ŞİŞLİ BELEDİYESİ GSTC’YE ÜYE OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYESİ GSTC’YE ÜYE OLDU
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 15, 2023, 3:21 am
7 mins

5 ay önce düzenlenen panelde verdikleri söz gerçekleşti. Şişli, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne üye ilk belediye olma başarısı gösterdi.

10 Ekim 2022 Pazartesi günü Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirilen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in öncülük ettiği “Şişli Turizmi Konuşuyor” panelinde Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Elçin Önder; Global Sustainable Tourism Council® GSTC® BM Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi hakkında bilgi vererek İnsanın doğadaki karbon ayak izini en aza indirmek için GSTC’ye katılan uluslararası destinasyonların arasına Şişli’nin de girmesi için adım attıklarını ve Türkiye’de GSTC’ye üye olacak ilk belediyenin Şişli olacağını açıklamıştı. 

RESMİ SİTEDE ŞİŞLİ’YE GENİŞ YER VERDİ


Yazının İngilizce orijinali için tıklayınız: https://www.gstcouncil.org/sisli-municipa

Şişli Belediyesi iştiraki olan Kent Hizmetleri AŞ (KENTHAŞ) Genel Müdürü Özcan Biçer’in kendi ekibiyle yürüttüğü çalışmalar sonucu, 5 ay gibi kısa bir sürede, (14.03.2023) GSTC resmi sayfasında, Şişli Belediyesi’nin Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne (GSTC) üye olduğu açıklandı.

Global Sustainable Tourism Council® (GSTC®) ayrıca Şişli’yi tanıtan bir yazı paylaştı. 

Şişle Belediyesi’nin GSTC’ye katılımı hakkındaki İngilizce paylaşımda, Şişli İlçesi hakkında şu bilgiler verildi:

ŞİŞLİ BELEDİYESİ GSTC’YE KATILDI

Şişli Belediyesi Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne (GSTC) Üye Oldu

​Şişli Belediyesi, Türkiye’nin İstanbul ilinin 39 ilçesinden biridir. Avrupa yakasında yer alan şehrin doğusunda Beşiktaş, kuzeyinde Sarıyer, batısında Eyüp ve Kağıthane, güneyinde Beyoğlu bulunmaktadır. Şişli, merkezi bir konumda yer alan ve gün içinde yaklaşık 3 milyon vatandaşı ve turisti ağırlayan tarihi bir yerleşim bölgesidir.

Şişli’nin bugünkü portresini karakterize eden zengin tarihidir: farklı renkler, tatlar, eşsiz kumaşlar ve bir arada yaşama kültürü, bu semtin sakinlerinin yaşamlarından doğmuştur.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kurumsal misyonu, Vatandaşlarının hak temelli bir yaklaşım ve katılımcı yöntemlerle tasarladığı hizmetlerinin sürdürülebilirliğini ve erişilebilirliğini artırmak, yenilikçi, şeffaf, erişilebilir, hesap verebilir, toplumsal eşitliği gözeten, yaşam kalitesini yükselten bir belediye olmaktır.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli’nin turizm potansiyeli ve belediyenin çalışmaları hakkında görüşlerini şöyle aktarıyor: “Şişli, tarihi ve kültürel mirası, 400’ü aşkın konaklama tesisi, kongre merkezleri, alışveriş merkezleri, ünlü restoranlar, müzeler, sanat merkezleri, sağlık tesisleri, farklı inanç gruplarına ait kutsal yerler. Şişli Belediyesi olarak turizm sektörünün gelişimine katkı sağlarken, turizmin kente katkısını daha sürdürülebilir bir düzeye çıkarmak istiyoruz. Şişli Belediyesi olarak turizm sektörünün gelişimine katkı sağlarken daha sürdürülebilir bir turizm bölgesi oluşturmayı hedefliyoruz.”

Şişli bu amaçla “Şişli Turizm Koordinasyon Birimi” kuruyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan Sürdürülebilir Turizm Geliştirme Çerçevesi’ne entegre edilecek. Bundan sonraki aşamada ise Şişli’deki tüm aktörlerin katılımı ile işbirliği yapacak projeleri belirleyerek ortaklıklar geliştirmeyi hedefliyorlar. Bu programı Şişli Belediyesi ve iştiraki KENTHAŞ takip edecek.

GSTC CEO’su Randy Durban, “GSTC üyesi Şişli Belediyesi’ne hoş geldiniz diyor, daha sürdürülebilir bir turizm bölgesi yaratma çabalarını kutluyor ve onları daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik iyi çalışmaları sürdürmeye teşvik ediyoruz” dedi.

GSTC, turizm gelişimi ve yönetiminde sürdürülebilirlik uygulamalarını takip eden destinasyonları GSTC üyeleri olarak katılmaya ve sonunda bir GSTC Akredite Sertifikasyon Kuruluşu tarafından sertifika almaya yardımcı olabilecek GSTC Destinasyon Kriterlerini uygulamaya teşvik eder.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ HAKKINDA

Bugün Şişli, her türlü düşüncenin olduğu, hareketli, kalabalık ve canlı bir semt. Hem iş hem de finans merkezi, aynı zamanda herkese hitap eden alternatifleri olan büyük bir alışveriş bölgesi ve tabii ki kongrelerin, fuarların, konserlerin ve gösterilerin aralıksız düzenlendiği İstanbul’un kültür merkezi.

Nitekim Şişli, bu zengin tarihe duyulan özlemle yeniye duyulan coşku arasında bir yerde bulunuyor. Şişli’ye karakterini veren işte bu ikili dengedir: eski ile yeninin birleşimi, yerel ve uluslararası manzarayı kapsayan bir vizyon, süregelen dönüşüm ve unutulmaya yüz tutmuş canlı bir hafıza. Şişli Belediyesi, “Toplum merkezli yerel yönetim” mottosuyla kapıları tüm renklere, seslere ve hikayelere açık olan ilçesinin tarihi, kültürel ve sosyolojik dokusunu ve karakterini koruyor. Geçmişin mirasını, bugünün ve geleceğin zengin tecrübesiyle bütünleştirecek hizmetler sunmakta ve projeler yürütmektedir.

Bu zengin deneyimi daha verimli yaşamak ve Şişli’yi daha yakından tanımak için Şişli Belediyesi’nin hazırladığı “Gezi Rehberi”ni buradan inceleyebilirsiniz: https://www.sisligezirehberi.com/sisli-360/

Yazının İngilizce orijinali için tıklayınız: https://www.gstcouncil.org/sisli-municipality-joins-gstc/

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.