TURYİD ANTAKYA UZUN ÇARŞI’YI YENİDEN CANLANDIRIYOR!

TURYİD ANTAKYA UZUN ÇARŞI’YI YENİDEN CANLANDIRIYOR!
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 09, 2023, 10:06 am
4 mins

‘Prefabrik Antakya Uzun Çarşı Dayanışma Projesi’, Uzun Çarşı esnafına nefes aldırmanın yanı sıra şehir ticaretini yeniden canlandıracak. Ramazan Bayramında açılması planlanan ‘Prefabrik Uzun Çarşı Dayanışma Projesi’ ile yerel üretimin ve üreticinin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

Türkiye’de gastronomi sektörüne yenilikçi, akılcı ve vizyoner çözümler getiren Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği

TURYİD; 6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölgedeki 10 ilimizde büyük can kaybına neden olan deprem felaketinin yaralarını sarmak için yeni bir proje başlatıyor. Antakya Uzun Çarşı’yı yarınlara en güzel şekli ile yeniden kazandıracak ‘Prefabrik Antakya Uzun Çarşı Dayanışma Projesi’, Uzun Çarşı esnafına nefes aldırmanın yanı sıra şehir ticaretine geçici bir dönem merhem olacak.

PREFABRİK UZUN ÇARŞI DAYANIŞMA PROJESİ  

Antakya’nın kalbinin attığı 12. Yüzyıldan bu yana faaliyet gösteren 3,5 kilometre uzunluğundaki Uzun Çarşı depremle birlikte kullanılamaz hale geldi.  Uzun Çarşı esnafının bölgenin yapılanma ve restorasyon süreci bitene kadar işlerine devam edebilmesi adına TURYİD 76 Prefabrik yapıyı üyelerinin bağışları ile oluşturduğu maddi kaynak ile Ramazan Bayramı’na kadar esnafa teslim edilmesini hedefliyor. 

Uzun Çarşı esnafı ile dayanışmanın ilk adımı olarak planlanan bu girişimde, Koordinatör Vali Ali Arslantaş, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Hataylı üretici Elif Ovalı – Teofarm iş birliği ile, TURYİD’i temsilen projenin ilk temaslarını TURYİD Başkan yardımcıları Gamze Cizreli ve  Tayyar Zaimoğlu ve  Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Koralı gerçekleştirdi. 

BÖLGEDE ÜRETİLEN ÜRÜNLER TURYİD TEDARİK KANALLARINA EKLENİYOR

Dayanışma Projesinin bir diğer başlığı ise bölgede üretilen ve yetiştirilen katma değerli gıda ürünlerinin detaylı envanteri çıkarılarak TURYİD restoranları tedarik kanallarına eklenmesi oldu. Burada hedef, ürünü değerinde hızlıca talep olan bölgelere çekerek üreticiye ekonomik kaynak sağlamak ve üreticinin motivasyonunu güçlendirmek olarak değerlendirilebilir. 

Proje online satış kanalları, e- ticaret platformları tarafından da desteklenecek. 

UZUN ÇARŞI RAMAZAN BAYRAMI’NA YETİŞECEK

TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Ramazan Bayramında açmayı planladıkları ‘Prefabrik Uzun Çarşı Dayanışma Projesi’ ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yerel üretimin ve üreticinin sürekliliğini sağlamamız için uzun vadede üretime sahip çıkmamız şart ve TURYİD üyeleri yerel üretimin ana alıcısı olmak için seferber olmaya hazırlanıyor. Yaşadığımız bu tür olağan dışı travmalar ancak toplumun birbirine kenetlenmesiyle birlikte başlayan dayanışma süreci içinde iyileşir.” 

Başkan Kaya Demirer ayrıca Prefabrik Uzun Çarşı Dayanışma Projesinin şekillenmesini sağlayan bölge yetkililerine, maddi ve manevi her türlü desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli TURYİD üyelerine ve projenin hayata geçmesine öncülük eden başkan yardımcıları ile yönetim kuruluna bu kritik günlerde gösterdikleri güçlü dayanışma örneği için teşekkür etti.

Hatay Valiliği koordinasyonu ile sadece gıda sektörüne hizmet verecek Prefabrik Uzun Çarşı Dayanışma Projesi, Honda Kavşağı Kuzeytepe’de yapılandırılacak. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.