DEDEMAN HOLDİNG’DEN ‘’MİRAS KAVGASI’’ HABERLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA 

DEDEMAN HOLDİNG’DEN ‘’MİRAS KAVGASI’’ HABERLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 28, 2023, 2:15 pm
3 mins

Son dönemlerde Dedeman Holding’de miras paylaşımı konusunda tartışma yaşandığı şeklinde basında yer alan haberlere, holding yönetiminden açıklama geldi. 

Merhum Murat Dedeman’ın ismi ve hatırası hiçe sayılarak, basın yoluyla, iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak yapılan paylaşımların, merhumun ruhunu rahatsız etmekten başka hiçbir etki yaratmadığı vurgulanan açıklamada, iddiaların, yasal çerçeve dahilinde mahkemeler nezdinde kesinleşecek bir konu olduğunun altı çizildi. 

Dedeman Holding’den yapılan açıklama şöyle:

Değerli Basın Mensubu,

“Bazı yayın organları ve sosyal medya platformlarında merhum Murat Dedeman’ın ve Şirketimizin adı kullanılarak yapılmış asılsız, mesnetsiz, manipülatif paylaşımlar nedeniyle açıklamada bulunma zorunluluğu oluşmuştur.  

Şirketimiz, otelcilik ve madencilik alanlarında ülke genelinde itibarı yüksek, 75 yıllık geçmişe sahip, köklü bir kuruluştur. 

Sağlığında turizm ve madencilik sektörlerinde büyük başarılar elde etmiş, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamış merhum Murat Dedeman’ın ismi ve hatırası hiçe sayılarak, basın yoluyla, iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak yapılan paylaşımlar, merhumun ruhunu rahatsız etmekten başka hiçbir etki yaratmamaktadır. 

Söz konusu haberlerde ortaya atılan mesnetsiz miras paylaşımı iddiaları, yasal çerçeve dahilinde mahkemeler nezdinde kesinleşecek bir konudur. Miras taksimi Şirket hisselerimizin sadece cüzi bir kısmı ile ilgilidir. Şirket hisseleri resmi şekilde intikal etmeden hak sahipliği doğmadığı gibi, gelecekte miras taksimi nedeniyle Şirketimizin yönetiminde herhangi bir değişikliğin gerçekleşmesi de hukuken mümkün değildir. 

Bağımsız mahkemelerin iradelerini baskı altına almak gayesiyle, kamunun haber alma hakkını suiistimal ederek ve art niyetle yapılmış paylaşımların gerçeğe aykırı ve yanıltıcı mahiyet taşıdığı, bu tür mesnetsiz paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususlarını siz değerli basın mensuplarımızın bilgisi ile kamuoyunun takdirine sunarız.” 

Saygılarımızla,

Dedeman Holding Yönetim Kurulu

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.