Hyve Group Emitt ten çekildi.

Hyve Group Emitt ten çekildi.
Hotel Gazetesi
Posted on Ekim 23, 2022, 9:16 am
2 mins

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı

Tarkan Akyüz

Dünyanın en iyi Turizm fuarları arasında yer alan Emitt’i, 2011 yılında İngiliz firması olan Hyve Group 16 milyon sterlin karşılığında satın almıştı. İlk 2-3 sene boyunca Emitt fuarını canlandırdı ve daha da yukarılara taşıdı. Hyve Group Emitt için 16 Milyon sterlin ödedi ama her Emitt fuarında, Emitt’i İstanbul otelleri dolduruyor ve 16 milyon sterlinden daha büyük paralar kazanılıyordu. Türk Turizmi bu durumdan faydalanırken, 2015 yılına gelindiğinde artık, Hyve Group stand yerlerini  Euro bazında satmaya başladı.

Bu sebeple de fahiş fiyatlar çıktı karşımıza. Fuar 13 hall çalışırken, artık 8 hall olarak çalışmaya devam etti. Çünkü fiyat artışından dolayı herkes fuara katılamıyordu. 2019’a kadar her sene stand sayısı fiyat artışından dolayı düşüyor ve 2019 yılında Hyve Group Emitt’e Amerika’nın ambargo koyduğu hiçbir ülkeyi Emitt’e sokmayarak, Emitt’e ve Türk Turizmine son darbeyi vuruyordu. 2011 -2019 yılları arasında Laleli Otelciler Platformu standı, her zaman fuarın gözbebeği ve en kalabalık standı olmuştur. Çünkü biz 40-60 otel olarak stand alıyorduk.

2019 yılında ambargo konulan ülkeler de fuara alınmayınca toplam açılan hall sayısı 5’e düştü. Oldcity Otelciler Platformu olarak fuara katıldıktan sonra durumu fark edince, Hyve Group’a en çok tepki veren biz. Nereye şikayet etsek, Turizm basınına sürekli yazılar versek de sesimizi duyuramadık. Ve geldik 2022’ye, Hyve Group Türkiye’deki Turizmi baltalama misyonunu tamamlayarak, 16 milyon sterline aldığı Emitt’i, 8 Milyon sterline başka bir İngiliz firması olan Ica Event’e sattı. Hyve Group bu durumdan 8 milyon zararla çıktı ama 10 senede Emitt yüzünden Türk turizminin zararı 80 milyon sterlin. İngilizler her zamanki gibi Türk ekonomisine zarar vererek misyonlarını tamamlamış olmaktan ülkelerine mutlu, mesut döndüler.

İnşallah temennimiz, Ica Event aynı şeyleri yapmaya devam etmez. Oldcity Otelciler Platformu olarak durumun takipçisi olacağız.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.