Turizmci Sait Keser’den Cumhurbaşkanı’na çağrı:
“YA BAKANI GÖREVDEN ALIN YA TÜRSAB BAŞKANINI!”

Turizmci Sait Keser'den Cumhurbaşkanı’na çağrı: “YA BAKANI GÖREVDEN ALIN YA TÜRSAB BAŞKANINI!"
Hotel Gazetesi
Posted on Ağustos 22, 2022, 2:21 am
4 mins

Turizm Danışmanı Sait Keser, uzun süredir aralarında yaşanan sıkıntılardan dolayı küslükleri ile hep gündem olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nin kişisel çıkar ve fantezilerinden uzaklaşıp, sektöre zarar vermek yerine, husumetlerini bir yana bırakıp sektöre sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Yazılı bir açıklama ile Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunan Keser, şunları söyledi:

TURİZME PANDEMİDEN DAHA FAZLA ZARAR VERİYORLAR

“Turizm sektörü adına çok derin yaralar almaktayız. İkili arasındaki anlamsız kopukluk acentaları ve otelcilerin sektörle ilgili kararlar alınmasına engel teşkil etmekte ve pandemiden daha fazla zarar vermektedir. Sektörde oluşan bu kopukluk tüm istatistik ile hedeflerin yanlış hesaplanmasına neden olduğu ortadadır. Sektörde iyileştirme ve daha güzel projelere imza atmak ve aynı zamanda turizm sektörünün 2 öncü büyüğü olarak bilinmelerine rağmen gaflet içindeki bu küslük, yıkıcı bir soruna dönüşmüş durumdadır.

Otelci ve acentalarımız, son üç yıldır dünyayı durma noktasına getiren pandemi döneminde yaşadıkları büyük mağduriyetin ardından bir de Bakan ile TÜRSAB Başkanının küslüğü ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan sıkıntılar tüm turizm emekçilerinin üzerlerindeki yükün daha da artmasına yol açmıştır.

Seyahat acentalarımızın ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyen ve müdahale edilmesi gereken ne kadar sorun varsa hepsi rafa kaldırılmıştır.

Sabah erken kalkana belge dağıtan TÜRSAB, denetimsiz bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bana dokunmayan bin yaşasın mantığıyla hareket eden bakanlığa kadar uzanan sorun silsilesinin iki kahramanı Firuz Bey ve Mehmet Bey’dir

TURİZM SEKTÖRÜ CİDDİ KAYIPLARA UĞRAMAKTA

Bu konunun daha önce yazılı basın ve sosyal medyada defalarca dile getirilmesine rağmen, sektörün 2 dinamiğinin bu anlamsız çekişmesini artık sonlandırıp bir an evvel kendilerine gelmeleri gerekmektedir.

Ülkemiz ekonomisinde bacasız fabrika olarak bilinen ve çok önemli bir misyona sahip turizm hareketlerinin, bu tür kişisel saplantılar nedeniyle kesintiye uğramasının ne kadar yanlış olduğunu birilerinin söylemesi gerekmektedir. Ülkemiz turizm sektörü bunu hak etmemektedir. 

YA BAKANI GÖREVDEN ALIN YA BAŞKANI!

Basından takip ettiğimize göre Bakanlığa geldikten bu yana kendi oteli ve etrafındaki parsellerle ilgilenen bir bakan ile başkanlığa gelip sadece ihale rantı ve usulsüzlük peşinde olan bir birlik başkanının turizme ne faydası olabilir?

Yıllardır ekmeğini turizm sektöründe kazanan insanlar olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Devletimizin ilgili tüm mercilerinin bir an önce çözüme yönelik çaba göstermelerini rica ediyor bu anlamsız inatlaşmaya müdahale etmelerini bekliyoruz.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.