TÜRSAB BAŞKANINI SEÇİYOR

TÜRSAB BAŞKANINI SEÇİYOR
Yeşim SARITAŞ
Posted on Eylül 01, 2022, 4:59 am
7 mins

TÜRSAB BAŞKANINI SEÇİYOR

Peki Seyahat Acenteleri ne düşünüyorlar ve TÜRSAB’dan neleri bekliyorlar?

Türkiye seyahat acenteleri Birliği; 20 yıllık Başaran Ulusoy başkanlığına 2018 yılında 12 yıldır Türsab yönetiminde olan Firuz Bağlıkaya ile veda ederken Türsab Başkanı olunca sadece 2 dönem başkanlık yapacağını ve acentelerin sorunlarını çözeceğini söyleyen Bağlıkaya 3.dönem içinde aday oldu!

FİRUZ BAĞLIKAYA & DAVUT GÜNAYDIN

Türsab ile büyük bir enkazı teslim aldıklarını ve birçok problemi çözmeye çalışırken üstüne pandemi ile ekonomik krizinde gelmesi ile yapmak istediklerini tam yapamadıklarını, Turizm Bakanı ile yaşanan iletişim problemi yüzünden de ilerleyemediklerini ve maddi manevi ciddi yara alan seyahat acenteleri için bir dönem daha başkanlık yaparak, yapmak istedikleri projeleri tamamladıktan sonra bırakmak istediğini söyleyen Bağlıkaya’ya iki rakip çıktı!  Türsab’da iki dönem yönetim kurulu üyeliği yapan ve daha önce Türsab Başkanlığına adaylığını koyan Tigris Turizmin sahibi Davut Günaydın’ın ise tekrar başkanlık için adaylığını koyması beklenirken Firuz Bağlıkaya ile birleşerek yürüyeceklerini açıkladılar.

AYDIN YAYLACIKLILAR 

Eşi ile birlikte Turizmci olan ve ayrı ayrı seyahat acenteleri bulunan, Grup Talepleri Turizm şirketinin sahibi Aydın Yaylacıklılar  “TÜRSAB’I kuruluş ayarlarına ve amaçlarına geri getirmek için ezberleri bozarak geliyoruz!” Aydınlık Türsab için varız diyerek adaylığını ilan etti. Grup Talepleri Turizm şirketi ile seyahat acentelerinden başkasına hizmet sunmadıklarını ve grup talepleri hizmeti ile acentelere yıllardır çözüm sunduklarını söyleyen Yaylacıklılar, Firuz Bağlıkaya’nın turizmle ilgili hakim olması gereken birçok konudan haberi olmadığını belirtti. Başkan olunca birliğin hiçbir iştirakine girmeyeceğini ve  ilk önce mal varlığını açıklayacağını söyleyen Yaylacıklılar, bizi gömdüğünüz karanlıktan sizi de, biz çıkaracağız diyerek Firuz Bağlıkaya’ya seslendi.  Ayrıca basın açıklaması için Türsab’ın konferans salonunu kullanmak isteyen Aydın Yaylacıklılar’a burası Pazar yeri değil diyen Firuz Bağlıkaya’ya; orası seyahat acentelerinin yeridir, istedikleri zaman kullanma hakları vardır diyerekte çıkışta bulundu. Aydın Yaylacıklılar,  Türsab’a ilk kez aday  Adonis Travel sahibi Dr.Tamer Çiçek ile de geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

DR.TAMER ÇİÇEK

Türsab Başkan adayı olarak adı ilk kez duyulan Tamer Çiçek, 2004 yılında Adonis’i kurdu sonrasında ise Dubai, Fas ve Tunus’ta turizm şirketleri açtı. Tamer Çiçek; Yeni Nesil Türsab Hareketi olarak Türsab Başkanı olması durumunda yapacağı projeleri açıkladı. İlk icraatın TÜRSAB’ın 35 milyon dolarlık yatırımla inşa ettirdiği fakat o günden beri atıl halde bulunan Kuşadası Kongre Merkezi’ni (KOMER) Turizm Merkezi’ne dönüştürmek olduğunu söyledi. Seyahat acentalarının yaşadığı sorunları her koşulda çözmeyi hedefleyen, bahane üretmeden çözülecekleri ve çözülemeyecek konuları samimiyetle acenteler ile paylaşacağını, hiçbir kurum ile kavga etmeden seyahat acentelerinin menfaatlerini düşünerek hareket edeceğini, seyahat acentaları için fayda üretmeyi amaçlayan bir ekip olarak dönüşüm için varız, değişim yeterli değil artık dönüşmek gerekiyor. Çünkü dijitalleşme ve sürekli gelişen teknoloji, dönüşümü zorunlu kılıyor dedi.

SEYAHAT ACENTELERİ  ÇÖZÜM BEKLİYOR…

Seyahat Acenteleri ise, rekabet alanlarının daraldığı havayolları başta olmak üzere iç ve dış pazarda sunulan ürünlerin gerek çeşitliliği, gerek yeni pazarlar, gerek yeni kültür destinasyonları konusunda satışlarını artırıcı çözümler bekliyorlar. Yabancıların gelip kendi şirketlerini kurup kendi vatandaşlarına verdikleri transfer ve rezervasyon işlemlerine ise ayrıca çözüm bekliyorlar. Otellerin ise konaklama, transfer ve turları müşterilerine direk satarak pazarda seyahat acentelerinin avantajlarını azaltmaları konusunda da bir düzenleme bekliyorlar. Villa ve ev kiralama konusunda mülk sahipleri ve emlakçıların değil, oteller gibi seyahat acentelerinin satış yetkilisi olmaları gerektiğini düşünen acenteler bu pazarında kendilerine sunulmasını bekliyorlar. Yine ülke ekonomisi ve turizmi adına sağlık turizmi konusunda yola çıkan seyahat acenteleri nasıl bir yol izlemeleri konusunda yol gösterici ve hizmetleri satışa sunarken diğer acenteler ile hizmetlerini paylaşmaları konusunda birleştirici çözümler için destekler bekliyorlar. En önemli konulardan biri ise teknoloji konusunda nasıl bir yön çizmeleri gerektiğine dair fikri olmayan ve işini geleceğe taşımak için dijital ile uyumlu hale gelmek isteyen acenteler çözüm bekliyorlar.  Çünkü dijital ile uyumlu hale gelmek isteyen acenteler pazarda yazılımcı bulmak ve onları anlamak konusunda sıkıntı çekerken bir kısmı mağdur oluyorlar.

Türsab çatısı altında teknolojik çözümlerin seyahat acentelerine sunulması ile her bir turizm projesi hızlıca ortaya çıkacak ve ülke turizmine katkı sağlayacaktır. Bu yaraların sarılması ve yeniliklerin önünün açılması için Türsab’a Başkan olacak  kişinin öncülük etmesi beklenmekte.

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.