GTD’DEN DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI

GTD’DEN DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 21, 2023, 12:38 pm
2 mins

* Bölgede üretilen gastronomik ürünler, yurt içinde büyük marketlerde satılacak, yurt dışına ihraç edilecek.

* Gürkan Boztepe: “Ülkemizin değerlerini dünyaya anlatmak bizim misyonumuz”

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği, ülkemizin Gastronomik kentlerinde aynı anda meydana gelen ve büyük yıkım ve can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından, bölge halkı için bir yardım kampanyası başlattı.

Kızılay ve AFAD ile entegre olacak şekilde planlanan kampanya ile GTD üyelerinden gelen hijyen malzemesinden giysiye kadar birçok ihtiyaç malzemesinin bölgeye gönderilmesinin yanı sıra, uzun süre boyunca yaraların sarılması gerektiği düşünülerek, sürekli bir ticari gelir sağlanması konusunda çalışma başlatıldı.

BÜYÜK MARKETLER VE ONLİNE SATIŞ MERKEZLERİNDE

Buna göre deprem bölgesindeki yerel üreticilerin paketlenmiş ürünlerini satın alan kurum, bu ürünlerin İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde GT Anadolu markası ile satışına başladı.

İlk etapta Migros, Makro Center ile anlaşma yapan GTD, bu satış kanalının yanı sıra, Hepsiburada, Trendyol ve PTT AVM online satış kanalları ile de bölgeye gelir sağlamaya devam edecek.

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLECEK

Özellikle Hatay, Gaziantep, Adana, Malatya gibi depremde zarar gören bölgelerdeki yerel üreticilerin ve belediyelerin kadın kooperatiflerinin, uygun kalite standartlarında paketlenmiş ürünlerini sadece yurtiçinde değil, TC. Ticaret Bakanlığı desteği ile aynı zamanda yurtdışındaki marketlerin raflarında yer alması sağlanacak. Bölgedeki üreticilere gelir sağlamanın yanı sıra aynı zamanda ülkemize döviz kazandıracak bu çalışma kapsamında Los Angeles Ticari Ateşeliği ve ABD Los Angeles Büyükelçisi ile toplantı yapan GTD Başkanı Gürkan Boztepe, “ülkemizin değerlerini dünyaya anlatmak bizim misyonumuz” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.