“ELİMİZDEN GELENİ SONUNA KADAR YAPMAK GÖREVİMİZ”

“ELİMİZDEN GELENİ SONUNA KADAR YAPMAK GÖREVİMİZ”
Yeşim SARITAŞ
Posted on Şubat 23, 2023, 11:54 am
7 mins

400’ün üzerinde depremzedeyi otellerinde misafir eden ECC Tur ve Jura Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Gündoğdu, duygularını ve deprem bölgesinde yaşadıklarını yazarımız Yeşim Sarıtaş’a anlattı.

‘’GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR!”

Büyük Depremler ve Afetlerin yarattığı büyük kayıplarda yara alan ülkesiyle birlikte o ülkede yaşayan vatandaşlarıdır. Bu gibi durumlarda siyaset başta olmak üzere her şey ayrım yapmaksızın bir kenara bırakılır ve gün birlik olma günüdür deyip güçler birleştirilir, acılara saygı duyulur susulur ve yardım yapılır. Ben ne yapabilirim ki demek değil biz neler yapabiliriz deyip yardımın bir ucundan tutmak ve bir insana dahi uzanıp yardım etmek mümkündür.

Yardımın küçüğü büyüğü olmaz! Bu yardımlara üzerindeki bir hırkayı çıkarıp ‘üşümesinler lütfen birine verin’ diyen teyzemiz de birdir, imkanlarını seferber ederek 10 çadır bağışlayan bir iş insanı da birdir.

“NE YAPABİLİRİM DEMEK DEĞİL NE YAPABİLİRİZ DEYİP KENETLENMEK ÖNEMLİDİR’’

Sektörümüzde de gönlü güzel, yüreği kocaman olan iş insanlarının neler yaptığını duyuyoruz. Ancak yardım ettik deyip duyurmak ve bunu paylaşmak o yüreği kocaman iş insanlarımıza yakışmayacağı için onlara da saygı duyuyoruz ve takdir ediyoruz.

Deprem olduktan sonra imkanlarını seferber ederek bölgeye inen, sokaklarda yardım bekleyen insanlara yine sektörden arkadaşları ile birlikte kıyafet, eşya ve de aş götüren ve de 400 kadar depremzedeye otelinin kapılarını açtığını duyduğum iş insanlarımızdan ECC Tur ve Jura Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Gündoğdu’yu aradım. Bölgede yaşadıklarını gördüklerini ve hissettiklerini anlatması için ricada bulundum. Ercan Bey gördüklerini anlatmakta zorluk çekerken çaresizliğin ne demek olduğunu çok güzel anlattı.

“Yardımları daha koordineli yapabilmek çok önemli”

“Canından can olan birini kurtarmak için o devasa molozları elleri kanayana, parçalanana kadar kaldırmaya çalışan insanların verdikleri mücadeleyi görünce sahip olduklarına sevinmeli mi yoksa utanmalı o an insan!… Öyle bir milletiz ki yardımcı olmak için nefesimizi tutuyor ve son kurşunumuza kadar sıkıyoruz. Bu çok güzel bir davranış ancak bu yardımları daha koordineli yapabilmek çok önemli. Mükerrer olan sokaklara serilen ziyan olan yardımlar olmaması için hiç yardım ulaşmamış olan yerlere iletebilmek için doğru koordine olmak ve yetkili yerlere ulaşarak hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü bir ay değil belki de bir yıl sürdürülebilir şekilde maddi ve manevi yardımları ilerletmemiz gerekecek.”

“Elimde boş olan otelim varken, evsiz kalmış o soğukta titreyen çocuklar varken gece ben nasıl uyurum?”

Ercan Bey’e yapılan yardımı sormanın ayıp olduğunu ancak oturduğu yerden değil de bölgeye giderek ve de bölgede aktif yardım eden hayırsever bir iş adamımız olarak otelinizde 400’ün üzerinde depremzede aileyi misafir eden size bizler de destek verelim diyerek yaptıkları yardımlar konusunda bilgi almak istedim: “Yardım yapan biri başka birine güvenerek yardım yapmaz, çünkü yardım etmek demek, elinde bulunan olanakları başka bir kimsenin ihtiyaçları için düşünmeden kullanmak demektir. Şimdi elimde boş olan otelim varken, evsiz kalmış o soğukta titreyen çocuklar varken gece ben nasıl uyurum, nasıl insanlık görevimi yapmış olurum. Tabi ki bir an bile düşünmeden kaç kişiye kucak açabiliriz, kaç kişinin yarasını sarabiliriz, kaç çocuğun midesine sıcak bir çorba ulaştırabiliriz diye düşünmeden bölgeye gittim ve otelimizin kapılarını açtım. Kardeşlerimizin canı yanarken, devletimizin bile öyle çabuk üstesinden gelemeyeceği dünyada yaşanan büyük afetlerden biri olan bu durumda ülkemiz adına da elimizi taşın altına sokmak, seferber olmak görevimiz. Hepimizin çocuğu var. Her babanın sahip çıkması gereken bir ailesi var. Her annenin sarması gereken yavruları ve yarası var. Otelimizde kıyafet, aş, temel ihtiyaç her şeyi sağlamaya çalışıyoruz.”

“Otelimizdeki çocuk oyun alanlarını aktif hale getirdik” “Duyup ta destek olmaya çalışanlardan da Allah razı olsun. Çocukların geleceğine etki etmemesi o travmayı atlatabilmeleri için otelimizdeki çocuk oyun alanlarını aktif hale getirdik, 6 yaş altına kreş oluşturduk. Hatay, Antep, Maraş, Adıyaman gibi bölgelerden sağladığımız otobüslerle bilhassa çocuklu aileleri transfer ettik çünkü çocukların eğitim öğretime devam etmeleri gerekli. Altınoluk’ta bulunan otelimize yakın okullara bu çocukların kayıtlarını yaptırdık. İsteyen aileler okullar kapanana kadar misafirimiz olacak. Eğer bir çocuğun yüzündeki tebessüm olabiliyorsak ne mutlu bize. Eğer bir ailenin bu soğukta duasını alabiliyorsak ne mutlu bize. Elimizden ne gelir değil, elimizden geleni sonuna kadar yapmak görevimiz. Elinde imkanı olup afet bölgesindeki insanlarımıza yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Gün birlik olma günüdür, tekrarının yaşanmamasını Rabbimden niyaz ederim.’’

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.