TURİZM SEKTÖRÜNDEN TBMM’YE İKİ ADAY!

TURİZM SEKTÖRÜNDEN TBMM’YE İKİ ADAY!
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 29, 2023, 3:14 pm
3 mins

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır CHP’den, TÜRSAV Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, İYİ Parti’den, Antalya milletvekili adaylığı için başvurdular.

14 Mayıs’ta yapılacak Türkiye Genel Seçimlerinde milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı için adaylar netleşmeye başladı. Turizm sektöründe Türkiye’nin önde gelen STK yöneticilerinden iki isim, iki farklı partiden milletvekili adaylığına soyundu. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır CHP’den, TÜRSAV Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, İYİ Parti’den, Antalya milletvekili adaylığı için başvururken, bu iki turizmci meclise girdikleri takdirde TBMM’de sektörün temsilcileri olarak yine turizme hizmet edecekler.

SURURİ ÇORABATIR CHP’DEN ADAY OLDU

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, CHP’den Antalya milletvekili için adaylık başvurusunda bulundu. Turizm sektöründe Antalya’da faaliyet gösteren Çorabatır, aynı zamanda Türkiye’nin en etkin turizm STK’ları arasında yer alan Akdeniz Turistik İşletmeciler ve Otelciler Derneği (AKTOB) Başkanlığı ile Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED’in Başkanlığını yürütüyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve en çok da turizm sektörünü vuran Pandemi döneminde, turizm sektörü adına çareler üretmek için mücadele veren Çorabatır, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan depremzedenin otellerde misafir edilmelerini sağlamak için yoğun çaba sarf etmiş, bunda da başarılı olmuştu. Evsiz kaldıkları için yurtlarını terk eden 150 binin üstünde depremzede geçici olarak turizm sektörüne ait otellerde barınıyor.

HAMİT KUK’UN BAŞVURUSU İYİ PARTİ’DEN

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır’ın ardından sektörden siyasete atılan bir diğer isim ise Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Vakfı (TÜRSAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TÜRSAB Başkan Başdanışmanlığı görevini de yürüten Hamit Kuk oldu. Kuk, İyi Parti’den Antalya milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümü öğrencisiyken 1990 yılında turizm sektörüne adım atan ve sonrasında turizm kariyerine uzun yıllardan beri Antalya’da devam eden Kuk, Türkiye’nin en önemli turizm STK’larının başında gelen TÜRSAB’da geçen dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.