OldCity’den marka otellerin farklı bölge ismi kullanmalarına tepki:

OldCity’den marka otellerin farklı bölge ismi kullanmalarına tepki:
Hotel Gazetesi
Posted on Ağustos 30, 2022, 3:46 pm
54 secs

TARKAN AKYÜZ: HAKSIZ REKABETE ENGEL OLUN!

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Turizm sektöründe son dönemlerde başvurulan ilginç bir uygulamaya dikkat çekti. İstanbul da yeni açılan bazı zincir otellerin, bulundukları bölgeler yerine farklı bir bölgenin adını kullanmalarını eleştirerek, tepki gösterdi. OldCity Otelciler Platformu olarak bu durumu kabul etmediklerini ve otellerin bu şekilde misafirlerini kandırmalarını istemediklerini belirten Akyüz, yetkilileri buna engel olmaya davet etti.

Tarkan Akyüz’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

DEVLET BUNA NİYE İZİN VERİYOR?

“İstanbul’da yeni açılan bazı zincir oteller, farklı bölgelerde olmalarına rağmen, bulundukları bölge yerine farklı bölgenin ismini kullanıyorlar. Mesela Yenimahalle’de olan bir otel Ataköy ismini, Şehzadebaşı’nda olan bir otel, Sultanahmet ismini, Kasımpaşa, Dolapdere’deki otel Taksim ismini kullanıyor. Bu resmen insanları kandırmaktır, haksız rekabettir ve bu durum kabul edilemez.

Zincir markalar niye buna izin veriyor? Devlet niye buna izin veriyor? Müşterilerin kandırılmasına niye göz yumuluyor? OldCity Otelciler Platformu olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Hiçbir müşteriyi bu şekilde kandırmalarını istemiyoruz. İstanbul’daki Zincir Markaların yönetimlerini bu şekilde haksız rekabete göz yummalarından dolayı kınıyorum.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.