Yeniden buluşmanın keyfi ile Merhaba…

Hotel Gazetesi olarak Ekim sayısında sizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Antalya Turizm Fuarı için hazırladığımız bu özel sayımızda, yine sektörün sesi olmanın sorumluluğuyla önemli konulara değindik. Daha doğru bir anlatımla, sektörü yöneten önemli isimlerin sektörün gelişimine yönelik çalışmalarını, yenilikleri, haberleri sizlere aktarmaya çalıştık.

İşte yeni sayımızda yer alan haberlerin konu başlıkları:

Antalya Turizm Fuarı,

Turizmcilerin yüzleri gülüyor.

TÜRSAB, İTO ve TGA’da seçimler yaklaşıyor.

TÜRSAB Onursal Başkanı Talha Çamaş, ‘Turizm Kafası’ programında başkan adaylarına seslendi: Yapabileceğiniz şeylerin sözünü verin!

Yazarımız Yeşim Sarıtaş, Çamlıhemşin’de bulunan ve bir tatilden çok daha fazlasını vadeden Vagona Tiny House’u anlattı. Sade ve doğal yaşam, gereksiz eşyaları barındırmayan, gürültüden, stresten uzak, -18 derecesinde bile sıcacık ortam sağlayan, huzurlu bir yaşam ve kendinizi özel hissetme garantisi veriyor.

Türkiye’nin lider misafir etkileşim platformu WeBee kendine yeni hedef seçti: Dünyanın en güçlü 3 firmasından biri olmak!

Otellere, strateji, inovasyon, deneyim, araştırma ve tasarım, teknoloji çözümleri, üreten Icibot’un Genel Müdürü Gökhan Mercanoğlu, Hotel Gazetesi’ne konuştu.
Dünyanın en lüks otellerinin belirlendiği World Luxury Awards 2022 açıklandı. Başarısını ulusal ve uluslararası alanda aldığı ödüllerle birçok kez tescilleyen NG Hotels, NG Sapanca, NG Enjoy, NG Afyon ve NG Phaselis Bay ile World Luxury Awards 2022’de 4 ödül birden aldı.

ATİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 14 yıllık tecrübesiyle İç Anadolu’da turizmi hak ettiği konuma taşımak için kolları sıvadı. Semih Zazaoğlu Tga’da İç Anadolu Bölge Temsilciliğine adaylığını açıkladı.

Şişli, turizmde atağa geçti. Türk Turizminin önde gelen STK yöneticileri, Şişli Belediyesi’nin “Şişli Turizmi Konuşuyor” toplantısında bir araya geldi. Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, ‘Turizm Destinasyon Planı Kapsamında’ pandemi sonrası konaklama sektöründeki gelişmeler, Şişli Sürdürülebilir Turizm Çerçeve Programı, Şişli Kültür Envanteri ele alındı, Gezi Rehberi Rotaları tanıtıldı.

Turizm sektörü yeni bir turizm portalına kavuştu. Tatil Marketim, güvenilir ve kaliteli hizmet sunmayı prensip edinen, müşterilerinin ve de partnerlerinin memnuniyetine önem veren bir yapı olarak sağlıklı büyüme için kalıcı sürdürülebilir bir turizm portalı olmayı hedef edinmiş bir operatör olarak yola çıktı.

Sadece B2B hizmet sunarak başta en çok turizme hizmet veren Seyahat Acentelerini ve Otelleri düşünen, zengin ürün datalı ‘yeni nesil rezervasyon sistemi’ Tripholi, sektörde yerini aldı!
‘Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) başkanı ve Eski Turizm Bakanı Prof. Dr. Abdulkadir ATEŞ, Turizmde sürdürülebilirliğin yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlayan ve gün geçtikçe tüm dünyada önemi artan Yeşil Anahtar projesi hakkında, Hotel Gazetesi’ne bir değerlendirme yaptı’

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON), tüm yönetim kademeleri, 2022 – 2023 projelerinin görüşülmesi ve 2023 vizyonunun belirlenmesi amacıyla bir araya geldi.

GSTC Denetçi Yetki Belgeli Sürdürülebilir Turizm Uzmanı Canan Yılmaz’dan A’dan Z’ye Sürdürülebilir Turizm hakkında merak edilenlerin yanıtları,
Turizm sektörünün usta yazarı Cem Polatoğlu, Kasım ayında yapılacak olan TÜRSAB Başkanlık seçimlerini, seçime sayılı günler kala Hotel Gazetesi için değerlendirdi.

İstanbul önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Otel danışma görevlileri (Concierge) üst kuruluşu Uluslararası Konsiyerjler Birliği’nin geleneksel kongresi ilk kez İstanbul’da düzenlenecek.

Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International zincirine yeni bir halka daha eklendi. Dedeman Adana için imzalar atıldı.

Önümüzdeki aylarda 8-10 Aralık’ta düzenlenecek olan İzmir Turizm Fuarı ve 8-11 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirecek olan Emitt Turizm Fuarına hazırlanıyoruz.

Her iki fuarda da yine dolu dolu gündemler, güzel haberlerde birlikte olmak dileğiyle…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.