Turizmde yeni fuar merkezi memnuniyeti

Turizmde yeni fuar merkezi memnuniyeti
Hotel Gazetesi
Posted on Ocak 03, 2023, 3:09 pm
3 mins

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı yanında fuar merkezi inşasına başlandığı yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Hükümetimizden bu yönde taleplerde ve önerilerde bulunmuştuk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı yanında fuar merkezi inşasına başlandığı yönündeki açıklaması turizmciler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı yanında açık ve kapalı alanlarıyla toplam 433 bin metrekarelik bir fuar alanının inşaatına başladığını haberini turizm sektörü adına memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. TÜROB olarak, Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla Atatürk Havalimanı’nın terminallerinin yeniden düzenlenerek ‘Fuar ve Kongre Merkezi’ olarak değerlendirilmesinin, bölgenin mevcut gelişmiş konaklama ve ulaşım altyapısı ve ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığını belirttiklerini ve hükümetimizden bu yönde çeşitli dönemlerde taleplerde bulunduklarını hatırlatan Eresin, şu görüşleri dile getirdi:

‘Sesimize kulak verdi’

TÜROB Başkanı Müberra Eresin

“Atatürk Havalimanı etrafında yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırım değeriyle ülke ekonomisine yıllık 500 milyon Euro’yu aşan katkı sağlayan ve 50 bine yakın kişiye istihdam sağlayan yaklaşık 100’e yakın otel bulunuyor. Bu yatırımların atıl kalmaması için, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, bölgede inşaasına başlanan fuar merkezinin tekno parklar, spor alanları, tematik parklar, konser alanları, millet bahçesi, eğlence merkezleri gibi cazibe ve çekim merkezleri ile bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucunda bölgenin uluslararası nitelik kazanacağına olan inancımız tamdır. Hayata geçirilecek fuar merkezinin ülkemizin ihracatı ve tanıtımına katkılarının yanında Atatürk Havalimanı bölgesinde atıl kalma endişesi yaşanan konaklama tesislerinin de ülke ekonomisi ve istihdamına katkılarını artırarak sürdürmesine çok önemli katkısı olacaktır. Bu itibarla, fuar merkezinin ülkemize ve İstanbul’a hayırlı olmasını diler, sesimize kulak verdiği ve bizleri duyduğu için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.