“İÇ ANADOLU’NUN ZENGİNLİĞİNİ TURiZME YANSITACAĞIZ”

“İÇ ANADOLU’NUN ZENGİNLİĞİNİ TURiZME YANSITACAĞIZ”
HG Editör
Posted on Aralık 19, 2022, 9:39 am
3 mins

TGA İç Anadolu Bölge Temsilcisi Adayı Semİh Zazaoğlu, projesinİn hazır olduğunu söyledi.

SEMİH ZAZAOĞLU

Turizmci iş insanı Semih Zazaoğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda (TGA) İç Anadolu Bölgesi Temsilciliğine adaylığını Ekim ayında açıklamıştı. 14 yıldır aktif olarak turizm sektörünün içerisinde yer alan ve üç dönemdir Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği’nde (ATİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zazaoğlu, İç Anadolu Bölgesi turizmi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İç Anadolu’nun tarihi ve kültürel zenginliğinin turizme yansıması için çalışacağını belirten Zazaoğlu, “Yeni dönemde bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliğini tüm turizm çeşitlerinde en önemli unsur olarak kullanacağız” dedi.

ANADOLU KENTLERİMİZİN ZENGİNLİĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKMALI


İç Anadolu’da yer alan 13 şehrin, kültür, sağlık, inanç, spor ve gastronomi turizmi açısından benzersiz nitelikleri olduğuna dikkat çeken Zazaoğlu, “Türkiye’de turizm denince akla gelen geleneksel rotalara artık yeni destinasyonlar eklenmeli. İç Anadolu turizmine yönelik yeni projelerle Anadolu kentlerimizin zenginliği gün yüzüne çıkmalı” açıklamasında bulundu.

Zazaoğlu, ülkelere özel pazarlama stratejileri uygulanmasının ve sosyal medya aracılığıyla tanıtımın önemine değinerek, bölgede basın mensubu, YouTuber, blogger, influencer gibi tanınmış ve sevilen isimlerin ağırlanmasının tanıtım için değerli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve büyük ses getiren Türkiye Kültür Yolu Festivallerini örnek gösteren Zazaoğlu, İç Anadolu şehirlerinde düzenlenecek global çapta etkinliklerin bölgenin dünyadaki bilinirliğine büyük katkısı olacağını ifade etti.

“İÇ ANADOLU’NUN HER ŞEHRİNE ÖZEL TANITIM PROJELERİMİZ HAZIR”

İç Anadolu Bölgesi’nin tanıtımına yönelik her şehre özel iddialı projeler hazırladıklarını söyleyen TGA İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi Adayı Semih Zazaoğlu, Anadolu’nun turizm çıtasını zirveye çıkarmak ve bölgede yer alan turizmcilerin sesi olmak için büyük bir özveriyle çalışacağını belirtti.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.