DOĞA TURİZMİ İÇİN İDEAL BİR ROTA: TRABZON

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 07, 2023, 3:17 pm
3 mins

4000 Yıllık Tarihi Geçmişiyle Roma ve Bizans Dönemlerini Yaşayan Karadeniz’in Asi Şehri Trabzon… 

Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Trabzon, şehzadeler şehri olarak anılmaktadır. Şehrin kuruluş tarihini MÖ 756 olmakla birlikte bu iddia Trabzon’u İstanbul’dan daha eski bir kent konumuna getirmektedir. 

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Trabzon, tarihiyle de turistler için uğrak bir nokta olma özelliği taşımaktadır. İşte hem kültür hem de doğa turları için ideal bir şehir olan Trabzon’da mutlaka görmeniz gereken yerler… 

Sümela Manastırı

Sümela Manastırı, Trabzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sümela Manastırı, halk arasında Meryem Ana adı ile anılmaktadır. Rivayete göre Bizans İmparatoru I.Theodosius zamanında (375-395) Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios adlı iki rahip tarafından kurulmuştur.

Uzungöl

Heyelan set gölü olan Uzungöl, yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur.

Bol yağış ve ılıman iklimi sebebiyle yılın her mevsimi yeşildir. Endemik bitki türlerine ev sahipliği yapan Uzungöl, yabanıl hayvan yönünden de zengin bir yelpazeye sahiptir.

Sis Dağı Yaylası

Giresun ve Trabzon il sınırlarının kesişme alanında yer alan Sis Dağı yaylası, ziyaretçilerine görsel bir şölen yaratmaktadır. Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Sis Dağı Yaylası, 2011 yılında Turizm Merkezi ilan edilmiştir.

Lapazan Yaylası

Lapazan Yaylası, Trabzon ilinin Düzköy ilçesinde bulunan bir yayladır. Şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Yaylada alt yapı hizmeti bulunmamaktadır, günübirlik gidilebilir. Toprak bir yola sahip olan Lapazan yaylasına, vitesli araçlarla gidilmesi önerilmektedir.

Şolma Yaylası

Trabzon’un gözde yaylarından olan Şolma Yaylası, Trabzon’u ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Maçka’ya 22 km uzaklığında olan Şolma Yaylası, tabiatıyla büyülüyor.

Trabzona Nasıl Gidilir?

Uçak seferleri sayesinde Trabzon’a hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.  İstanbul Trabzon arası yaklaşık olarak 2 saattir. Trabzon Havalimanı şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.