İLK KEZ GELEN TURİST GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

İLK KEZ GELEN TURİST GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 26, 2023, 4:06 pm
2 mins

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay,  Aydınlık Gazetesi’ne Diyarbakır turizmi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Sektör olarak geçen sene hedeflerini tutturduklarının altını çizen TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, otelcilerin restoranların, rehberlerin ve esnafın yüzünün güldüğünü müjdeledi. 

İLK KEZ GELEN MİSAFİR GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Baturay, bu yıl geçen yılın rakamlarını yakalamak istediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:”Diyarbakır’ın tarihi, kültürü, gastronomisine bakıldığında ilk kez gelen misafir zaten gitmek istemiyor. İnanç turizmi, sağlık turizmi de dahil hepsini misafirimiz burada bulabiliyor. En çok İçkale, Ulu Camii, Hz. Süleyman Camii, Sur sokağı, Cemil Paşa Konağı, Müze, Meryem Ana Kilisesi geziliyor. Bir günde 3 farklı dinin mekânları görülüyor. Eğil’de Peygamberler makamı var, orayı gezip tekne turları yapılıyor. Malabadi Köprüsüne gidiliyor. Zerzevan Kalesi ÜNECKO dünya kültür mirası geçici aday listesinde. Ayrıca karşılama yolu bitmek üzere; geziliyor.”

Rezervasyonların devam ettiğini söyleyen Baturay, ”Bayramdan sonra sezon çok yoğun bir şekilde açılıyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Cizre, Midyat bölgesinde alışılmışın dışında bir tarih ve doğal güzellik var. Bölge olarak misafirlerimizi ağırlamaya hazırız” dedi.

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.