4. KITALARARASI TURİZM YÖNETİMİ KONFERANSI BAŞLIYOR

4. KITALARARASI TURİZM YÖNETİMİ KONFERANSI BAŞLIYOR
HG Editör
Posted on Mart 13, 2023, 3:59 pm
6 mins

“Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm” sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi (Conference on Managing Tourism across Continents) için sayılı saatler kaldı.

Cumhuriyetin 100.Yılında İstanbul’da

Turizm akademisinde dünyanın önde gelen kongreleri arasında gösterilen Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin ortaklığıyla gerçekleştirilmekte. Bu yıl 15-18 Mart tarihlerinde İstanbul’da Eresin Hotel Topkapı’da düzenlenecek kongre hakkında bir bildiri yayınlandı.

DÜNYANIN İLK ÇEVRİM İÇİ AKADEMİK TURİZM KONGRESİ

2020 yılında pandemi nedeniyle çevrim içi (online) ortamda 4.000 akademisyen, öğrenci ve turizm profesyonellerinin katılımıyla organize edilmiş olan kongre, dünyanın ilk çevrim içi akademik turizm kongresi unvanını kazanmıştır. Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi, dünyanın birçok ülkesinden bilim insanlarını, öğrencilerini ve profesyonellerini bir araya getirmek ve çok kültürlü bilimsel ortamda farklı kıtalardaki katılımcılar arasında turizm ve turizmin bağlantılı olduğu tüm disiplinlerde var olan yeni eğilimleri ve gelişmeleri ortaya koymak üzere gerçekleştirilmektedir.  

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OLUŞTURACAK SUNUMLAR VE PANELLER

Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek kongre ile sorumlu turizm gelişimi ile daha sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunmak ve daha barışçıl uluslararası ilişkiler oluşturacak sunumlar ve paneller gerçekleştirilecektir. Başta Prof. Dr. Barbara Neuhofer ve Prof. Dr. Haiyan Song olmak üzere, dünyaca ünlü çok sayıda ismin konuşma yapacağı kongreye katılan akademisyen, öğrenci ve profesyoneller renkli etkinlikler ile turizmin tüm boyutlarının tartışıldığı bir ortamda bulunma fırsatına sahip olacaklardır. Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Yönetim Kurulu adına Başkan Prof. Dr. Muharrem Tuna ile Dönem Başkanları Prof. Dr. Fevzi Okumuş (University of Central Florida) ve Prof. Dr. Başak Denizci Guillet (The Hong Kong Polytechnic University) eş başkanlığında yönetilen kongrede 250’ye yakın bildiri sunulacak olup 50’nin üzerinde farklı ülkeden, yaklaşık 750 akademisyen, öğrenci ve sektör profesyonelinin katılım göstermesi beklenmektedir.

TURİZME YÖN VERECEK ÇALIŞTAYLAR

Kongrede Prof. Dr. Muzaffer Uysal tarafından “Turizm Ekosisteminin Kilit Paydaşları: Turistler, Destinasyon Sakinleri ve Çalışanlar için Yaşam Kalitesi (QoL) Alanlarının ve Göstergelerinin Geliştirilmesi”; Doç. Dr. Faizan Ali tarafından “Yapısal Eşitlik Modellemesinin Kısmi En Küçük Kareler Yöntemi (PLS-SEM)”; Doç. Dr. Rab Nawaz Lodhi tarafından “Grounded Theory” Projesinin QSR-NVivo Yazılımı ile Yönetilmesi”; Prof. Dr. Catherine Pentice tarafından “Bulanık Küme Niteliksel Karşılaştırmalı Analiz (fsQCA) Yazılımını Öğrenme: Yeni Başlayanlar için Uygulamalı Atölye”; Prof. Dr. Doğan Gürsoy ve Prof. Dr. Serena Volo tarafından “Makale Geliştirme Atölyesi” ve Doç. Dr. Mostafa Rasoolimanesh tarafından “Sosyal Bilimler için Karma Yöntem Araştırması” çalıştayları gerçekleştirilecektir.

ERESİN HOTEL TOPKAPI EV SAHİPLİĞİNDE

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde, başta Beykent, Doğuş ve İzmir Kavram Üniversiteleri olmak üzere Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin ortaklığıyla ve Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Tübitak destekleriyle dördüncüsü 15- 18 Mart 2023 tarihlerinde Eresin Hotel Topkapı’da gerçekleştirilecek olan Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi için detaylı bilgilere https://mtcon.org/ kongre sitesinden ulaşılabilirsiniz.

EĞİTİMLERE KATILIM ÜCRETSİZ, KONTENJAN SINIRLI


Türkiye’nin Yükseköğretim Kurulu kriterlerine göre uluslararası statüye sahip akademik kongreleri arasında yer alan organizasyon çerçevesinde dünyaca ünlü akademisyenler, İstanbul Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesi’nde akademik atölye çalışmaları yapacak ve eğitimler verecek. Üniversiteden yapılan duyuruda, “Eğitimlere turizm ve ilgili alanlarda çalışan öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencileri davet ediyoruz. Söz konusu eğitimlere katılım ücretsiz olup sınırlı sayıda kontenjan olduğundan kongrenin web sitesi üzerinden kayıt yaptırılması zorunludur” ifadelerine yer verildi. Konferansın 16-17 Mart 2023 tarihlerinde Topkapı Eresin Otel’de gerçekleştirilecek akademik oturumlarına katılım için ise kongrenin web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde, başta Beykent, Doğuş ve İzmir Kavram Üniversiteleri olmak üzere Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin ortaklığıyla ve Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Tübitak destekleriyle dördüncüsü 15- 18 Mart 2023 tarihlerinde Eresin Hotel Topkapı’da gerçekleştirilecek olan Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi için detaylı bilgilere sitesinden https://mtcon.org/ kongre ulaşılabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.