SURURİ ÇORABATIR TBMM’DE TURİZMCİLERİN SESİ OLACAK

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 12, 2023, 12:53 am
5 mins

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, CHP Antalya 1.sıradan milletvekili adaylığı kesinleşen TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır’a turizm camiası olarak tam destek verdiklerini açıkladı.

https://www.extranetwork.com/tr

Mehmet İşler; iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Sururi Çorabatır’ın TBMM’de turizmin sesi olacağının altını çizerek, şunları kaydetti: 

“Türkiye’nin turizm sektörünün en büyük çatı örgütü TÜROFED’in Başkanı’nı mecliste görmenin ilk adımı tüm turizm camiasını heyecanlandırmıştır. Büyük sevinç yaratmıştır. Sururi Çorabatır’ın Antalya’dan birinci sıradan adaylığının açıklanması, turizmcilerin mecliste seslerinin daha gür çıkacağı konusundaki umutlarını yeşertmiştir.  Turizm sektörü henüz yasası çıkmamış bir sektördür. Buna rağmen yerinde ihracat yaparak ülkeye en fazla döviz getiren sektördür. Ekonomiye kattığı kadarını geriye alamayan bir sektördür. Sektörün sorunlarının mecliste ve toplumda yüksek sesle dile getirilmesine, sesinin duyurulmasına ihtiyaç vardır. Temelden turizmci olan Sururi Çorabatır’ın bunu tüm turizmciler adına başarıyla yapacağından hiç şüphemiz yoktur. Daha çok turizmci kardeşimizi de meclis çatısı altında görmek isteriz. Çünkü; 2023 yılında 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir hedefleyen sektörün çok daha iyi yerlerde olması lazım. Bunun için önünün açılması, destek verilmesi lazım. “

TURİZM CAMİASINA KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR İSİM!

Çorabatır’ın sektördeki amaç ve faydalarına değinen İşler, ‘’Çorabatır pandemi, savaş ve depremler sürecinde bile sektörü ayakta tutmakla kalmamış tüm zamanların en fazla turistinin ülkeye gelmesinde, turizmde tüm zamanların rekorlarının kırılmasında en büyük rolü oynayan isimlerden biri olmuştur. Sektörün paydaşlarını bir araya toplamada, zor dönemleri fırsata çevirmede çok başarılı işlere imza atmıştır. Bu dönemleri aşarken siyaset üstü bir çalışma anlayışına sahip olduğunu çok açık şekilde kanıtlamıştır.  Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile çok yakın ve çok uyumlu çalışmalar yapmıştır. Ülke ekonomisinin lokomotifi olan turizmi siyasetin dışında değerlendirerek 2022 yılında 50 milyona yakın turistin gelmesinde, 50 milyar dolara yakın girdi elde edilmesinde ve hedeflerin 100 milyon turiste evrilmesinde büyük pay sahibi olmuştur.  Tüm turizm camiası kendini her koşulda kanıtlayan Sururi Çorabatır’ın sonuna kadar arkasında olacaktır. Başkanımızın; Türkiye’nin Turizm Başkenti Antalya’dan birinci sıradan aday gösterilmesi, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun turizme ne kadar büyük önem ve değer verdiğinin de göstergesidir. 

Bize en zor dönemleri başarıyla aştıran TÜROFED Başkanımızın mecliste de çok iyi işler yapacağına, siyasi görüş gözetmeden tüm turizmcilerin temsilcisi olacağına, sorunların yasalar çerçevesinde devlet tarafından göz önüne alınması ve daha hızlı çözülmesi için çalışacağına kuşkumuz yoktur. Tüm camia olarak arkasındayız. Kendisine başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun’’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.