EKONOMİK KRİZ TURİZM SEKTÖRÜNÜ TEĞET GEÇMEDİ

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 24, 2023, 11:23 am
3 mins

Ülkedeki ekonomik durum, tüm sektörleri etkilediği gibi turizmi de teğet geçmedi. Hafta sonu tatili ile birleştirilen bayram tatili turizmi canlandırmaya yetmedi.

Yaz sezonunun başlaması ile hareketlilik beklenen turizm sektörü, ekonomik koşullar sebebiyle ivme kazanamadı.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat’a konuşan turizmciler sezonun tam anlamıyla başlamadığını dile getirdi. İç turizm için umutlu olmayan turizmciler, odağı yabancı turiste çevirdi. 

‘’BU BAYRAM SAKİN GEÇTİ’’

2023 yılına sakin başlandığını aktaran Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, “Bayram dönemi de geçtiğimiz yıllara göre çok daha sakin görünüyor. Henüz sezon maalesef tam anlamıyla başlamadı. Yerli tatilci açısından bayram tatili kısa olduğu için geçmiş yıllarda olduğu gibi bir hareketlilik oluşmadı. Şehir otelleri ve özellikle İstanbul, bayram dönemlerinde genellikle Ortadoğu pazarı ile yoğun geçerdi ama bu bayram daha sakin görünüyor” diye belirtti.

FİYATLAR TALEBİ AZALTIYOR 

Küçük Otelciler Birliği Başkanı Ertan Ustaoğlu da bayram döneminde açık olan otellerde doluluğun yüzde 50-70 arasında değiştiğinin altını çizerek yabancı turistten hareketlenme beklendiğini fakat yerli turistte düşüş olduğunu söyleyerek şu sözleri kaydetti: “Deprem bölgesinden kimse tatile çıkamaz. Diğer bölgelerde de fiyatlardan dolayı bir talep olacağını sanmıyorum.” 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “Bu yıl bayram tatili hafta sonuna denk geldiği için vatandaşlarımızdan gelen talep, geçtiğimiz yıllara nazaran daha sınırlı kaldı. Özellikle geçtiğimiz yıl enflasyonda yaşanan hızlı yükselişle birlikte tatillerini erken rezervasyon döneminde alan vatandaşlarımız sezon içinde alanlara kıyasla çok uygun fiyata tatil yapabildiler. Bu deneyim erken rezervasyona ilgiyi artırdı” dedi.

Başkan Bağlıkaya, Türkiye turizminin bel kemiğini oluşturan Rus turist sayısındaysa uçak kontenjanında bir problem olmazsa sorun beklemediklerini sözlerine ekledi.

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.