25. Dönem TÜRSAB Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Bilir, acentelere seslendi:

25. Dönem TÜRSAB Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Bilir, acentelere seslendi:
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 20, 2022, 8:18 am
6 mins

“TÜRSAB’DA YENİ BİR DÖNEM İÇİN, ŞİMDİ TAM ZAMANI”

Başkan Firuz Bağlıkaya’nın yardımcısı olan Ali Bilir, istifa ederek başkana rakip oldu

Turizm sektörü 25. Dönem TÜRSAB Genel Başkanlık seçimlerine hazırlanırken, başkanlık koltuğuna aday olan isimler de adaylıklarını ve projelerini açıklamaya devam ediyor. Daha önce Aydın Yaylacıklılar, Tamer Çiçek ve mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya adaylıklarını resmileştirirken, Ali Bilir TÜRSAB Başkanlığı için aday olan 4. isim oldu.   

İstanbul’da bir otelde basın ile buluşan Ali Bilir, “Bugüne kadar yaşamımın her aşamasında yaptığım görevlerde, üstlendiğim sorumluluklarda daima ekip ruhuna inandım ve inanmış bir ekiple hizmet ettim. Her yola çıkışımda, asla taviz vermedim ve ilkelerim doğrultusunda çalışmalarımı sürdürdüm. TÜRSAB’ın 50. yılında, 50 yıllık hayat birikimimle yeni bir başlangıç yapmak için TÜRSAB 25. dönem başkan adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum.”  dedi. 15 yılı aşkın bir süredir Turizm ve Seyahat Acenteciliği mesleğinin her kademesinde görev yaptığını ifade eden Ali Bilir, konuşmasında; “Ülkemizde daha çok ziyaretçi gelmesi, bölgelerimizin tanıtılması, sürdürülebilir bir turizm sağlanması ülkemiz ekonomisine daha çok katma değer oluşturması için acentelerimizin güçlendirilmesi gerektiğini biliyorum” sözlerine yer verdi.

“TEK ADAMLI YÖNETİME KARŞIYIM”

Yıllardan beri var olan TÜRSAB zihniyetinin ve tek adamlı yönetime karşı olduğuna değinen Bilir, “Beş yıl önce göreve gelirken TÜRSAB borçlandırılmış, acenteler ile ticaret yapan bir yapıya bürünmüş ve bölge temsil kurullarımız sadece genel merkeze biat eden bir kurum haline getirilmişti. Bu yüzden kamuoyu itibarı zedelenmiş, ortak aklın olmadığı tek adamlık bir yönetim şeklini almıştı” şeklinde konuştu.

Ali Bilir, “Son süreçte yaşanılan gelişmeler çözümsüz yaklaşımlar, uzlaşmasız ilkeler ve acentelerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda aday olmam gerekliliğini hissettim. Şahsıma gösterdikleri teveccühten dolayı meslektaşlarıma bir kez de sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum” dedi.

“SAVURGANLIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

“sorunları biliyoruz, çözümlerini de” diyerek sektörün açıklarının nasıl kapatılacağına hakim olduğunu ifade ederken, TÜRSAB’ın şu anda bir savurganlığı olduğuna değinen Ali Bilir, “Öncelikle bu savurganlığın önüne geçeceğiz. Savurganlığın önüne geçerek tasarrufu yapmaya başladıktan sonra zaten sizin otomatik olarak bazı kaynaklarınız oluşmaya başlıyor. Bununla birlikte TÜRSAB’ın devletle ve diğer kurumlarla beraber yapabileceği üyelerin işlerini kolaylaştırabilecek ortak çözümler var. Gelir kapılarını buradan bulacağız. TÜRSAB’ın hiçbir gelir kapısı acenteleri (üyeleri) olmayacak” diye konuştu.

“OYUNUZU KULLANIN, OYUNA GELMEYİN”

Acentelerin kendi yararına oyunu kullanması gerektiğini söyleyen Bilir konuşmasında, “Sayın meslektaşlarım planlanan oyunlara gelmeyin oyunuzu hür iradenizle kullanın. Biz yol ve konaklama ihtiyacınızı karşılarız söylemlerini sizi oyunun içine çekmekten başka bir şey değildir 24. Genel Kurul’da alınan karar gereği seçime katılacak üyelerimizin masrafları TÜRSAB tarafından karşlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Mevcut başkanın acetenleri davet ederken TÜRSAB ödeneğinden yararlandığını vurgulayan Ali Bilir, mevcut başkanın ekibi tarafından acentelerin arandığını, oylarını kullanmaları adına, uçak ve otel masraflarını karşılama vaadi verdiğini ve bu verdiği vaadin de tamamen TÜRSAB bütçesinden karşılandığını yani bununda acentelerin cebinden çıkan aidatlarla dolaylı olarak karşılanacağını belirtti.

“ACENTELER KAZANACAK”

Basın aracılığıyla meslektaşlarına seslenen Ali Bilir, şunları söyledi: “Saygıdeğer meslektaşlarım, her seçim kendi özünde önemlidir, kıymetlidir. Hepimizin mesleğini ve geleceğini ilgilendiren 25. dönem olağan genel kurulumuza sayılı günler kaldı. Bu seçimde hep beraber bir karar alacağız. Ya eskiye dönüşün yolunu tekrar açacağız, ya da artık eskiye asla dönüş yoktur diyeceğiz. Acentelerimizin Kazanması için. Hep birlikte yönetmek için. TÜRSAB’ın turizmde otorite olması için, mesleğimizi geleceğe taşımak için, TÜRSAB’da yeni Bir Dönem için,  ŞİMDİ TAM ZAMANI diyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle sizleri sandığa davet ediyorum. Oy kullanmaya davet ediyorum. Özgür ve özgün iradenizi sandığa yansıtmaya davet ediyorum.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.