100 BİNE YAKIN DEPREMZEDE OTELLERE YERLEŞTİ

100 BİNE YAKIN DEPREMZEDE OTELLERE YERLEŞTİ
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 19, 2023, 1:37 am
2 mins

KATİD Başkanı Murat Toktaş: Otellerimizdeki depremzedeleri devlet onları geçici yerlerine yerleştirene kadar otellerimizde misafir edeceğiz

Ülkemizde meydana gelen ve büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki vatandaşlarımız, birçok şehirde, otellerde misafir ediliyor. Deprem bölgelerinde evleri yıkılan veya oturulmaz hale gelen vatandaşlarımız, Türkiye’nin değişik bölgelerine ulaşırken, bir kısmı da kendi imkanları veya şehirlerdeki organizasyonlarla Samsun’a geldi.

“HİÇ KİMSEYİ DIŞARIDA BIRAKMADIK”

Konu hakkında açıklama yapan Karadeniz Turistik İşletmeciler Deneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, şunları söyledi: “Deprem bölgesinden vatandaşlarımızın şehrimize geldiği duyulduğunda, bütün otelci dostlarımızla sosyal medya hesaplarımızdan organize olduk. Bize ulaşan her vatandaşımızı otellerimize yerleştirdik ve hiç kimseyi dışarıda bırakmadık. Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED de, dernekleri üzerinden organize olarak 100 bine yakın depremzedeyi otellerine yerleştirdi.”

“DEVLET ONLARI YERLEŞTİRENE KADAR…”

Bu sürecin tamamen Samsunlu otelci ve turizmcilerin gönüllü katkı ve destekleri ile gerçekleştiğini söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Herhangi bir süre yada hizmet kısıtlaması olmadan 1.500’den fazla depremzedemizi otellerimizde misafir etmeye başladık. Otellerimizdeki depremzedeler devletimiz tarafından ne zaman kalacakları geçici yerlere yerleştirilirse o zamana kadar gelen vatandaşlarımızı misafir etmeye devam edeceğiz. Az sayıda da olsa bazı suistimaller oldu, bunlar tespit edildi ve elendi” dedi.

Ayrıca bölgedeki diğer şehirlerdeki otelcilerin de aynı duyarlığı gösterdiğini belirten Murat Toktaş, ekonomik olarak bu zor zamanlarda hiçbir beklenti olmadan yapılan bu çalışmalar için bütün meslektaşlarına teşekkür etti.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.