Dünya Fair Play Günü tüm dünyada kutlanıyor

Dünya Fair Play Günü tüm dünyada kutlanıyor
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 07, 2022, 9:16 am
3 mins

Dünya Pulculuk Tarihinde ilk defa bu özel günün anısına Fair Play pulu bastırdı.

PTT AŞ, “Dünya Fair Play Günü 7 Eylül” konulu özel gün zarfını tedavüle sundu. Ayrıca Sirkeci Filateli ve Pul Galerisi’nde, “Dünya Fair Günü 7 Eylül 07.09.2022 İSTANBUL” ibareli özel gün zarfına ait özel tarih damgası da kullandırılmaya başlandı.

Dünya Fair Play Günü, tüm dünyada kutlanıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, Dünya pulculuk tarihinde bir ilke imza atarak, 7 Eylül Dünya Fair Play Günü’nü kutlamak üzere Türkiye Cumhuriyeti PTT Yönetimi ile temasa geçerek o gün onuruna bir Fair Play posta pulu hazırlattı. 7 Eylül’de kamuoyuna sunulan bu çalışma, bir posta pulu ve zarftan oluşuyor. Zarfın ve pulun üzerinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin logosu, Türkiye’nin Fair Play amblemi, Dünya Fair Play Günü’nün logosu, Avrupa ve Dünya Fair Play Birliklerinin logoları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sporcular için söylediği veciz bir söz yer alıyor.

PTT FAİR PLAY PULUNU TEDAVÜLE SUNDU

PTT AŞ, “Dünya Fair Play Günü 7 Eylül” konulu özel gün zarfını tedavüle sundu. PTT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, söz konusu özel gün zarfı, 15 TL. bedelle PTT AŞ’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa çıkarıldı.

Sirkeci Filateli ve Pul Galerisi’nde “Dünya Fair Play Günü 7 Eylül 07.09.2022 İSTANBUL” ibareli özel gün zarfına ait özel tarih damgası da kullandırılmaya başlandı. İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü Filateli ve Pul Galerisi’nde yapılan törende, PTT İstanbul Bölge Başmüdürü Selahattin Ekinci ve Başmüdür Yardımcısı Bahtiyar Özcan, TMOK Fair Play Komisyonu 2. Başkanı Prof. Dr. Bilge Donuk, Başkan Yardımcıları Teoman Güray, Remzi Yılmaz, Doç. Dr. Sevim Güllü, Komisyon Üyesi Mustafa Üçbaş ve Komisyon Sekreteri Pınar Kaçar, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Murat Hazinedaroğlu ve filatelistler katıldı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.