HER MEVSİM AYRI BİR KEYİF ANCERE THERMAL HOTEL

HER MEVSİM AYRI BİR KEYİF ANCERE THERMAL HOTEL
HG Editör
Posted on Kasım 17, 2022, 9:52 am
6 mins
ŞAFAK ZEYBEK
KZÇ TURİZM YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Samsun’un kaplıcalarıyla ünlü Havza ilçesinde faaliyet gösteren, Ancere Thermal Hotel, 2003 yılından bu yana yılın 12 ayında konuklarını ağırlamaya, birçok hastalığa iyi gelen havuzuyla dertlere deva olmaya, şehrin gürültüsünden bunalan iş insanları ve ailelerine huzur vermeye devam ediyor. Hem şifalı suları hem de birçok farklı servisi sebebiyle ziyaret edilen tesisin sahibi, KZÇ Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Zeybek’ten, otel ve bu tesisi diğerlerinden ayıran özellikleri hakkında bilgi aldık.

Ancere Thermal Hotel’in kuruluşu ve günümüze kadar olan ilerleyişinden bahseder misiniz?

Tarihi kaplıcalar kenti Havza’nın en büyük termal oteli olan Ancere Thermal Hotel 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir. Yıllar içerisinde birçok ülkeden grup ve münferit misafirlerini ağırlayan tesisimizin ilk açılış yıllarından beri her sene gelen misafirleri bulunmaktadır. Birçok organizasyona ev sahipliği yapmış olan Ancere’de farklı büyüklüklerde toplantı salonları, balo salonu, disko, botanik bahçe gibi faklı alanlara sahiptir.

Tarihi kaplıcalar kenti Havza’nın en büyük termal oteli olan Ancere Thermal Hotel

Ancere Thermal Hotel’in sunduğu hizmetler ve suyun özelikleri nelerdir?

Konum itibariyle Samsun ve Merzifon Havalimanları arasında, Karadeniz Otoyol geçişi üzerinde Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan önemli bir noktada yer almaktadır. Tesisimiz 12 ay açık olup, 80 geniş alanlara sahip 4 farklı tipte odası bulunmaktadır. Termal bölümlerimizde; 1 yarı olimpik termal havuz, erkek termal hamam ve termal havuz, kadın termal hamam ve termal havuz, 8 adet jakuzili termal aile banyoları, spa ve fitness merkezi yer almaktadır. Kaynağından 55-58 derecede çıkan termal suyumuz berrak renkte olup, özellikle romatizmal rahatsızlıklar eklem ağrıları, sinir sistemi, siyatik, anemi ve cilt hastalıklarına iyi geliyor. Ayrıca mineraller bakımından zengin içeriğe sahip olduğundan bağırsak sistemini düzenlemeye de yardımcı oluyor.

ANCERE THERMAL HOTEL SAMSUN

Misafirleriniz daha çok hangi bölgelerden gelmekte ve neden sizi tercih etmektedirler?

Bölge itibariyle faklı sezon ve dönemlerde farklı misafir potansiyeli olan otelimizde kış dönemlerinde yurtiçinden özellikle Orta Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden misafirler ağırlanmaktadır. Yaz dönemlerinde yine Karadeniz Bölgesi ve Orta Anadolu kökenli yurtdışında yaşayan misafirler Haziran-Eylül dönemlerinde tesisimize rağbet etmektedir. Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’ne gelen tur grupları ve şirket misafirleri de 12 Ay boyunca tesisimizde ağırlamaktayız. Havza’nın şifalı sularının farklı otel hizmetleriyle birleştirildiği Ancere Thermal’ hem şifalı suları hem de birçok farklı servisi sebebiyle yalnızca termal sebebiyle değil turistik faaliyet, iş, etkinlik sebepleri için de konuk olmaktadırlar.

ANCERE THERMAL HOTEL SAMSUN

Karadeniz’in turizm potansiyelinin artması için önerileriniz nelerdir?

Bölgeye ilk kez gelen kişilerin harika doğası ve kaynaklarına sahip Karadeniz, insanların tekrar geldiği ve gelmesini tavsiye ettiği ülkemizin eşsiz coğrafyalarındandır. Turizm potansiyeli açısından özellikle tanıtım faaliyetlerinin yerel yönetimlerin öncülüğünde farklı destinasyonların yaptığı hamleler incelenerek ivedi şekilde aksiyon alınması gerekmektedir. Bir bölge düşünün ki, oksijeni Dünyada nadir bulunan, deniz-güneş-kum, kayak, alışveriş, termal, spor gibi turizmlerin yapılabildiği ve dokusu halen bozulmamış. Günümüzde dijital pazarlamanın gücünün farkına vararak, fuar ve organizasyonlara katılım sağlayarak, bölgeye tur operatörleri, acenteler davet edip etkinlikler düzenleyerek bölge hak ettiği turizm pastasını kısa zamanda büyütebilir.

Grup olarak başka faaliyet alanlarınız var mıdır, geleceğe dönük projeleriniz var mı?


Bölgede yıllardır süren turizm faaliyetlerimizin yanı sıra, yakın zamanda “Akyar” markamız ile doğal mineralli su fabrikamızı devreye aldık. Samsun’un Ladik ilçesinde devreye alınan tesisimiz yakın bölgelerde son tüketiciyle buluşmaya başladı. Mineral bakımından zengin olan suyumuz birçok tüketici tarafından beğenildi. Önümüzdeki süreçte daha fazla bölgeye hitap edecek olan “Akyar”ın farklı boyutlarda şişe seçenekleri bulunabilecek. Ayrıca Turizm yatırımlarımızda revizyonlar yaparak farklı bölgelerde de tesis yatırım planlarımız bulunmaktadır.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.