VAGONA TİNY HOUSE “doğada minimalist yaşam”

VAGONA TINY HOUSE
Yeşim SARITAŞ
Posted on Kasım 07, 2022, 2:20 am
10 mins

Türkiye’nin en iyi en doğal Tiny House konaklama alanları içinde yer alan Vagona Tiny House’un nasıl oluştuğuna dair üreticisi, mimarı ve işletmecisi kendi olan Nursel Yıldız hanım ile keyifli bir sohbet ettik. 

MİMAR NURSEL YILDIZ

Mimar Nursel Yıldız, Vagona Tiny House’un kurucusu ve işletmecisi Mimar Nursel Yıldız, insanları bu huzuru keşfetmeleri için Çamlıhemşin’e davet ediyor.

DOĞAYA AİT BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURMAK İSTİYORSANIZ FIRTINA VADİSİNDEKİ  VAGONA TİNY HOUSE EVLERİ DENEYİMLEYEBİLİRSİNİZ.. 

Karadenizin Ekim ve Kasım ayında sertleşen havasıyla doğanın renkleri bir başka güzel oluveriyor. Çamlıhemşin’de bulunan Fırtına deresi kenarına konumlandırılmış Tiny House yapılardan oluşan Vagona Tiny House dikkatleri çekiyor. Gerek havası, gerek yeşilliği gerek doğallığı ile bedene ve ruha hitap eden sağlığı güçlendirici konumda. Gürültüden, stresten uzak kendinizi evinizde gibi güvenilir ve eksiksiz hissedeceğiniz şekilde kurgulanmış bir yaşam alanı. Tiny Houselar bahçe dizaynları ile de görsel güzelliklerine doyamayacağınız çok keyif verici bir ortama sahip.  

VAGONA TINY HOUSE

Neden Minimal Yaşam?

Doğada fazla eşyaya değil sadece ihtiyaçlarınızı karşılayacak konforlu yaşanabilir ortamlara ihtiyaç duyarsınız. Bu yüzden minimal yaşam alanları ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde dizayn edilir. Minimalist bir hayat görüşüne sahip olanlar gerçekten ihtiyacı olmayan nesneleri, objeleri çevrelerinden uzaklaştırır ve fazlalıklardan kurtularak sade yaşarlar.

Neden Doğada Yaşam ?

Covid-19 ile şehirlerden doğal ortamlara başlayan göçlerin sebebi; doğada daha sağlıklı yaşandığı içindir. Doğa, beton bir şehirden sağlıklıdır. Vücudun alması gereken, bağışıklık sistemini güçlendiren doğal mikropları barındırır.

VAGONA TINY HOUSE

Nursel hanım bu güzel konsepti nasıl, oluşturduğunuzu öğrenebilir miyiz?

MİMAR NURSEL YILDIZ

Kendim mimarim ve aynı zamanda restorasyon ve eski yerlerin onarımı konusunda da master yaptım. Pendik’te tasarım ve üretim yaparak aynı zamanda istihdam yarattığımız bir fabrikamız var. Stand ve mağaza sistemleri üretiyoruz. Türkiyenin önde gelen markaları ile yaklaşık 18 yıldır işbirliği yapıyoruz. Sektörde 28. Yılımdayım. Yeni bir şeyleri hayata geçirmek için işimin başında olmayı çok seviyorum. Ortaya çıkaracağım işi önce içsel bir tasarım ile hayal edip yaşarken sonra uygulamaktan keyif alıyorum. Ortaya çıkan sonuçlar ise hem iş birlikteliği yaptığımız kişileri mutlu ederken hem de kendim bunun mutluluğunu yaşıyorum.  Kısacası işimi çok severek keyifle icra ediyorum.

VAGONA TINY HOUSE

Gecirdiğim kanser tedavisi sonrası kentlerin mekanik yapısından Rize’ye kaçtım. Doğanın ruhuma ve bedenime şifa olarak geri geldiğini gördüm. Bu esnada fark ettim ki yaşamak için aslında yüzlerce m2 lik lüks evlere ihtiyaç yoktu. Minimalist doğa içinde kendine ve insanın ruhuna yeten evden çok doğa ile iç içe olacağınız insanı yormayan ama doğanın şifasını içimize katan bir konsept yapmak istedim. Doğanın bana verdiği en büyük mucize kanser tedavisinde hayata tutunmam oldu.

Nursel hanım, tasarımın yanı sıra çok zor olan erkeklerin yaptığı üretimi de kendiniz yapıyorsunuz. Ayrıca istihdam yaratıyorsunuz. Yenilikçi fikirleri ortaya çıkarmayı seven, girişimci örnek bir iş kadını olarak ürettiğiniz Vagona Tiny House evleri daha çok kimler tercih ediyor ?

Tiny Houselar minimalist düşünce tarzına göre dizayn edilmiş, ihtiyaç dışındaki gereksiz eşyaları barındırmayan yaşam alanlarıdır. Çünkü Tiny House konseptler doğaya zarar vermeyen doğa ile bütünleşik yaşanabilir yaşam alanlarıdır. İşte Vagona Tiny House da minimalist düşünce tarzına sahip, doğayı seven insanlar için hazırladığımız evlerimizi deneyimleyebilecekleri bir yaşam alanıdır. Özelikle büyük şehirlerde büyük beton duvarların arasına gömülmüş, stres içinde yaşayan insanların en çok ihtiyaç duydukları ve ait oldukları doğal ortama dönüş için tercih ettikleri evlerdir. 

Vagona Tiny House,  Türkiyenin farklı yaşam kültürlerinden esinlenerek dizayn ettiğimiz, misafirlerimizin beş farklı isimde farklı atmosferleri yaşamalarını düşündüğümüz evlerden oluşmakta. 10 ile 30 m2 arasında değişen Tiny Houselarda bir evde olması gereken her şey mevcut diyebiliriz. 2 ile 4 kişi rahatça konaylayabilecek şekilde yatak olan divanlar, okuma ve dinlenme köşeleri gibi çözümsel ve minik şirin detaylara özen gösterdik. En güzel özellikleri ise gün ışığını içeride hissedecekleri geniş pencere sistemleri kullandık. Özel ısıtma ve izolasyon sistemleri sayesinde ise Karadenizin -18 derecesinde bile sıcacık oluyorlar ve kar manzarasın tadını kahveniz eşliğinde sıcacık Tiny Houselarda yaşayabilirsiniz.

Pandemi döneminde fuarlarda tamamen kapanınca farklı birşeyler de üretmek zorundaydık. Pandemi nedeniylede insanların mekanik yapılardan uzaklaşıp daha doğada bireysele döndüğünü keşfettik. Bu surectede Tiny House tasarlayıp üretmeye başladık. Pandemi ile de  konaklama sektöründe doğa içi yerler daha çok tercih edilmeye başlayınca hayalimi gerçekleştirmek istedim. Ürettiğimiz bu Tiny House şatı misafirlerimizle deneyimlemeye başladık. İyiki hayal etmişiz çünkü çok talep alıyoruz çünkü evlerine tıkılıp kalan insanlar bu büyük yeniliğe büyük ilgi gösteriyorlar.

tiny house tasarlayıp üretmeye başladık

VAGONA TINY HOUSE

Nursel Hanım, Tiny House evleri herkes deneyimlemeli mi ve bu evleri Türkiye’nin her yerine  ulaştırabiliyor musunuz?

Herkes emekli olmak rahat rahat yaşamak istiyor ama o hayal bile genellikle olmuyor. Aslında yaşayabilmek için çok büyük yapılara ihtiyacımız yok! 

İhtiyacınızı karşılayacak kadar kullanılabilir pratik bir mutfak, bir banyo, bir tuvalet ve konforlu bir şekilde dinlenebileceğiniz kadar şık odalar yeterli. İçinde ısıtması, kliması, su tesisatları, güneş enerjisi, mobilyası ve iç mimari tasarımı ile gerçek yapılar. Bu yüzden herkes Tiny House evleri bir kez deneyimlemeli. 

İsteyenler için özel tasarım tiny houselar üreten bir yapıya sahibiz. Fırınlanmış ömrü uzun Rus çamından imal ediyoruz. Tiny Houselarımız akustik lamine cam, 60 desibel ses bariyeri, 360 derece nem bariyeri gibi kalitesi yüksek malzemelerden üretiyoruz.  

Satın almak isteyen kişilerin ihtiyaçlarına göre özel tasarım tiny houselar olarak dizayn edebiliyoruz.  İmar izni gerektirmeyen evlerimizi, Ruhsatlı, 4×4 araçlarla rahatça taşınabilen evlerimiz ile doğaya zarar vermeden istediğiniz her yerde özgürce ve güvenle yaşayabilirsiniz. 

Rahmetli annemden bana kalan ‘’bir evin bereketidir ikram’’ sözü. Yemek yapmayı da misafir ağırlamayı da çok severim. Çamlıhemşin’de ki Vagona Tiny House’a evlerimizi deneyimlemek isteyen herkesi bekliyoruz. 

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.