TATİL PLANLAYANLARA UYARI:”YER BULABİLMEK İÇİN ACELE EDİN!”

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 15, 2023, 2:22 am
13 mins

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar: “Günlük satışta deprem öncesine ulaştık, 40 günlük açığı da kapatacağız” 

Dünyanın en büyük 5. fuarı olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı (EMITT) 26. kez İstanbul Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 15 Nisan’a kadar devam edecek olan fuarın ilk gününde Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Mert Vardar, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Burçin Baysak basınla bir araya gelerek sektöre dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, turizm sektörünün 2023’ten beklentileri, yerli turist için erken rezervasyonun önemi ve Jolly’nin teknoloji yatırımları hakkında bilgi verildi. 

“FİYAT İÇİN DEĞİL, YER BULABİLMEK İÇİN ERKEN REZERVASYON” 

İlk olarak sözü Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar aldı. Turizm sektörünün 2022’de tarihinin en iyi yıllarından birini yaşadığını hatırlatan Mete Vardar, 2023 yılından yeni bir rekor beklediklerini söyledi. Bu nedenle bu yıl erken rezervasyonun her zamankinden çok daha büyük önem kazandığını belirten Jolly Yönetim Kurulu Başkanı, bu yaz erken rezervasyonun fiyat avantajı için değil, yer bulmak için çok önemli olduğunu söyledi. Deprem bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Vardar, bölgenin ekonomisini canlandırmak için Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Antep’e turların başladığını söyledi. Vardar, “Eylül ayı itibariyle bu bölgeye daha yoğun olarak yolcu taşımaya başlayacağız. Bu bölgelerden mutlaka geçeceğiz” dedi. 

“AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE YOĞUN TALEP VAR”

Bu yıl yabancı turist talebinin çok güçlü olduğunu belirten ve Berlin’deki ITB Fuarı’nda bunun emarelerini gördüklerini anlatan Vardar, “Özellikle Avrupa’dan Türkiye’ye olan talep çok yoğun. İngiliz pazarı da aynışekilde. Rus pazarının satışları bugün itibariyle geçen seneyi geçti. Talep yoğunluğu her geçen gün artıyor” diye konuştu. Bu yıl erken rezervasyonun daha da önem kazandığını vurgulayan Vardar,  bunun sadece fiyat avantajı değil, yer bulmak açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Vardar, “Eğer rezervasyonlar son dakikaya kalırsa misafirlerimizin istedikleri yerlerde tatil yapabilmesi çok zor bir hal alabilir. Hem fiyat avantajınıkullanmak hem de istenilen yerde tatil yapabilmek için erken rezervasyon her zamankinden çok daha büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu. 

“EKONOMİNİN ÇARKLARI YENİDEN DÖNMELİ”

Deprem bölgesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Mete Vardar, “6 Şubat’ta dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Bu süreçte biz de hem bireysel, hem vatandaş, hem de Jolly olarak görevimizi yerini getirmeye çalıştık. 20 gün boyunca 250’ye yakın otobüs göndererek depremzede vatandaşlarımızın tahliyesinde devletimizin kurumlarıyla birlikte çalıştık. 40 gün boyunca hiç reklam yapmadık. Ama sonrasında işimize devam etmek durumundaydık, çünkü hem bölgeye hem de ülkemize desteklerimizi sürdürebilmemiz için ekonominin çarklarının yeniden dönmesi gerekiyor” dedi. 

“BU TOPRAKLARA OLAN DUYARLILIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ” 

Deprem felaketi sonrası o bölgeyi canlı tutabilmek için özel bir çalışma yaptıklarını anlatan Mete Vardar, kültür turlarının yeniden hareketlenmesi için belirli bir zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Deprem sonrası destinasyonlarını revize ettiklerini belirten Vardar, “O bölgeleri canlı tutabilmek için Adıyaman, Maraş ve Antakya’dan mutlaka turlarımızı geçireceğiz. Örneğin Urfa-Mardin-Diyarbakır turunda Adıyaman’da Nemrut’a uğrayacağız. Hem insanların bu bölgeleri görmesi hem de ekonomiye katkı sağlaması için turizmin canlanmasıgerekiyor. Turizm sektörünün bölgeye katkısını çok önemsiyoruz. Türkiye’nin zengin mirasını gelecek nesillere bırakmak için geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ‘Mirasım Türkiye’ projemiz ile bu topraklara olan duyarlılığımızısürdüreceğiz.”

“JOLLYNİN FARKHİSSEDİLMEYE BAŞLANDI” 

4 Kasım 2022’de başlattıkları Erken Rezervasyon kampanyasının çok özel fırsatlar içerdiğini ve bunun neticesinde Kasım-Aralık-Ocak satışlarının hedeflerinin çok üzerinde ilerlediğini hatırlatan Vardar, “Deprem felaketinin ardından yurtiçi turları azalmıştı. Son 10 gündür ise talep yeniden hareketlendi. Türkiye’nin 81 ilinin her noktasında çok özel şehir otelleri ile çalışmaya başladık. Bu konuda çok ciddi yatırımlar yaptık ve karşılıklarını almaya başladık. Jolly’nin farkını müşterilerimiz de hissetmeye başladı” diye konuştu. Bu yıl yurtiçi turlarda Bodrum, Antalya, Kemer, Didim, Side, Alanya, Kuşadası’nın öne çıktığını aktaran Vardar, “Ülkemizde Akyaka, Faralya gibi çok özel bölgeler var. Bazı bölgelerde de öne çıkan butik oteller ve şehir otelleri var. Ülkemizin zengin mirasını anlatmak için çalışmalarımızı son hız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“SCHENGEN ÜLKELERİ YOĞUN TALEP GÖRÜYOR”

Bu yıl döviz kurlarının geçen yılla aynı seviyede devam ettiğini ve bu durumun yurtdışı turlara olan talebi de artırdığını belirten Vardar, “Deniz – kum – güneş tatili açısından Mısır öne çıkan destinasyonların başında yer alıyor. Özellikle Eylül’den sonra Mısır’da deniz sezonunun devam ediyor olması bölgeye ilgiyi artırıyor. Biz de Mısır’a özel uçak koyduk ve ciddi talep alıyoruz. Schengen ülkelerinde vize problemi sürüyor. Türkiye Seyahat Acenteleri’nin (TÜRSAB) bu konuda yoğun çalışmaları var. Devletimizin de bu konuda güçlü katkı sağlamaya çalıştığını biliyoruz. Vizesi olan müşterilerimiz için Schengen ülkeleri yoğun talep görüyor. Bu arada vize talep etmeyen ülkeler de gözde olmaya başladı. Başta Balkanlar olmak üzere Uzakdoğu ülkeleri de gözde destinasyonlar haline geldi. Tayland ve Bali bu sezon çok tercih ediliyor” dedi. 

MERT VARDAR: “TEKNOLOJİ YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR”

Daha sonra söz alan Jolly Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Mert Vardar, teknoloji alanında uzun süredir yaptıkları yatırımların meyvesini 2023 yılında almayı planladıklarını belirtti. B2B, B2C ve B2B2C çözümlerini misafirlerive iş paydaşları ile ay sonunda buluşturmaya başlayacaklarını belirten Mert Vardar, “Jolly olarak kurumsal şirketlerin tüm seyahat ihtiyaçlarını dijital ortamda halledebilecekleri yeni bir platformunu kısa süre önce hayata geçirmiştik. Turizm sektörüne önemli değişiklikler getirecek, yeni bir dönem açacak teknolojiler ile sektör içi ve dışında birçok önde gelen önemli marka ile iş birliklerimizi de çok yakında duyuracağız. Sadece yurtiçi değil yurtdışından Türkiye’ye geleceklerin de tercihi olacak ve yabancı turist sayısını artıracak bu çözümlerle sektördeki geleneksel yaklaşımı değiştirerek öncü rolümüzü sürdüreceğiz”dedi. 

“TATİL BİR LÜKS DEĞİLDİR, BİR İHTİYAÇTIR”

Mete Vardar, iyi bir tatil yapmanın insanların sosyal hayatına, iş ve ev hayatına çok olumlu etkileri olduğunu hatırlattı. Vatandaşların bunu bildiğini ve bu yüzden tatili önemsediğini vurgulayan Vardar, “Tatil bir lüks değildir, bir ihtiyaçtır. Jolly olarak da 36 yıldır yaptığımız en önemli şey tatili lüksten çıkartıp bir ihtiyaç olarak görülmesini sağlamak oldu” dedi. Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Burçin Baysak da bankalarla ve otellerle çok iyi anlaşmalar yaptıklarını anlattı. Misafirin alım gücüne göre her çeşit seyahat paketini sunduklarını belirten Baysak, “Dönemsel kampanyalar ile misafirlerimizin alım gücünü destekliyoruz. Teknolojik alt yapımızın güçlü olmasını da kullanarak dinamik paketler oluşturduk. Paketle kazan kampanyamız ile misafirlerimiz artık otelin yanında uçak biletini de aldığı zaman daha avantajlı fiyatlar ile seyahat ediyor. TÜİK verilerine göre Türkiye’de otel konaklaması en yüksek enflasyon artış oranına sahip. Buna rağmen Jolly bu artış oranlarının çok daha altında yaptığı anlaşmalarla piyasa artışının çok altında kalarak özel fiyatlar sundu” şeklinde konuştu.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.