TRABZON’DA BİR SEYAHAT ACENTESİNDEN DAHA ÖTESİ

TRABZON’DA BİR SEYAHAT ACENTESİNDEN DAHA ÖTESİ
Yeşim SARITAŞ
Posted on Kasım 07, 2022, 1:21 pm
5 mins

Trabzonlu genç girişimci iş adamı Tacettin Kaba ile kurucusu olduğu Green Global Group Travel’ın kuruluş amacına ve sektöre bakış açısına istinaden kendisiyle yaptığımız keyifli röportajın detayları sizlerle…

GREEN GLOBAL GROUP TRAVEL KURUCUSU TACETTİN KABA RÖPORTAJ YEŞİM SARITAŞ

• Tacettin Bey, neden turizm sektörüne girdiniz ve Trabzon turizmi için ne düşünüyorsunuz? 

– ‘’Günümüzde her sektörde olduğu gibi turizm sektörüne de genç bir bakış olması gerektiğini çok öncelerden beridir düşünüyordum. Trabzon’da doğmuş büyümüş ve memleketine aşık bir iş insanı olarak, Trabzon’un adım adım gelişimini en iyi bilenlerdenim. Trabzon uzun yıllardır bir turizm şehri ve her yıl üzerine ekleyerek devam ediyor. Gelen misafirlerin gözünden Trabzonu izleyen bir Trabzon esnafı olarak son zamanlar da şehre kazandırılan sosyal alanlar, sahil bölgesine yapılan yürüyüş bantları ve merkezde tamamen halka açılan sokaklar turizm için gayet nezih bir ortam hazırlamakta.

• Green Global Group Travel olarak sunduğunuz hizmetler nelerdir? 

‘’Seyahat Acentesi olarak misafirlerimizin turizmi kapsayan tüm ihtiyaçlarını sağlayacakları bir seyahat acentesi kurguladık. 

• Havalimanı transferleri 
Vip Araçlar ile günlük
• Turlar ve araç tahsisi
• Araç kirama hizmeti
• Otel rezervasyonları ve uçak bileti
Tercümanlık hizmeti 
• Emlak Danışmanlığı

Grup turları ve paket turlar başta olmak üzere turizm başlığı altında şehre gelen tüm misafirlere hitap etmekte olan çok amaçlı bir acente olarak yola çıktık ve hedeflerimizi her geçen yıl daha yükseğe sabitleyerek devam etmekteyiz. 

Rent a car ve transfer hizmetlerinde 100 üzeri araç ile hizmet vermekteyiz. 

GREEN GLOBAL GROUP TRAVEL

• Dünya turizminde en çok çalıştığınız pazarlar nerelerdir? 

– Tüm orta Doğu misafirlerini acenta olarak ağırlamaktayız tabii ki çoğunlukta olan ülkeler var. Hedeflediğimiz Asya ve Avrupa pazarınızda şehrimize taşımak için çalışmalarımız devam etmekte. Turizm fuarlarında gerek dijital ortamlarda en iyi şekilde şehrimizi tanıtmak adına son sürat devam etmekteyiz.

• Türkiye’de Turizmin en çok aktif olduğu ve orta doğu pazarının ziyaret ettiği şehrimiz İstanbul için talepler alıyor musunuz? 

– ‘’ İstanbul Dünyanın her yerinden çok talep alan gözde turizm şehrimiz. Bize gelen misafirlerimizden de çok talep almaktayız. İstanbul sahasında misafirlerimizi memnun bırakacak anlaştığımız işbirlikçimiz olan oteller ile çalışıyoruz. Misafirlerimiz otellerine kadar biz memnuniyetle taşıyoruz.

GREEN GLOBAL GROUP

HEDEF HER YIL BÜYÜMEK

• Bir turizm seyahat acentesi olarak hizmet ağlarının neredeyse çoğunu sağlayan, incoming hizmet sunarak Türkiye turizmine de katkıda bulunan bir acente olarak sektördeki hedefiniz nedir?

‘’Sektördeki en büyük hedefimiz acentemizi tercih eden tüm misafirlerimizi kendi ülkelerine mutlu ve memnun şekilde göndermek. Severek işlettiğim ve kurucusu olduğum bu acenteyı en iyi şekilde güzel yerlere taşımak en iyiler arasında görmek tabi ki en büyük hedeflerimiz arasında. Her yıl yeni büyüme hedeflerimiz ile yola devam edeceğiz.’’

Tacettin Kaba’ya turizm sektöründe ürün üretemeyen, teknolojiyle uyum sağlayamayıp ve de hizmet skalasını genişletemeyip bir süre sonra kapanmaya mahkum kalan seyahat acentelerine karşın genç bir girişimci olarak yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek için attığı adımlarda başarılarının devamını diliyorum… 

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.