OTELİNİZİN ONLİNE REZERVASYONLARINI ARTIRMANIN 5 ETKİLİ YOLU!

EXTRANETWORK REZERVASYONLARI ARTIRMAK İÇİN REHBER HAZIRLADI
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 27, 2023, 11:18 pm
6 mins

Extranetwork, kullanıcıların online rezervasyon alışkanlıkları ve artan mobil rezervasyon istatistiklerine dayanarak otelinizin online rezervasyonlarını artırmak için bir rehber hazırladı.

Dijitalleşmenin yaygınlaşması, teknolojinin ve internetin günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle, otel rezervasyonları da online platformlara kaydı. Artık seyahat severlerin birçoğu tatilini planlarken acentelerden önce internete yöneliyor. Sezon yaklaşırken otelinizin online rezervasyonlarını artırmak ve odalarınızı doldurmak için doğru stratejilerle hareket etmek önemli. Oteller için teknolojik çözümler üreten Extranetwork, kullanıcıların online rezervasyon alışkanlıkları ve artan mobil rezervasyon istatistiklerine dayanarak otelinizin online rezervasyonlarını artırmak için yapmanız gerekenleri içeren bir rehber hazırladı:

KUSURSUZ MOBİL DENEYİM SUNUN

Hâla online rezervasyonların büyük çoğunluğu bilgisayarlar aracılığıyla yapılsa da mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasındaki fark hızla kapanıyor. Mobil cihazlardan rezervasyon yapan misafir sayısının hızla artması, turizm sektöründe de mobil odaklı deneyimlerin iyileştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle, otel web siteniz ve rezervasyon sistemlerinizin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Kullanıcıların kolayca rezervasyon yapabildiği, hızlı ve kullanıcı dostu bir mobil deneyim sunarak potansiyel müşterilerinizi kaybetmekten kaçının.

HIZLI VE BASİT REZERVASYON SÜREÇLERİ TASARLAYIN

Kullanıcılar karmaşık ve uzun rezervasyon formlarından hoşlanmazlar. Hızlı ve basit rezervasyon süreçleri, kullanıcı deneyimini iyileştirerek rezervasyonların tamamlanma oranı yükseltir.

FİYAT KARŞILAŞTIRMA İMKANI VE TEŞVİKLER SUNUN

Seyahat severler genellikle bir rezervasyon yapmadan önce interneti, farklı otel seçeneklerini ve fiyatları karşılaştırmak ve bilgi toplamak için kullanıyor. Rekabetçi bir pazarda, müşterilerinizi çekmek için cazip fiyatlar, teşvikler ve kampanyalar sunmalısınız. Trivago, Booking.com gibi trafiğin yoğun olduğu online seyahat acentelerinde bulunmak potansiyel misafirlerinizin radarına girmek için önemlidir. Özel indirimler, paketler, ekstralar veya sadakat programı gibi teşvikler ise rekabette öne çıkmanızı sağlayacaktır.

KULLANICI YORUMLARINDAN FAYDALANIN

Bir otel rezervasyonu yaparken diğer kullanıcıların bıraktığı yorum ve değerlendirmeler potansiyel misafirleriniz için büyük önem taşır. Olumlu kullanıcı yorumları, potansiyel müşterilerinizi etkileyerek güvenlerini kazanmanızı sağlar. Misafirlerinize otelinizden ayrıldıkları ilk 3 gün içinde değerlendirme formu göndererek bunu kısa tutmaya özen gösterin. Web sitenizde, online rezervasyon platformlarında ve sosyal medya hesaplarınızda kullanıcı yorumlarını öne çıkarın.

SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANIN

Sosyal medya platformlarında aktif olarak, potansiyel misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızda güncel ve çekici içerikler paylaşarak, takipçi kitlenizin ilgisini çekebilir ve potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz. Özel günler için kampanya ve organizasyon duyuruları hazırlayarak takipçilerinizi güncel tutmalısınız. Ayrıca sosyal medya reklamlarını kullanarak hedef kitlenize ulaşabilir ve marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Bonus Tavsiye:

DİREKT REZERVASYON TEŞVİKLERİ SUNUN

Araştırmalara göre OTA komisyonları rezervasyonlardaki kârlılığı ortalama olarak %9 oranında düşürüyor. Yani direkt rezervasyonla konaklama yapan her misafiriniz sizin için %9 daha kârlı. Direkt rezervasyon teşvikleri sunarak hem online rezervasyonlarınızı hem kârlılığınızı artırabilirsiniz. Kullanıcıları doğrudan otel web sitenizden rezervasyon yapmaya teşvik etmek için özel indirimler, promosyon kodları veya ekstra avantajlar sunabilirsiniz.

Otelinizin online rezervasyonlarını artırmak için doğru stratejileri kullanmak önemlidir. Mobil uyumlu bir web sitesi, hızlı ve basit rezervasyon süreçleri, cazip fiyatlar ve teşvikler, kullanıcı yorumları ve etkili sosyal medya kullanımı, otelinizin online rezervasyonlarını artırmak için etkili yöntemlerdir. Ayrıca, direkt rezervasyon teşvikleri sunarak, müşteri sadakatini artırabilir ve daha fazla doğrudan rezervasyon elde edebilirsiniz.

Üstelik kusursuz rezervasyon ve ödeme deneyimi sağlayan, %100 mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak sandığınızdan daha kolay. Yukarıda saydığımız tüm kolaylıkları sağlayan, üstelik kurulum kolaylığı ve avantajlı komisyon oranlarıyla dikkat çeken Extranetwork’ün akıllı çözümlerini detaylı incelemek için www.extranetwork.com’u ziyaret edebilirsiniz.

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.