2023 Turizmin Atak Yılı Olacak

2023 Turizmin Atak Yılı Olacak
Hotel Gazetesi
Posted on Ocak 05, 2023, 9:11 am
6 mins

9 Kasım 2022’de gerçekleşen İTO seçimlerinde Oteller Komitesi’ne aday olan Eser Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nın yanında bir fuar alanı yapılacağını duyurduğunu belirten Alıcı, “İTO seçim sürecinde aynı öneriyi dile getirdim. Cumhurbaşkanımz yatırımcının yanında olan bir lider. 2023 yılını turizm için atak yılı olacak” dedi

2022 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklama programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yılda 400 üzerinde fuar düzenlediğinin altını çizerek, “Ülkemizin fuarcılıkta marka haline gelmesi amacıyla İstanbul’a yakışan bir fuar alanı kazandırma sözü vermiştik. Hemen kolları sıvayarak 208 bin metrekaresi açık 225 bin metrekaresi kapalı olmak üzere büyüklüğü toplam 433 bin metrekareye ulaşacak bir fuar alanının yapımına başladık. Türkiye İhracatçıları Meclisimizin yönetiminde yer alacağı yeni yapılanma ile ülkemizin uluslararası fuarcılık hizmetlerinde rekabet gücünü artırmakta kararlıyız. Burada fuar nerede olacak diye merak edenleriniz olabilir. Atatürk Havalimanı’nın yanında inşallah bu fuar merkezini gerçekleştireceğiz. Böylece İstanbul’un bir ucundan bir diğer ucuna gitmek gibi bir sıkıntı içinde olmayacağız. Şehrin merkezinde böyle bir fuara kavuşmuş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Yatırımcının yanında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nın yanında yapılacağını açıkladığı fuar merkeziyle ilgili açıklamalarda bulunan Eser Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, “2023 yılını turizm için atak yılı olacak. Cumhurbaşkanımızın geçen gün açıkladığı projenin Bakırköy ve Avrupa Yakası’ndaki oteller ve uluslararası ticaret için olması gerektiğini İTO saeçimleri sürecinde söylemiştim. O süreçte iş insanları ve turizm elçileri ile yaptığım kahvaltıda geniş kapsamlı bir şekilde anlatmıştım. Şükürler olsun Cumhurbaşkanımzın vizyonu geniş. Yatırımcının yanında olan bir lider. Cumhurbaşkanımızla, ülkemiz için, vatanımız için aynı düşüncede olmak bizim de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi” diye konuştu.

Önerilerini yeniledi

Atatürk Havalimanı’na yapılacak fuar merkeziyle ilgili önerilerini yenileyen Alıcı, “Kongre vadisi yap-işlet-devret modeliyle ülke ekonomisinin programı bozulmadan yapılmalı. Bu bölgeye sadece 3 ve 4 yıldızlı yatay mimaride yap-işlet-devret modeliyle oteller yapılmalı. Fuar için gelecek kişilerin uçaklarla taşındığı, uçakların indiği dünyada tek olan fuar merkezi oluşturulmalı. İstanbul Havalimanı’na inen VİP misafirlerin helikopterle ulaşımını sağlayarak dünya genelindeki iş adamlarını hiç yaşamadığı bir atmosferle bir ilki gerçekleştirmek ve dünyaya bir ilk olmak için yapmalıyız” dedi. Fuar için gelen misafirlerin havalimanına geldikten sonra helikopterlerle fuara getirilmesi gerektiğini belirten Alıcı, “Ayını şekilde geri götürülmeli. Tarfiğe girmelerinin önüne geçilmeli. Fuar ve kongre vadisi projesine her kesimin destek vermesi gerekir” diye konuştu. Bodrum üzerinden örnek veren Alıcı, “Eğer Bodrum Hristiyan bir şehir olsaydı; Cannes ve Nice ayarında bir yer olurdu. Hristiyan bir şehir olmadığı için gözde bir şehir olamıyor. İlk biz yapalım istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Senin-Benim kavgası olmadan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı projeyi sonuna kadar desteklediklerini belirten Bülent Alıcı, Atatürk Havalimanı’nın yerine fuar merkezi yapılması gerektiğini kendisinin de daha önce İTO seçimleri vesilesiyle katıldığı programlarda sık sık vurguladığını söyledi. Alıcı, “İTO seçimlerinde, Bakırköy’de Marriott Otel’de işadamları ve turizm elçileriyle yaptığımız kahvaltıda, ulusal gazete ve TV yayınlarında fuar merkezinin Bakırköy bölgesiyle Avrupa Yakası’ndaki oteller ve uluslararası ticaret için olması gerektiğini daha önce anlatmıştım. Ülke için yapılan tüm projelere senin-benim kavgası olmadan hayata geçirilmesi ve destek verilmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı bir turizm elçisi olarak onun da söylemini destekleyen proje ve önerilerim var” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.