’nin tanıtımını yapıyor. Merkel’den başlayıp Tüm Alman siyasi ve devlet erkanına ulaşabilecek arkadaşlıkları var. Yüzlerce grubu, onlarca lobiyi Türkiye lehine yönlendirdi. Türkiye-Almanya krizini tek başına çalışarak çözülmesine yardımcı oldu. Tanınan, bilinen Türkiye ve Almanya’da çok sevilen, güvenilen bir kişilik. Tam Türkiye ve turizm aşığı. Hiçbir işi para karşılığı yapmaz. Çok turizmciye, gazetecilere, emekçilere yardımı dokunmuştur. Sanırım Türkiye olarak ona Şükran borcumuz var. İyi ki varsın Hüseyin Baraner.

Cemal Kiziltan: Sana tüm kalbimle katılıyorum sevgili Cem, Hüseyin Baraner gibi değerli, bilgili ve deneyimli sektör temsilcilerinin sayısı keşke daha çok olsa ve desteklenseler..

Emin Çakmak: Cebinden Türsab İçin Paralar Harcadı

Başaran Bey döneminde bu görev verildi. Cebinden TÜRSAB için paralar harcadı ve nitekim harcamalarını alamadı. Yeni yönetim de eski harcamalardan biz sorumlu değiliz dedi, topu taca attı ve çok ayıp ettiler.

Son yapılan açıklama da çok büyük bir ayıp, Baraner bir Turizm elçisidir ve TÜRSAB bundan Gurur duymalıdır, şayet bu görevi halen devam ettiriyor ise.

O açıklamayı yapan veya yaptıran, Sayın Hüseyin Baraner’i tanıyamamış.

Yazıyı yazan da, TÜRSAB’dan açıklama yapan da Baraner’i çok iyi tanıyorlar ancak her ikisinin de açıklamaları manidar ve kabul edilir bir durum değildir.

Mustafa Özyurt: Emin Çakmak bey demek ki tanıyamamış ki bu açıklamayı yapmış veya tanıdığı halde yaptırılmış olabilir!

Cengiz Kellekci: Hüseyin Baraner camiada en bilinen ve Türkiye için yıllardır emek sarfeden önemli bir insandır ve yıllardır ben bu ünvana sahip olduğunu şahsen biliyorum.

Mustafa Özyurt: Hüseyin Baraner bey boş verin sizi bilen biliyor, bilmeyen de o onun eksiğidir.

Numan Olcar: Ülkemizin Bütün Değerlerini Yüceltmiş Bir İsim

Bu yazıları veya imaları yapanlar bilmelidir ki, onlar daha ‘Turizm neydi, ne demekti’yi bilmeden Hüseyin Baraner son derece mütevazı kişiliğiyle bu memlekete Turizm değerleri katan çok önemli karakterlerden biriydi ki halen de öyledir. Ayrıca yine bilinmelidir ki, “Unvanlar” Hüseyin Baraner’e değil, Hüseyin Baraner unvana değer katar. Bu Maksadı dışında kötü bir konu olmuş, zira Hüseyin Baraner’i tanıdığım 30 küsur sene içinde hiçbir egosu olmadan, bulunduğu yerlerde ülkemizin bütün değerlerini, kurum dahi ayırt etmeden ifade etmiş, pay vermiş ve yüceltmiştir. Şayet bunun adı temsil ise evet temsil de etmiştir. İyi ki varsın Hüseyin Baraner.

Son olarak da kentim Mersin için gösterdiğin karşılıksız çabalara, ilk kez gerçekleştirilmesine vesile olduğun “Dünya Kardeş Belediyeler Zirvesine”, ayrıca Meditour Kurvaziyer Birliği Yönetim Kurulu toplantısının Mersin’de yapılmasına, kentim adına hiçbir karşılık beklemeden verdiğin özverili katkılar için bir kez daha şükranlarımı sunarım.

Cevdet Eroğlu: Hüseyin Baraner’in yaptığı çalışmalar ne parayla ödenir ne de pulla. Yaptığın çalışmalar adına sana sonsuz teşekkür ederim. Biz incoming firmalar içim model olmaya devam ediyorsun.

HÜSEYİN BARANER: EVİMDE BEDAVA OTURAN KİRACIMDI!

Bu yazıyı yazan zaat , çok uzun yıllar İstanbul’daki evlerimden birinde, hiç kira ödemeden oturdu, son zamana kadar oradan çalıştı. En az 15 sene oturduktan sonra, geçen ay çıkardım, şimdi Türsab’ı kullanarak bana karşı yazı yazıyor. Karar sizin.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.