TÜRSAB YÖNETİMİ “HUKUKU ÇİĞNEMEKLE” SUÇLANIYOR!

TÜRSAB YÖNETİMİ “HUKUKU ÇİĞNEMEKLE” SUÇLANIYOR!
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 16, 2022, 9:33 am
3 mins

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi Lideri Tamer Çiçek: “3 konunun açıklığa kavuşması için noter kanalı ile 10 Ağustos’ta başvuru yaptık, hala yanıt gelmedi.”

TÜRSAB’ın kasım ayında yapılacak 25. Genel Kurulu için Başkan adayları çalışmalarını sürdürürken, kalan sürenin iki ayın altına düşmesine rağmen kongrenin yapılacağı tarihin hala netleşmemesi, Turizm sektöründe tedirginliğe yol açtı. Başkanlığa adaylığını koyan Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri Tamer Çiçek, mevcut yönetiminin hala genel kurul tarihini açıklamamasına tepki gösterdi.

KORKU HALİ YÖNETİMİ HUKUKSUZLUĞA İTİYOR

10 Ağustos 2022 tarihinde genel kurula ilişkin 3 önemli konu hakkındaki belirsizliği giderilmesi için mevcut yönetime noter kanalıyla bir dilekçe gönderdiklerini belirten Çiçek, bu defa yaptığı bir açıklama ile yönelttikleri sorulara cevap verilmesini istedi. Çiçek’in açıklaması şöyle: “Dilekçedeki konulardan ilki TÜRSAB Genel Kurul tarihi ile ilgiliydi. Tek istediğimiz genel kurulun ne zaman yapılacağını bilmek. Ancak mevcut yönetim bu takvimi açıklamamakta ısrar ediyor. İkinci konu ise güncel üye listesinin bizimle paylaşılmasıydı. Normal şartlar altında bu dilekçeye 15 gün içinde cevap verilmesi gerekiyordu. Ancak sanırım TÜRSAB yönetimi için şartlar normal değil. Bu nasıl bir korku halidir ki; bir aydan daha fazla bir zaman geçmesine rağmen dilekçemize cevap verilmedi. Bu korku hali TÜRSAB yönetimini de hukuksuzluğa itiyor.”

GENEL KURUL KARARINA UYACAKLAR MI?

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi Lideri Tamer Çiçek

Dilekçedeki diğer bir konunun da geçen genel kurulda alınan karara uyulup uyulmayacağı yönündeki soruları olduğunu dile getiren Çiçek, “Bir önceki genel kurulda tüm üyelerin genel kurula gelmesi için uçak ve konaklama bedellerinin TÜRSAB tarafından karşılanması yönünde karar alındı. Ancak bu korku halinden midir bilinmez, yönetimin bu kararı uygulamayacağı yönünde duyumlar gelmeye başladı. Durum böyle olunca TÜRSAB yönetimine bu karara uyup uymayacaklarını sormamıza rağmen, bu sorumuz da cevapsız kaldı. Umuyorum ki; yönetimin içinde bulunduğu bu korku hali onları genel kurul kararını bile ihlal edebilecek bir hukuksuzluğa itmez” dedi.

Tamer Çiçek, bir an önce genel kurul tarihinin açıklanmasını ve üyelerin ulaşım ve konaklama bedellerinin TÜRSAB tarafından karşılanarak genel kurula katılımlarının sağlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.