Hristiyanlığın En Eski Kilisesi: Saint Pierre Kilisesi

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 01, 2023, 9:59 am
2 mins

Yerli ve yabancı turistler için önemli bir ziyaret noktası olan Saint Pierre Kilisesi, Türkiye turizmi için kıymetli bir yapıdır. İnanç turizmi için önemli bir yer olan Saint Pierre Kilisesi’ni sizler için mercek altına aldık, keyifli okumalar…

Saint Pierre Kilisesi ya da bilinen diğer adıyla Aziz Petrus Kilisesi, Hristiyanlığın en eski kiliselerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Kilisenin erken döneminden günümüze sadece taban mozağinin parçaları ve sunağın sağında, duvar boyamalarının izleri ulaşmıştır. Günümüzde bir müze olan St. Pierre Kilisesi valiliğin izniyle müze müdürlüğü denetiminde ayin yapılabilmektedir.

Hristiyanlar için oldukça önemli olan Antakya’nın önemi ise şu bilgiye dayanmaktadır: İncil’in Resullerin İşleri bölümünde Barnabas’ın Tarsus’a giderek Paylos’u Antakya’ya getirdiği, Antakya’da bir yıl beraber çalışarak Hristiyanlığı yaydıkları ve bu dine inananlara ‘Hristiyan’ isminin verilmesinin Antakya’da gerçekleştiği bilinmektedir. 

St. Pierre Kilisesi, 1983 yıllarında Papa VI. Paul tarafından Hıristiyan olan kişiler için Hac yeri olarak ilan edilmiştir. Her yıl 29 Haziran gününde Katolik Kilisesi tarafından ayin düzenlenmektedir.

Saint Pierre Kilisesi’ne Nasıl Gidilir?

Saint Pierre Kilisesi Hatay ilinin Antakya ilçesinin Reyhanlı yolu üstünde Küçük Dalyan mahallesinde ve Habib-i Neccar Dağı yakınında bulunmaktadır. Antakya merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıktadır.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.