TÜRK TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI GLOBEMEETS B2B NETWORKING

TÜRK TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI GLOBEMEETS B2B NETWORKING
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 20, 2023, 12:41 am
16 mins

İlk iki organizasyonunu Karadağ ve Kore’ye yönelik gerçekleştiren kuruluş, şimdiden 22 Eylül 2023’teki Globemeets B2B Networking Etkinliğine yoğunlaştı.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği I-MICE Yönetim Kurulu
Başkanı Hüseyin Kurt

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği I-MICE Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Söyler’in birlikte kurdukları ancak dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi nedeniyle gecikmeli olarak faaliyete geçen GLOBEMEETS B2B NETWORKING, pandeminin gündemden kalkmasıyla birlikte düzenlediği uluslararası nitelikli organizasyonlarla adından söz ettirmeye başladı. Karadağ ve Koreli turizmcilerle Türk turizmcileri buluşturan, bu iki organizasyonun başarısıyla dikkatleri üzerine çeken kuruluş, şimdiden 22 Eylül 2023 tarihinde ‘JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’de düzenleyeceği GLOBEMEETS B2B Networking Etkinliğine odaklandı.   

Hotel Gazetesi olarak, Türk turizminin bu iki girişimcisinin başarı trendi, sektörün tüm paydaşlarının olduğu gibi bizim de dikkatimizi çekti. GLOBEMEETS B2B NETWORKING’in kurucularından Hüseyin Kurt ile son dönemlerde organize ettikleri etkinlikleri, çıkış noktasını ve Eylül’deki yine büyük ses getireceğine inandığımız GLOBEMEETS B2B Networking Etkinliğini konuştuk.

Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Söyler

Uluslararası turizm pazarlama alanında faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği’nde de (I-MICE) yol arkadaşım olan sevgili Serdar Söyler ile ortak kurduk. Aslında şirketimizi pandemiden önce hayata geçirmek arzusundaydık. Lakin, hiç beklemediğimiz pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte şirketimizin kuruluşu da pandemi ortalarını buldu. Şirketimizi açmış olsak da faaliyete başlamamız 2022 yılı Haziran ayını buldu.

Bu şirketi neden kurduk? 

Sahadan ve meslektaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler özellikle yurt içindeki etkinlik ve organizasyonların oldukça verimsiz geçtiği yönündeydi. Günün sonunda ne alıcı ne hizmet veren memnun kalıyor. Alıcı “Doğru hizmet verene ulaşamadım” derken, hizmet veren de (satıcı) “Doğru alıcı yoktu. Stand açtık, dünya para harcadık, biz bize etkinlik, fuar, organizasyon vb. yaptık. Harcanılan zaman, emek ve para da cabası oldu” diyor. Tabii var olan etkinlik ve organizasyonlar bu kadar başarısız olunca, her sene de güç kaybediliyor, çünkü alıcısı da satıcısı da bir daha katılmak istemiyor.

İşte biz de burada sektörden çok ciddi baskı gördük. Sektör paydaşları, “Yeter artık elinizi taşın altına koyun. Bu işi siz yapın. Doğru ve verimli bir organizasyona gelelim” mesajlarını veriyorlardı. Etkinlik ve organizasyon bizim uzmanlık alanımız, en iyi bildiğimiz iş. En güçlü kasımızı yüksek potansiyeldeki network gücümüzle birleştirelim istedik.

HG: GLOBEMEETS neler yapıyor?

HK: GLOBEMEETS, turizm ofisleri ve büroları, kongre ve ziyaretçi büroları, yurt içerisinde ve yurt dışında bulunan DMC’ler, havayolları, zincir hoteller vb. firma, kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve pazarlama hizmeti veriyor. Amaç alıcı ve hizmet sağlayıcıyı doğru organizasyonda buluşturmak. Nitelik ve verim yaratırken yeni iş birlikleri inşa etmek. Hizmet verenin ve/veya destinasyonun ulusal basın, turizm basını ve en önemlisi doğru alıcı ile buluşmasını sağlamak.  

HG: GLOBEMEETS olarak günümüze dek neler yaptınız?  

HK: GLOBEMEETS olarak ilk organizasyonumuzu Adriyatik’in inci ülkelerinden Karadağ’a yönelik gerçekleştirdik. Karadağ Turizm Bakanı, İstanbul Başkonsolosu, Air Montenegro CEO’su ve Karadağ turizm otoritesi yetkililerini The Ritz Carlton Hotel’de ulusal basın ve turizm basını ile bir araya getirdik. Ulusal basın aracılığıyla tüketici, turizm basını aracılığıyla da turizm sektörünün bileşenleri nezdinde Karadağ’ın bilinirliliğini arttırmayı ve güçlendirmeyi hedefledik.  

Aynı gün akşam teknede gerçekleştirdiğimiz organizasyonda ise Karadağ Turizm Bakanlığı yetkilileri, Air Montenegro yöneticileri, DMC’ler ve otelleri İstanbul’un incisi Boğaz’da MICE segmenti çalışan acentalar, Outgoing incentive, leisure, FIT ve outgoing kültür turizmi segmenti çalışanlarından oluşan 130 kişiyle bir araya getirdik. Acentalarımız önce destinasyonla ilgili sunumları dinlediler, ardından yeni iletişim ve işbirliği fırsatları yakalamalarını hedeflediğimiz B2B bölümünde Karadağ’lı yetkililerle bir araya geldiler. Organizasyonumuz; müzik eşliğinde alınan akşam yemeği ile son buldu.  

KORE’Yİ TURİZM BASINI İLE BULUŞTURDUK 

Gerçekleştirdiğimiz başarılı ve herkesin yüzünün güldüğü etkinlik daha sonra hayata geçirmeyi planladığımız projeler için önemli bir başarı hikayesi oldu. Aldığımız sonuçlar Karadağ’ı ve turizm sektörünü tatmin edici nitelikteydi. Daha sonra, Kore Turizm Organizasyonu yetkilileriyle bir araya geldik. Başarı hikayemizi duyunca onlarla da benzer iş birliği gerçekleştirmek için adımlarımızı attık. The Ritz Carlton Hotel’de Kore turizm yetkilileri ile ulusal basın ve turizm basınımızı bir araya getirdik. Akşamında ise 167 acentanın Kore’den 6 DMC, Türk Hava Yolları, Emirates, Korean Air, Asiana Airlines, Singapur Airlines, Air Astana Havayollarının katıldığı bir B2B Etkinliği gerçekleştirdik. Katılan misafirlerimiz için kaligrafi ve VR etkinliği, Kore kıyafetlerini deneyimleme, Kore’ye özgü şovlar vb. etkinlikler organize ederek, Kore’nin yakından tanınmasını sağladık. Akşam yemeği ve çekilişle organizasyonumuzu tamamladık. 

KORE VE KARADAĞ MEMNUN KALDI

Gerçekleştirmiş olduğumuz bu verimli etkinlikler ile birlikte Karadağ ve Kore Turizm Ofisi yetkilileri, Travel Turkey İzmir Fuarı’ndaki B2B görüşmelerini de bize teslim etti.  

10 Mart tarihinde Fairmont Hotel’de MICE segmenti çalışan acentalarımıza yönelik Kore’den gelen 2 DMC ile birlikte Kore Turizmi Incentive Programı’nın da tanıtıldığı B2B ve akşam yemeği etkinliğini gerçekleştirdik. 12 – 15 Nisan tarihlerinde ise Emitt Fuarı’nda, B2B görüşmeleri için hizmet verdik. Kore Turizm Ofisi yetkilileri ve Kore’den gelen 3 DMC ve yöneticilerini 100’ün üzerinde karar verici acenta ile bir araya getirdik.

BAŞARIMIZLA MOTİVE OLDUK!

Daha önce ifade ettiğim üzere, yıllarca biriktirdiğimiz ilişkiler, sektördeki dostluklarımız ve meslektaşlarımız üzerindeki güvenirliliğimiz, onların bizden nitelikli ve verimli organizasyon talebi ve aynı zamanda Karadağ ve Kore ülkeleri için ortaya koyduğumuz başarılı organizasyonlar bizi daha büyük bir organizasyon için öncelikli motivasyona, hazırlığa ve çalışmaya itti.  

GLOBEMEETS B2B NETWORKİNG 22 EYLÜL’DE

HG: Evet tam bu noktada geçenlerde ilk duyurusunu paylaştığınız etkinlikten bahsedebilir misiniz?  

HK: Elbette keyifle… Etkinliğimiz, firmamızın varoluşundan da yola çıkarak firmamızın adını ve misyonunu taşısın istedik. Bu nedenle adı “GLOBEMEETS B2B Networking Etkinliği” oldu.   

Etkinliğimizi bu yıl 22 Eylül 2023 tarihinde güzide şehrimiz İstanbul’umuzun en yeni ve en prestijli otellerinin başında gelen ‘JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’de gerçekleştireceğiz. Prestij ve konforun birleştiği nokta olan otelimizde en doğru iş birlikleri inşa ediliyor olacak.

300 MESLEKTAŞIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ 

Etkinliğimizle ilgili kısaca şunları aktarabilirim: Hizmet alan, karar verici tarafında İstanbul’dan 250 kişi civarında MICE segmentinde çalışan acentalar, etkinlik yönetimi şirketleri, kongre acentaları, outgoing incentive, leisure, FIT ve outgoing kültür turizmi segmenti çalışan acentalarımız ile 23 farklı şehirden hosted buyer olarak nokta atışı belirlediğimiz 70 civarında acentacı meslektaşımızı organizasyonumuzda ağırlayacağız. 

Şehir dışından hosted buyer olarak davet edeceğimiz meslektaşlarımızın ulaşım/uçak bileti, konaklama ve transferleri tarafımızca karşılanacak. Toplamda İstanbul ve şehir dışından nokta atışı belirlenen 300 civarında meslektaşımızı “alıcı, karar verici” olarak ağırlayacağız.

AKREDİTE OLMAYANLAR KATILAMAYACAK 

Tüm davetliler; davetiye ve akreditasyon ile organizasyona katılım sağlayabilecek. Davetiyesi olmayan, davet edilmemiş ve/veya akredite olmamış kimse maalesef katılamayacak.   

İstanbul ve ülkemizin 23 şehrinden nokta atışı karar verici-alıcı olarak belirlediğimiz ve ağırlayacağımız meslektaşlarımızı yurt içinden ve yurt dışından 20’nin üzerinde ülkeden katılacak olan DMC’ler, havayolları, ülkelerin turizm ofisleri, kongre ve ziyaretçi büroları vb. hizmet sağlayıcılarıyla bir araya getireceğiz. 

AMACIMIZ; DOĞRU ALICI VE DOĞRU HİZMET SAĞLAYICIYI DOĞRU ORGANİZASYONDA BİR ARAYA GETİRMEK 

Alıcı ve hizmet sağlayıcıların masa düzeninde buluşacağı tam günlük etkinlikte amacımız; doğru alıcı ve doğru hizmet sağlayıcıyı doğru organizasyonda bir araya getirmek, yeni iletişim ve işbirliklerinin inşa edildiği, var olanların ise geliştiği ve tüm paydaşların ise nitelikli ve verimli bir organizasyonun parçası olmaktan dolayı yüzlerinin güldüğü bir organizasyona imza atmak.   

Tam gün sürecek etkinliğimiz sonrasında ise bizleri hem stres atacağımız hem de keyifli bir ortamda iletişimlerimizi güçlendireceğimiz NETWORKING PARTİ etkinliğimiz bekliyor olacak. NETWORKING Partimizi yine İstanbul’umuzun en yeni ve prestijli etkinlik mekanlarının başında gelen FİŞEKHANE’de yapacağız. 

NİTELİKLİ VE VERİMLİ BİR ORGANİZASYON OLACAK

HG: Son olarak organizasyonu ön plana çıkaran avantajları paylaşabilir misiniz?  

HK:

·         En önemli avantaj doğru hizmet alan (alıcı) ve doğru hizmet sağlayıcının (satıcı) doğru bir organizasyonda bir araya gelmesi.

·         Organizasyona, davet ve akreditasyon ile girilebilmesi. Herkese açık olmaması.

·         Hizmet sağlayıcı açısından görüşeceği firmaları önceden biliyor olması. İstanbul başta olmak üzere 23 ayrı şehirden 300 civarında en doğru alıcılar ile bir araya gelecek olması.

·         Hizmet alan açısından geniş yelpazede doğru hizmet sağlayıcıları ile işinin ihtiyaç duyduğu en doğru kilit noktasındaki kişilere ulaşma potansiyeli sağlaması.

·         1 gün içerisinde doğru platformda nitelikli ve verimli bir organizasyonun içinde olunması.

·         Hizmet sağlayıcı açısından zaman ve bütçeden tasarruf edilmesi.

·         Hizmet alan açısından en doğru seçilmiş hizmet sağlayıcı iletişim kişilerine ulaşılması ve zamandan tasarruf edilmesi.   

·         Prestijli, etkin, nitelikli ve verimli bir organizasyonun katılımcısı ve paydaşı olma fırsatı vermesi.  

HG: Eklemek istediğiniz son detay var mı?

HK:Doğru iletişim ve iş birliklerinin inşa edildiği etkinlikler ve iş birliklerine imza atmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz 22 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştireceğimiz Globemeets B2B Networking Etkinliği’ni sektörün buluştuğu ve nefes aldığı bir güne dönüştürmek. Daha sonraki yıllarda da etkinliğimizi büyüterek güçlendirmeyi planlıyoruz.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.