DEĞER OTİZM DERNEĞİ İSTANBUL YARI MARATONU’NDA

DEĞER OTİZM DERNEĞİ İSTANBUL YARI MARATONU’NDA
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 28, 2023, 10:21 am
4 mins

30 Nisan 2023 Pazar günü 18. Kez düzenlenecek İstanbul Yarı Maratonu’nda Değer Otizm Derneği adına koşacak sporcular aracılığıyla, derneğe bağış yapılabilecek. Başkan Şule Gökırmak, derneği projelerine dahil eden Adım Adım organizasyonu ile İyilik Peşinde Koş platformuna teşekkür etti.

Avrupa’nın en iyi 3 yarı maratonundan biri olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan 2023 Pazar günü 18. kez koşulacak. Tarihi Yarımada’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilecek yarış 12.300 kişilik rekor katılımla start alacak.

DEĞER OTİZM DERNEĞİ İÇİN KOŞACAKLAR

STK’lar yararına bu tip organizasyonlarda bağış toplamak için kampanyalar düzenleyen İyilik Peşinde Koş Platformu, Değer Otizm Derneği için başlattığı proje ile bağış toplanmasına destek olacak. Değer Otizm derneği için yarışlara katılacak 10 kişilik sporcu grubu aracılığı için toplanacak bağışlarla yaklaşık 300 bin TL’lik bir gelir elde edilmesi bekleniyor.   

ŞULE GÖKIRMAK ADIM ADIM DERNEĞİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

İyilik Peşinde Koş platformunun 2015 yılında kurulan Değer Otizm Derneği’ni desteklediği STK’lar arasına alması, dernek yetkililerince memnuniyetle karşılandı. Derneğin Kurucu Başkanı Şule Gökırmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Derneğimiz İyilik Peşinde Koş ve Adım Adım organizasyonunun artık bir parçası olmuştur. Otizmli bireylerin varlığına dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturarak bilinçlendirmek ve otizmli bireylerin hayatlarına dokunarak yaşanabilir ve fark edilmelerine büyük ölçekte katkı sağlayacaktır. Yapılan koşuların farkındalık oluşturması ile birlikte harekete geçen sporcuların bağışları ile de otizmli bireylerin eğitim ve sosyalleşmesi konusunda maddi imkanlar artacaktır. 2015 yılından bu yana otizmli bireylerin yanındayız ve şimdi adım adımla harekete geçtik. Yurt içinde N Kolay İstanbul Yarı Maratonu ile başlayan aksiyonumuzu uluslararası arenada da Otizme Değer katmak için çabalayacağız. Otizm için Harekete Geç projemize İyilik Peşinde Koş Platformu üzerinden veya linkten gönüllü koşucu ve bağışçımız olarak bağış yapabilir ve otizmli çocuklarımız için farkındalık oluşturabilirsiniz” dedi. Gökırmak, destekleri için Adım Adım ve İyilik Peşinde Koş platformu yöneticilerine teşekkür etti.     

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ NEDİR?

İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu organizasyonudur. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7,000 koşucu ve 66,000 bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.

Değer Otizm Derneği adına koşacak grup üyelerine bağışta bulunmak için linki tıklayarak bilgi alabilirsiniz: ipk.adimadim.org/project/index?id=80143

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.