TURİZM SEKTÖRÜNE ALTIN ÇAĞINI YAŞATMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK

TURİZM SEKTÖRÜNE ALTIN ÇAĞINI YAŞATMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 06, 2022, 10:54 pm
5 mins

16. Oteller Komitesi Meclis üyesi Adayı Bülent Alıcı, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in açıklamalarına yanıt verdi:

TURİZM SEKTÖRÜNE ALTIN ÇAĞINI YAŞATMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK

09 Kasım 2022 Çarşamba günü yapılacak İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri Asil ve Yedek Üye Seçimi ile Meclis Asil ve Yedek Üye Seçimlerine sayılı günler kala, hareketlilik devam ediyor. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 31.10.2022 tarihinde Habertürk Televizyonu’nda katıldığı programda adayların vaatleri hakkında açıklamalar yapmış ve bu açıklama sektörde tansiyonu biraz yükseltmişti. 

16. Oteller Komitesi Meclis üyesi Adayı Bülent Alıcı, Başkan Avdagiç’in burada kendisinin vaatlerine ilişkin yaptığı değerlendirmeye yanıt verdi. Bülent Alıcı’nın Avdagiç’e yanıtı şöyle: 

16. Oteller Komitesi Meclis üyesi Adayı Bülent Alıcı / Eser Hoteller Yönetim Kurulu Başkanı

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

“İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekib Avdagiç’in 31.10.2022 tarihinde Habertürk Televizyonu’nda katıldığı “İTO 9 KASIM’DA SEÇİME GİDİYOR” konulu programda sarfetmiş olduğu sözleri üzülerek takip etmiş bulunmaktayız.

Öncelikle belirtmek isterim ki, 16. Oteller Komitesi Meclis Üyeliği adaylığımın başından bugüne kadar, profesyonel bir ekiple süreci yönetmeye devam ediyorum. Tarafımca verilen vaatlerin tamamı yasal dayanağı bulunan ve gerçekleştirilmesi mümkün olan vaatler olup, alanında uzman hukukçularla yapılan istişareler neticesinde gündemimize aldığımız konulardır.

Sayın Başkanın; katıldığı canlı yayında, bizim en önemli vaatlerimizden biri olan “Yeşil Pasaport” konusunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ve bunun mevzuatta yeri olmadığını beyan etmiştir. Sayın Avdagiç’in bu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyor ve kendisinin halihazırda görevde olan Turizm Komitesi tarafından eksik ve yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Zira; Bakanlar Kurulu’nun 22.03.2017 tarihinde yürürlüğe giren “2017/9962 sayılı İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar kapsamında Hizmet İhracatına yönelik Uygulama Usul ve Esaslarına ilişkin Genelge” Bakanlık Makamının 03.04.2017 tarihli onayı ile yürürlüğe girmiş olup; Gastronomi ve Konaklama Hizmetleri, Seyahat Acenteliği ve Tur Operatörlüğü Hizmetleri, Turist Rehberliği Hizmetleri gibi faaliyette bulunan turizmcilerin Yeşil Pasaport almasının yolu açılmıştır.

YEŞİL PASAPORT VAADİMİZİN DAYANAĞI VAR

Görüldüğü üzere Yeşil Pasaport vaadimizin yasal dayanağı bulunmakta olup, yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere, bu mevzuatta Gerekli düzenlemeler daha hafifleterek, ülkemize döviz getirisi kazandıran en küçük işletme sahibi dahil her Turizm Elçisinin yeşil pasaport alabilmesi için projelerimiz hazırdır., 

SEÇİLDİĞİMDE HERKES GÖRECEK

Seçildiğimizde, tek tek verilen sözlerin nasıl olduğunu herkes görecek ve faydalanacak.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da; “Bu ülkeye 1 adet tuğla koyanın arkasındaki kadrolara, liyakat sahibi kişiler gelmelidir” sözü açıktır. 16. Oteller Komitesi’nde 20 yıldır hiç proje üretmeyen kişilerin gidip yeni yüzlere ve söktörün projeye ihtiyacı vardır.

Değerli meslektaşlarım; Bizim 2026 çağına ayak uydurmak için projelere ihtiyacımız var.

Kurum ve kuruluşlar millete ve mensuplarına hizmet etme yeridir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren sadece hizmet etmek, mensuplarımızın refah düzeyini arttırmak ve devletimizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörüne altın çağını yaşatarak milli servetimize değer katmaktan başka bir düşüncemiz olmayacağını kamuoyuna bildiriyorum.”

Bülent Alıcı

Eser Hoteller Yönetim Kurulu Başkanı / 16. Oteller komitesi Meclis üyesi Adayı

https://hotelrunner.com/tr/ozellikler/otel-yonetim-sistemi?pk_campaign=hotel-gzt

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.