İBB “KEŞFTETMENİN TAM ZAMANI” SLOGANIYLA TURİZM HAFTASINA START VERDİ

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 16, 2023, 2:09 pm
8 mins

”Keşfetmenin Tam Zaman” sloganı ile turizm haftasına merhaba diyen İBB Turizm Şube Müdürlüğü, turizm haftasında İstanbul’un farklı mekanlarında çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, Turizm Haftası’nın başlaması nedeniyle Sheraton İstanbul City Center’da bir toplantı gerçekleştirdi. 

”HALKTAN İZOLE TURİZM ALANLARI OLUŞTURMAYACAĞIZ”

İstanbul turizminin önemli isimlerinin bir araya geldiği organizasyon, İBB Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan’ın açılış konuşması ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanında katkı sağladığı projeler hakkında bilgi veren Coşan, İstanbul’un çok değerli bir marka olduğunun altını çizerek, kentin turizm politikalarını sektörle birlikte çoğulcu anlayışla planlayacaklarını söyledi. Turizm için yapılan planlamaların halkın ihtiyaçları ve beğenisi doğrultusunda yapılması gerektiğini aktaran Coşan, şunları kaydetti: “Turistler bir şehre tarihini, gastronomisini ve yaşayan inşalarının kültürünü tanımak için gidiyor. Biz geçmişte yapılan hatalara düşmeyip; halktan izole turizm alanları oluşturmayacağız. Önceliğimiz kentte yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve beğenileri olacak.” 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun turizm sektörüne verdiği önemi aktarn Coşan, kentte turizm adına alınacak tüm kararlarda sektörün paydaşlarını dikkatle dinleyip, sektör ve İstanbul için en iyisini yapmak için çalışacaklarını söyledi.

İRO BAŞKANI TGA’YI GASP AJANSI OLARAK NİTELENDİRDİ

İstanbul Turist Rehberleri Odası (İRO) Başkanı Hüseyin Özgür Özaltun ise Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na (TGA) yönelik eleştirilerini dile getirdi. TGA’yı “Gasp Ajansı” olarak nitelendiren Özaltun, kurumun stratejisindeki yanlışlıklara değinerek, “Sayılardan bahsediliyor, sayılar, nicelik demek nitelik değil. Biz 16 milyon olarak belirtilen turisti, rehberler olarak sahada göremiyoruz” diye aktardı.

Turizm faaliyetine rehberlerin kattığı değerin önemini belirten Özaltun, “Acılı bir dönemden geçtik. Bir bölgemizde olan depremin unutulup da olası bir İstanbul depreminin tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Ancak bununla beraber, İstanbul’daki binalarımızın ve otellerimizin sağlamlaştırılması çalışması da çok önemlidir. Bir yandan kendimizi sağlamlaştırırken, bir yandan da olası İstanbul depremini konuşmamalıyız. Akil olan çözümün bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Konuşmasında turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çeken TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, turizm gelirlerini yüksek katma değerli ihracat geliri olarak nitelendirdi.

Şehir turizminin sektör içindeki önemine vurgu yapan Eker, “Burada lokomotif ise İstanbul’dur. Bu nedenle İstanbul’da en doğru işleri yapmamız lazım. Diğer iller de İstanbul’u örnek almalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun turizme verdiği desteği ve önemi takdirle izlediklerini anlatan Eker, “TÜRSAB olarak iş birliğine her zaman hazırız. İBB ile daha fazla iş birliği içinde olmak isteriz” diye aktardı.

TURİZM HAFTASI PROGRAMI

15 Nisan Cumartesi ve 16 Nisan Pazar günü turizm konusunda sosyal medya fenomenleri ile İBB Miras tarafından restore edilerek İstanbul’a kazandırılan mekânlar gezilecek.

16 Nisan Pazar günü Turizmde Sürdürülebilirlik konulu söyleşi Saat: 14.00-16.00 arasında Sultanahmet’te yer alan Taş Mektep’te gerçekleşecek.

17 Nisan Pazartesi Turizm Şube Müdürlüğünce desteklenerek FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından düzenlenen Sevgilim İstanbul temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni Sultanahmet’te bulunan Taş Mektep’te yapılacak.

18 Nisan Salı ve 19 Nisan Çarşamba günleri etkinliklerimiz Garibaldi Sahnesinde düzenlenecek bir dizi söyleşi ile devam edecek.

19 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Turşucuzade Konağı (Sultanahmet) önünde folklor gösterisi düzenlenecek.

19 Nisan Çarşamba akşamı saat: 20.30’da Müze Gazhane’de Ezginin Günlüğü konseri gerçekleşecek.

20 Nisan Perşembe günü saat 12.00’de Sultanahmet Meydanında Mehteran gösterisi yapılacak.

20 Nisan Perşembe akşamı, İstanbul’daki farklı dinlerin temsilcileri ile birlikte iftar açılacak.

20 Nisan Perşembe akşamı saat: 20.30’da Müze Gazhane’de Yerin Altında ön grup Asperger ve Rus Müzik Grubu Messer Chups’un konseri olacak.

21 Nisan Cuma günü Sultanahmet Meydanında ve Yerebatan Sarnıcı önünde turistlerle bayramlaşılacak.

Turizm Haftası söyleşi programı

16 Nisan Pazar / Saat: 14.00

Söyleşi / Turizmde Sürdürülebilirlik

Yer: Turşucuzade Konağı Taş Mektep (Fatih)

Moderatör: Gürkan Özer

Konuşmacılar:

Hüseyin Özgür Özaltun (İRO Başkanı

Özcan Biçer (Kenthaş Yönetim Kurulu Başkanı)

Aydın Karacabay (Levni Oteller Yönetim Kurulu Başkanı)

İlham SEYYALE (Folk Tur – TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığı)

18 Nisan Salı / Saat: 14.00

Sinema ve Televizyon Projelerinin Şehir Turizmine Etkisi

Moderatör: Rıza Sönmez

Konuşmacılar:

Biket İlhan (Yönetmen – Yapımcı – Film Yönetmenleri Derneği Başkanı)

Alin Taşçıyan (Film Eleştirmeni – FIPRESCI Genel Sekreter Yardımcısı)

Baran Seyhan (Yapımcı – Yönetmen, Sarmaşık Sanatlar)

Emre Oskay (Yapımcı, SKY Film)

Nastaran ESMAEILZADEH (Aktris)

18 Nisan Salı / Saat: 15.15

Gastronominin Turizme Etkisi

Moderatör: Rıza Sönmez

Konuşmacılar:

Ebru Köktürk Koralı (Yalı 77 – İTO 17. Restoranlar Yiyecek & İçecek Komitesi Başkanı)

Pınar Taşdemir (Chef Araka Michelin Star)

Tuba Şatana (Kurucu – İstanbul Food ve SAPOR İstanbul)

Osman Cenk Akın (BELTUR Genel Müdürü)

19 Nisan Çarşamba / Saat: 14.00

İsmail Güzelsoy Romanlarının Aynasında İstanbul Dokusu

Moderatör: Rıza Sönmez

Konuşmacı: İsmail Güzelsoyleş 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.