BODRUM+ INSTİTUTE HAREKETE GEÇTİ

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 06, 2023, 2:23 pm
4 mins

Akademisyenler ve turizm paydaşlarının katılımı ile düzenlenen Stratejik Plan Arama Konferansı’nda Bodrum turizmi için yapılacak projeler ele alındı.

Uluslararası ilişkiler, siyaset, kültürel ve sosyal alanların yanı sıra çevre, iklim, ekonomi ve kalkınma gibi güncel alanlarda Çalıştay, yuvarlak masa toplantıları, seminer ve konferanslar düzenlemek amacıyla Haziran 2022’de kurulan Bodrum+ Institute, ciddi projelerini uygulamaya başladı.

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ GETİRİLİYOR

Bodrum Institute danışma kurulu üyesi Serhad Uslan yaptığı açıklamada; geçen yıl temeli atılan Bodrum Institute’nün, bu yönde çalışmalarını hızlandırarak, hem Bodrum özelinde ve hem de uluslararası çalışmalarıyla Bodrum turizm sezonunun sürdürülebilir olmasına katkıda bulunacağını söyledi. Uslan, yurtdışından eğitim amaçlı getirilecek öğrencilerin tüm eğitim ve sosyal faaliyetlerini Bodrum’da yaparak, bu anlamda, özellikle düşük sezonda Bodrum turizmine, hem konaklama ve hem de diğer faaliyetleriyle sosyal etkileşimlerde bulunacağını kaydetti.

ARAS: “AKADEMİSYENLERİN REHBERLİĞİ ÖNEMLİ”

Projenin başından beri destekçisi olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuyla ilgili açıklamasında; ”Ülkemizin ve Bodrum’un ihtiyacı olan yeni fikirlerin, yeni projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi, özellikle akademik çevrelerin bu işin içerisinde olması, bize rehberlik etmesi çok önemli. Bodrum Institute de bu amaçla kuruldu. Yurtdışından öğrenciler getiriyoruz. Bodrum’un tanıtımına katkı sağlıyor. Bilimsel çalışmalar yapılıyor, uluslararası ilişkilerle ilgili fikirler gelişiyor” dedi.

“STRATEJİK PLAN OLUŞTURUYORUZ”

Bodrum Institute’nün kurucusu Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya; organizasyonla ilgili açıklamasında, kuruluşun faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bodrum Institute, Haziran 2022’de faaliyete başladı. Şu ana kadar 10 farklı faaliyet yaptık ve önümüzdeki yılın planlarını yapıyoruz. Şu anda stratejik plan oluşturuyoruz. Temel olarak akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversitelere yaptığı her şeyi Bodrum’da yapmayı amaçlıyoruz. Çünkü işimizi Bodrum’da yaparsak daha mutlu bir biçimde yapıyoruz. Öğrenciler, derslerini Bodrum’da daha mutlu bir şekilde yapıyor. Bundan faydalanmak istiyoruz. Böyle bir girişim başlattık. Eğitim sistemi değişiyor, online eğitimin giderek arttığı bir ortamda öğrencilerin odalarından çıkıp, akademisyenlerin ofislerinden çıkıp Bodrum’a gelip yüz yüze eğitim almasını sağlayacak bir inisiyatif. Genel anlamda sosyal bilimleri kapsıyor ama başka alanlara doğru da kayıyoruz. Bu yönde talepler var.”

“TURİZMİN ELEMAN SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ”

Turizmde otel işletmecilerinin en büyük sorunlarından birinin ara eleman eksikliği olduğunu belirten Prof. Dr. Yalçınkaya, “Kat hizmetleri, servis, ön büro ve mutfak ara elemanlarını eğitip sertifikalandırarak hem otel ve hem de ara eleman bazında sıkıntıların çözülmesinde katkıda bulunacağız. Bu konferansta yerel paydaşlarla, Bodrum Institute’yü nasıl görmek istiyorlarsa, çağdaş yönetim kurallarıyla dizayn etmeye çalışacağız. Ondan sonra da bir planımız olacak. Bu plana bağlı olarak başta Bodrumlular olmak üzere zaman içerisinde uluslararası boyuta ulaşacağız, bizden istediklerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.