Genel Kurulda belirlenen İSTTA’nın yeni yönetim kurulu hedef büyüttü:

Genel Kurulda belirlenen İSTTA’nın yeni yönetim kurulu hedef büyüttü:
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 10, 2022, 12:47 pm
11 mins

İSTANBUL’UN DÜNYA TURİZMİNDEKİ YERİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Başkan Yalçın Aydın, Başkan Yardımcısı İlter Ergenç ve Genel Sekreter Murtaza Kalender, İSTTA’nın hedefleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundular.

İstanbul Turizm Derneği İSTTA, yapılan Genel Kurulun ardından oluşan Yönetim Kurulu görev dağılımı yaptı. Ortaköy’deki Oligark’ta yapılan genel kurulun ardından düzenlenen basın toplantısında, derneğin yeni yönetim kurulu tanıtılırken, başta Genel Başkan Yalçın Aydın olmak üzere, oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri, derneğin yeni hedeflerini kamuoyuna duyurmak üzere açıklamalarda bulundular.

İstanbul Turizm Derneği Yönetim Kurulu şöyle oluştu:

Yalçın Aydın- Genel Başkan

Sevim Aydın – Genel Başkan Yardımcısı

İlter Ergenç – Genel Başkan Yardımcısı

Muhammed Erol Turanlıoğlu – Genel Başkan Yardımcısı

Murtaza Kalender – Genel Sekreter

Ahmet Küçükbaşkan – Sayman

Onur Günaydın – Yönetim Kurulu üyesi

Bülent Saruhan Saraylı- Yönetim Kurulu üyesi

Zeynel Kılıç- Yönetim Kurulu üyesi

Gökay Işık- Yönetim Kurulu üyesi

Özgür Güvercin – Denetim Kurulu Başkanı

Şenel Aybek – Denetim Kurulu Üyesi

İlhan Mürsel – Denetim Kurulu Üyesi

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Turizm sektörü temsilcileri ve basın mensuplarına hitaben ilk söz alan İSTTA Genel Başkanı Yalçın Aydın, sözlerine bu organizasyona ev sahipliği yapan Zeynel Kılıç ile Genel Kurula ve bu toplantının hazırlanmasında çok büyük emeği geçen Başkan Yardımcısı Sevim Aydın’a teşekkür ederek başladı.

Türkiye turizm sektörünün en önemli destinasyonlardan biri olan ve aynı zamanda Türk ekonomisine en çok katkısı olan İstanbul şehrinde turizmin daha da geliştirilmesi için yeni yönetim kurulu ile birlikte yapacakları çalışmalarla daha çok katma değer sağlayacaklarına inandıklarını belirten Yalçın Aydın, şunları söyledi: “Kurulduğumuzdan bugüne kadar İstanbul turizmi ile ilgili birçok çalışma yaptık. İstanbul’da gerçekleşmiş olan iki büyük fuara ana sponsor olarak, yurtdışından katılan tur operatörlerinin Hosted-buyer lounge alanını ayarlayıp turizmci paydaşlarımızla ikili görüşmelerini sağladık.


Bugüne kadar yurtdışından gelen birçok tur operatörüne İstanbul’da tur gezisi yaparak İstanbul turizmini yerinde tanıttık.


Pandemi döneminde dahi yönetim kurulu üyemiz TravelShop Turkey ile iş birliği yaparak nisan ve kasım ayları olmak üzere yurtdışından başka Amerika Tur Operatörleri Başkanı Terry Dale olmak üzere, ASTA, PATA, IADWP, TIES, IOTA and Pakistan, Azerbaycan ve Bangladesh gibi dernek başkanları ve Büyük saygıdeğer tur operatörlerini İstanbul’a getirerek Türkiyeli turizm paydaşlarımızla iş birliği yapmasını sağladık.

“İSTANBUL TURİZM ZİRVESİNİ ORGANİZE EDECEĞİZ”

Biz İstanbul Turizm Derneği olarak Yirmi Milyon doğal üyeye sahibiz ve biz bunun bilinci içerisinde sadece oteller değil, turizm sektörü içinde yer alan, acenteler, restoranlar, bar işletmeleri, AVM’ler, sağlık turizmi, kafeler, taksiler, transfer şirketleri gibi turizme hizmet eden tüm paydaşlarımızın talep ve arzularını göz önünde bulundurarak, hepsine çözüm üretmeyi amaçlıyoruz.
Gelecekte İstanbul’da başarılı işlere imza atan turizmci paydaşlarımıza takdir ve teşekkürlerimizi iletmek adına ödül töreni düzenleyerek motivasyon ve birlik sağlamayı hedefliyoruz.
Ayrıca bir diğer projemiz ise 2023 yılı içerisinde dünyanın en prestijli, tecrübeli konuşmacılarını davet edeceğimiz İstanbul Turizm zirvesini organize ederek, İstanbul’daki turizmci paydaşlarımızı yeni turizm trendleri ve olanakları ile ilgili bilgilendirecek ve moral motivasyon sağlayacağız.

İstanbul turizmi ile ilgili daha birçok çalışma ve planlarımız var. Tüm turizmci paydaşlarımızla birlikte bir araya gelerek, güç birliği sağlayarak, çalışmalarımıza hız verecek ve tüm projelerimizi siz değerli basın mensupları ile gelecek basın toplantılarımızda paylaşacağız.

Derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında daha güçlü bir şekilde hız katarak, İstanbul Turizmci paydaşlarımla güç birliği yaparak, İstanbul’un Dünyadaki yerini daha da güçlendireceğimize inanıyorum.
Bu vesile ile, Zaman ayırıp buraya kadar gelip bizler ile beraber olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.”

İSTANBUL ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLEN TURİZM DESTİNASYONU OLACAK

İSTTA Başkan Yardımcısı İlter Ergenç de yaptığı konuşmada, yeni yönetim kadrosu ile önemli bir sinerji yaratılacağını vurguladı. İstanbul Turizm Derneği olarak, yeni yönetim kadrosu ile İstanbul’un tüm dünyaya tanıtımı, marka bilinirliğini arttırma ve dünyada tercih edilen şehirler arasında hak ettiği yeri alma adına çok stratejik çalışmalara imza atacaklarını belirten Ergenç, İstanbul’un mevcut kendi nüfusuna ek olarak her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan bir metropol statüsünde olduğu, asırlardır popülaritesi azalmadan gelişen İstanbul’un 2023’te dünyanın şiddetle tavsiye edilen turizm destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alacağının altını çizdi. Ergenç, “İSTTA ekibi olarak medeniyetlerin buluştuğu turizmin başkenti, 7/24 saat yaşayan büyülü şehrimiz İstanbul’u önümüzdeki süreçte çok iyi noktada göreceğimize inanarak bizlere destek olup, yanımızda olan basın mensupları ve değerli üyelerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

“İSTANBUL DÜNYADAKİ TURİZM PASTASINDAN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK”

İstanbul Turizm Derneği Genel Sekreteri Murtaza Kalender ise görüşlerini şöyle belirtti: “Biz İstanbul Turizm Derneği olarak sadece bir kurumu, oteli veya seyahat acentesini değil, turizm paydaşlarımızın tamamını temsil ediyoruz. Dolayısıyla İstanbul’daki tüm turizm paydaşlarımızın her birinin sorununu, bizim sorunumuz olarak alıyoruz ve bu sorunları dinleyerek çözüm üretmek için İstanbul Turizm Derneği olarak buradayız. Tüm paydaşlarımızla birlik olup, tüm sorunları masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurarak çözüm üretmek ve dünyadaki turizm pastasından İstanbul’un da hak ettiği payı almasını sağlayacağız.

ASIL AMACIMIZ İSTANBUL’U DÜNYANIN TURİZM BAŞKENTİ YAPMAK

Dünyada en çok bilinirliğe sahip olan şehirlerden biri ve üç ayrı imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir şehir olan İstanbul’u dünyanın turizm başkenti yapmak asıl amacımız. 20212 yılına kadar İstanbul dünyada en çok kongre alan ilk 5 ülkeden birisi idi, fakat şu an maalesef ki ilk 10’da dahi değil ve bizler İstanbul’un tekrar bir kongre şehri olması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İstanbul’u turizmin başkenti yapmak aslında hiç de zor değil. Sadece turizmci paydaşlarımızla bir araya gelerek ve güç birliği ederek bunu başarabileceğimize inanıyorum. İstanbul Turizm Derneği tam da bu sebep için kurulmuş, bu yönde geliştirilmiş amaç ve ilkelere sahip bir dernek. Bizler İstanbul Turizm Derneği olarak kruvaziyer gemilerini de şehrimize tekrar kazandırmak gibi projelerimiz ile çalışmalarımızı hızlandırarak İstanbul’u dünyanın turizm merkezi haline getirmek için katkılarımızı sunacağız. Umarız ki ekip arkadaşlarımız, değerli üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla bunları başaracağız.

Bir kez daha değerli basın mensuplarına buraya kadar geldikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıyeten bizi bugün burada ağırlayan, misafir eden Sayın Zeynel Kılıç’a ve tüm Oligark ekibine şükranlarımı sunuyorum.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.