TÜROB’DAN KONAKLAMA SEKTÖRÜNE DESTEK ÇAĞRISI

TÜROB’DAN KONAKLAMA SEKTÖRÜNE DESTEK ÇAĞRISI
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 22, 2023, 1:07 am
2 mins

Türkiye Otelciler Birliği, Malatya’da “Hep Birlikte Yaraları Sarıyoruz” teması ile başlatılan “Konteyner Kent” projesi için kampanya başlattı. Konaklama sektörüne yayımlanan bir genelge ile bu projeye destek istendi.

Türkiye Otelciler Birliği TÜROB, üyelerine bir genelge yayımlayarak, Turizm Bakanlığı tarafından Malatya’da yapılacak konteyner kent için destek çağrısı yaptı. Ülkemizde 11 ilimizi etkileyen ve önemli oranda can kaybı ve yıkıma yol açan depremler sonrasında, Kamu-Özel Sektör iş birliğinde yapılan çalışmalarla normalleşme adımlarının atılmakta olduğu belirtilen çağrıda, afet sonucunda ortaya çıkan barınma sorununu aşmak üzere çeşitli illerimize tahliye edilen depremzedelerin memleketlerine dönüşleri sağlanarak (kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar geçici ikametleri için) çadır ve konteyner kentlere yerleştirilmelerine başlandığı ifade edildi.

“HEP BİRLİKTE YARALARI SARIYORUZ”

Bu çalışmalar kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Sektörümüzün desteğinde Malatya’da “Hep Birlikte Yaraları Sarıyoruz” teması altında  “Konteyner Kent” projesinin başlatıldığı belirtilen çağrıda, proje kapsamında, her biri 21 metrekare brüt alana sahip tam donanımlı 500 adet Konteyner Ev yapımına odaklanıldığı ve bu konteyner evlerin her birinin toplam maliyetinin 150 bin Türk Lirası olarak belirlendiği vurgulandı.

VERGİDEN DÜŞÜLECEK

Bu projeye destek olan şirketlerin, yaptıkları bağışı vergiden düşebileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TÜROB Türkiye Otelciler Birliği olarak desteklediğimiz bu çok önemli projeye üyelerimizin ve meslektaşlarımızın imkanları ölçüsünde diledikleri sayıdaki konteyner bedeli veya imkanları ölçüsünde yapabilecekleri miktarda maddi bağışlarıyla desteklerini özellikle rica ederiz. (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) ilan edilen banka hesaplarına bağış olarak yatırılan tutarların tamamı, gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinde (geçici vergi) ayrıca gösterilmek şartıyla beyan edilen kazançtan indirilebilecektir.)”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.