DEPREMDE ÖLEN TURİST REHBERLERİ ANILDI

DEPREMDE ÖLEN TURİST REHBERLERİ ANILDI
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 21, 2023, 8:01 pm
2 mins

TUREB üyeleri, Dünya Rehberler Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret ederek depremde hayatını kaybeden 32 turist rehberi arkadaşını andı.

‘Dünya Rehberler Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret eden Turist Rehberleri Birliği (TUREB) üyeleri, deprem felaketinde hayatını kaybeden 32 turist rehberini andı. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan grup, depremden en çok etkilenen illerden Adıyaman’daki Grand Isias Oteli enkazında yaşamını yitiren 30 turist rehberi ve Hatay’da hayatını kaybeden 2 turist rehberini andı. 

“BUGÜN KUTLAMA YOK ÇÜNKÜ ÇOK HÜZÜNLÜYÜZ”

TUREB Başkanı Eğinlioğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Eğinlioğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden olan depremlere ilişkin şunları söyledi: “Kelimeler yetersiz kalıyor bu felakette. Özellikle Adıyaman’da otel enkazında kalarak hayatını kaybeden meslektaşlarım adına çok üzgünüm. Bunun hüznü ve üzüntüsüyle ülke genelinde bugünleri aşacağımızı ve daha güzel tedbirlerle daha iyi günler dileyerek, günümüzü geçireceğiz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Her sene 21 Şubat’ta kutlanan bir gün ‘Dünya Rehberler Günü’. Bugün de rehberlerin önemi, kültürel değerlerin önemini vurgulayarak mesleğimiz adına kutlamalar yapardık; ama bugün çok hüzünlüyüz” diye konuştu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.