FLY KIBRIS HAVAYOLLARI TANITILDI

FLY KIBRIS HAVAYOLLARI TANITILDI
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 15, 2023, 3:55 am
11 mins

Başlangıçta, İstanbul’a karşılıklı 2 sefer, Ankara ve İzmir’e ise günde karşılıklı 1 sefer düzenleyecek FLYKHY, 21 Mayıs itibarıyla, Erbil, Tahran, Priştine, Amman ve Bakü’den Kuzey Kıbrıs’a charter seferler ile uçuş planlıyor.

Fly Kıbrıs Havayolları’nın (Fly KHY) tanıtımı, Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasında yapıldı.

Tanıtımda, Fly KHY’nin başlangıçta, İstanbul’a karşılıklı 2 sefer, Ankara ve İzmir’e ise günde karşılıklı 1 sefer düzenleyeceği, 21 Mayıs’tan itibaren Erbil, Tahran, Priştine, Amman ve Bakü’den Kuzey Kıbrıs’a charter seferler ile uçuş planladığı açıklandı.

Türkiye’deki depremlerde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan Lansman etkinliğinde, FLY Kıbrıs Hava Yolları yönetim kurulu kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, Mehmet Dalman Yücel, Nusret Polat ile sırasıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ve Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Zorlu Töre birer konuşma yaparken, yurt dışı programı nedeniyle lansmana katılamayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın video mesajı da yayınlandı.

UÇAĞA ‘MELEKLER TAKIMI’ ADI VERİLDİ

FLYKHY kurucu ortaklarından Mehmet Dalman Yücel, Fly Kıbrıs Havayolları’nın iki yıldır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu belirterek, 2020 yılında çalışmalara başladıklarını ve çalışmaları tamamlamak üzere iken dünyayı ve özellikle turizm sektörünü çok ciddi zarara uğratan pandemi süreci başladığını ve projenin hayata geçmesini ertelediğini aktardı. Son yıllarda yaşanan tüm felaketlerde aramızdan ayrılanlara rahmet dileyerek sözlerine başlayan Yücel, “Bu anlamda, yaşanan deprem felaketinin ardından vefat edenlerin anısını yaşatmak için, şirket olarak uçağımıza ‘Melekler Takımı’ adını koymaya karar verdik” dedi. Yücel, “En büyük hedeflerimizden biri Ercan base bir uçak olması idi; yani seferi bitince evinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğu bir uçak olacaktı; ve gururla söylüyorum, tüm ekibimiz ile gece gündüz çalışarak ve tüm olumsuzluklara rağmen başardık.  Girdiğimiz bu tarihsel süreçte, sorumluluğumuzun bilincinden şaşmadan, bilgi, birikim ve yüksek enerjimizle Kıbrıs Türk Halkını temsil etmenin onurunu üzerimizde taşıyoruz ve bu bilinçte çalışıyoruz” diye konuştu. Yücel, tüm süreçte desteklerinden dolayı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na teşekkür etti.

RAUF DENKTAŞ: “FLY KIBRIS, BU HALKIN HAVAYOLLARI OLACAKTIR”

“Böylesi anlamlı ve çok özel bir günde birlikte olmamız bizleri çok mutlu etmiştir” diyerek sözlerine başlayan Fly Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulu kurucu ortaklarından Rauf Denktaş, 2019 yılından beri çeşitli felaketler yaşayan ülkemizin ve insanlarımızın, geleceğe umutla bakabilmesi için iyi haberlere, güzel gelişmelere ihtiyacı olduğunu belirtti. Denktaş, “Pandemi ve etkilediği ekonomik krizler, orman yangınları, trafik kazaları derken; on binlerce soydaşımızın yanı sıra 49 KKTC vatandaşımızı da yitirdiğimiz; anavatanımızı vuran asrın deprem felaketi sonrasında hızla toparlanmamız, yaralarımızı birlikte sarmamız gerekmektedir” dedi.

HEPİMİZİN GURUR DUYMASI GEREKEN BİR SERÜVEN

Gerek ekonomik gerekse sosyal alanda ileriye doğru atılacak her küçük adımın KKTC ve Anavatanımız için dev bir yürüyüşe dönüşebileceğinin altını çizen Denktaş, “Umudumuzu yitirmemeliyiz. Geleceğe umutla bakabilmek için bugün cesaretle adımlar atmalıyız. 11 yıl gettolara hapsedilmiş, yardım ve iaşelerle yaşamaya zorlanmış; hemen her türlü ekonomik faaliyeti engellenmiş atalarımızın, geleceğe umutla tutunmasının nedeni mevzilerde cesaretle taşıdıkları, birinci ve ikinci dünya savaşından kalma derme çatma silahlar olmuştu. Onlar mevzilerde çarpışıyorlardı ama gözleri hep yukarda, göklerdeydi. Anavatandan gelecek uçakları aramaktaydı gözleri. Çünkü biliyorlardı ki özgürlük o uçaklarla gelecekti. Çünkü biliyorlardı ki, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘istikbal göklerdeydi’ ve bu cümlenin onlar için anlamı bambaşkaydı. Gettolarda iaşelerle yaşayan bir cemaatten kendi devletinde havayolu şirketini kuran bir halka dönüşme serüveni hepimizin gurur duyması gereken bir serüvendir. 21 Haziran 2010 tarihinde Kıbrıs Türk Havayollarının uçuşlarının iptal olmasından bu yana, Kıbrıslı Türklerin kendilerine ait bir havayolu şirketi olmamıştı. Artık var…” diye konuştu.

Rauf Denktaş, bu süreç içerisinde attıkları her adımda kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

NUSRET POLAT: “FLYKHY YERLİ BİR MARKANIN HASRETİ İLE DOĞDU”

Kanuşmasına büyük bir hayalini gerçekleştirmiş olmanın verdiği heyecan ve mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek başlayan Fly KHY kurucularından Nusret Polat, “Öncelikle THY, ANADOLUJET ve PEGASUS Hava Yollarına uzun yıllardır başta bizlere ve adamıza vermiş olduğu destekler için teşekkürü borç biliriz. KKTC’de hızla büyüyen turizm sektörü için kendilerine olan ihtiyacımız önümüzdeki dönem her zamankinden daha da büyük olacaktır.” dedi.

Ayrıca, FLYKHY projesinin gerçekleşmesi sürecinde bu operasyonun gerçekleşmesi adına tüm imkanlarını seferber eden Gözen Holding ve Freebird Havayolları Yönetim Kurulu Üye ve çalışanlarına teşekkürlerini ileten Polat şöyle konuştu: “FLYKHY projesi adamızın uzun zamandır beklediği, Kıbrıs’ta doğan bize ait yerli bir uçağın, yerli bir markanın hasreti ile doğdu. Tüm halkımıza, tüm turizm sektörüne, ana vatanımızdaki çok kıymetli paydaşlarımıza yeni bir heyecan yeni bir sorumluluk da yüklemekle birlikte artık ana vatanımıza ve yakın coğrafyadaki halklara adamızın bağlarını güçlendirecek kolaylaştıracak bir kıymetli araç olmasını temenni ediyoruz. FLYKHY; tüm Türkiye -Ercan hatlarındaki izinlerini, Freebird H.Y üzerinden T.C Devlet Hava Meydanları G.M’den ve KKTTC Sivil Havacılık G.M’den tarifeli seferler olarak aldı. Airbus A320 uçakları ile yapacağımız FLYKHY uçuşları ile 1.yıl adamıza 275000 pax getirmeyi planlıyoruz. FLYKHY, ilk yılında ada ekonomimize sağlayacağı özellikle TC ve dış hatlardan gelecek paket yolcularımızın ada ekonomimize minimum 4 milyar TL katkı sağlayacağını öngörmekteyiz.”

TATAR’DAN VİDEO MESAJ:

Konuşmalarına ardından yurt dışı programı nedeniyle lansmana katılamayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, bir video mesajı yayınlandı. Mesajında, yeni havayolunun kuruluyor olmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, girişimcilerine başarılar dileyen Tatar, “KKTC’nin ulaşımına, turist ve öğrenci akışına ve halkın daha iyi koşullarda seyahat edebilmesine imkan tanıyacak bu girişimin başarılı olabilmesi en büyük temennimizdir. İnanıyorum ki, yakın gelecekte açılacak olan yeni Ercan terminali ile çok daha fazla uçuşların daha uygun şartlarda ve koşullarda gerçekleştirebilmesi ülke turizmi tanıtımı ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.