TÜRKİYE’DEKİ İLK ‘TURİZMDE ETİK ÇALIŞTAYI’ İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİ

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 19, 2023, 5:21 pm
3 mins

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İzmir Vakfı’nın birlikteliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk, “Turizmde Etik Çalıştayı” İzmir’de gerçekleşti.

Tarihi Havagazı Fabrikası‘nda düzenlenen çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzKK Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Emre Gezgin, İzKK YK Üyeleri Emine Gümüş, A.Yüksel Gürüz ve Fikret Ekici, İzKK Genel Sekreteri Anıl Kaçar, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, BM Dünya Turizm Örgütü Etik Kurulu Üyesi Günnur Diker, STK’ların temsilcileri ve üyeleri, akademisyenler, sektör temsilcileri katıldı.

Acentacılık & Tur Operatörlüğü, Profesyonel Turist Rehberliği, Konaklama, STK, Gastronomi,Turizm Basını, Turizm Teknolojileri’nden oluşan 7 farklı sektör bileşeninin mesleki etik sorunlarının tespiti, BM Dünya Turizm Örgütü Etik Kodlarında sorunların çözümünün aranması ve BM Dünya Turizm Örgütü Etik ilkelerinin turizm sektörüne uyarlanması doğrultusunda bilimsel çıktı yönlü çalışmalar büyük bir ilgi ile gerçekleşti.

“HEDEF 4 MİLYON TURİST”

Tunç Soyer, turizmde etiğin turizmin tüm paydaşlarının refahını büyüten temel bir ilke olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Çalışanlarımızı, esnaflarımızı, çiftçilerimizi, küçük üreticilerimizi, işletmelerimizi ve doğamızı geliştiren bir turizm için etik değerlerin korunması yaşamsal öneme sahip. İzmir turizminin bir ana hedefi var; turizmi 30 ilçeye ve 12 aya yaygınlaştırmak. Etik bir işleyiş, işte bunu mümkün kılmak için de elzem.” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı, Visit İzmir, Direkt İzmir, kruvaziyer turizmi gibi alanlarda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktaran Soyer, 2024 yılına kadar İzmir’de 4 milyon turisti ağırlamayı planladıklarını söyledi.

Etik konusunda Türkiye’de ilk defa bir çalıştay yapıldığını söyleyen BM Dünya Turizm Örgütü Etik Kurulu Üyesi Günnur Diker ise, “Bu ilkin İzmir’de gerçekleştirilmesi çok anlamlı ve önemli” diye aktardı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.