CENNETTEN BİR KÖŞE İSTER MİSİNİZ?

CENNETTEN BİR KÖŞE İSTER MİSİNİZ?
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 09, 2023, 8:20 pm
8 mins

Hotel Gazetesi olarak, konaklama sektöründe yeni trend Tiny House ve Bungalov Evlerin güzel bir
örneği olan, Sapanca Göl’ü kenarında 15 dönüm arazi üzerine kurulu “Cenneten Bir Köşe” olarak
adlandırılan ‘BAMBOOLOW RESORT’ü sizler için gezdik…

Tesisi sizlere A’dan Z’ye eksiksiz anlatabilmek için de kurucusu Hüseyin Mercan ve Kurumsal İletişim Direktörü Mesut Gence ile ayrıntılı bir söyleşi yaptık. Sapaca Bamboolow Resort birbirinden farklı 12 şık eviyle sizi bekliyor!

Hüseyin Bey, inşaat sektöründe hizmet veren bir iş adamı olarak neden bir göl kenarında Bungalov tesis inşa ettiğinizi merak ediyoruz. Sizi Bamboolow projesine yönelten nedir?
“Pandemi döneminde outdoor yani açık alana duyulan ihtiyaca istinaden her türlü desteği vermeye hazır bir otel projesi ile başladık. İnşaat sektörünün bu tarafa evrilmesiyle yatırımcıları da bu tarafa çevirdi. Ayrıca inşaat yapılarındaki ticari geri dönüşümden daha hızlı bir geri dönüşüm sağladığından ve de uygun ve gelişen bir sektör olduğundan bu tarz projelere eğiliyoruz. Ayrıca Mersoy Turizm şirketimizde yurt içi ve yurt dışı anahtar teslim yap işlet devret modeliyle değişik projelerimiz mevcut. Bu konuda yatırımcılara hizmet sunuyoruz.”
Bamboolow tesisinizde yer alan evlerin yapısal ve teknik özellikleriyle ilgili bilgileri bizimle paylaşır mısınız?
“Tesisimizde bulunan serender ağaç evler, Karadeniz tipi mimariye sahiptir. Yüksek ayaklar üzerine kurulu ağaç evdir. İçerisinde çift kişilik yatak, oturma grubu, wc-banyo, klima, tv, ücretsiz wi-fi bulunmaktadır. Evimizin dış mekan alt bahçesinde oturma grubu ve hamak bulunmaktadır. Serender evimiz iki kişilik konaklama alanına sahiptir. Taş evimiz yel değirmeni konsepti ile üst katında jakuzi, çift kişilik yatak alt katında ise oturma grubu, şömine soba, mini bar, wc-banyo, tv, ücretsiz wi-fi oturma grubu bulunmaktadır. Standart üçgen bungolov 4 kişilik konaklama alanına sahip ve içerisinde çift kişilik yatak, klima, oturma grubu, wc-banyo olarak hizmet vermektedir. Aile evlerimiz 2+1 4 kişilik dizayn edilmiştir. İçerisinde iki adet çift kişilik yatak odası, oturma grubu, wc-banyo, şömine soba, mutfak,
mini bar, mikro dalga fırın, kettle bulunmaktadır. Kendine ait veranda bulunmaktadır. Balayı süitimiz verandasında jakuzi ve oturma grubu bulunmakta olup, içerisinde çift kişilik yatak, mutfak, wc-banyo, klima, oturma grubu, tv, ücretsiz wi-fi ile hizmet vermektedir. Jakuzili aile evimiz ise 4 kişi konaklamalı olup içerisinde tv, ücretsiz wi-fi, oturma grubu, mutfak, çift kişilik yatak, klima ve bahçesinde kendine ait veranda bulunmaktadır. Tesisimizde bulunan evlerimiz konforlu ve gelen misafirlerimize kendilerine ait yaşam alanı sunmakta, tesis içerisinde restoran ve cafe bulunmaktadır.”

Bamboolow adının özel bir anlamı var mı Hüseyin Bey?
“Tabii ki, olmaz mı? Şu gördüğünüz bambulardan oluşan yani temeli bambu ve bungolovun birleşimi olarak gelişti.”

Hüseyin Bey’e tecrübelerine istinaden vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyor ve Mesut Bey ile yaptığımız sohbetle devam ediyoruz.

AİLELERE VE KURUMSAL ŞİRKETLERE ÖZEL HİZMET

Mesut Bey sektörde kaçıncı yılınız, daha önce nerelerde görevler aldınız ve Bamboolow gibi bir tesiste Kurumsal İletişim Direktörü görevini yapmanın farkını kısaca anlatabilir misiniz?
“Turizm Sektöründe 22 yıl Güney Ege ve İstanbul’da gelir modeli ortaklıklarıyla iki otelde çalışmalarım oldu. Hüseyin beyin dediği gibi sektörün bu tarafa evrilmesiyle Sapanca ve İstanbul merkezinde Bambaloow Reseat Otel ve Mersoy Turizm iletişimine destek olmaya çalışıyorum. Turizm networkle yaşayan bir endüstridir. Dolayısıyla her zaman dostlarımız olan acentalar ile birlikte kazan kazan anlayışıyla devam ettik ve yeni projemizde de devam ediyoruz.
Geniş alana yayılmış konaklama konseptimiz ve temiz hava içerisinde misafirlerimize hizmet sunmak çok keyifli. Memnuniyetin geri dönüşümünü anında yaşamak bizler adına çok güzel.”
Mesut Bey bize tesisinizde kaç ev var, özellikleri nelerdir, hizmet kapasitenize neler dahil bahsedebilir misiniz?
“Bamboolow Resort 12 ayrı üniteden oluşuyor ve hemen yanında gördüğünüz alan olan ikinci etap 12 üniteden oluşacak.”


Tesisinizin hitap ettiği müşteri portföyü sadece bireysel midir yoksa kurumsal şirketlere de hitap ediyor musunuz? Ediyorsanız kurumsal şirketlere nasıl olanaklar sağlıyorsunuz?
“Tesisimizde ailelerin yanı sıra tabii ki 7,5 dönüm + 7,5 dönüm daha olacak hizmet alanımız ile kurumsal şirketlere özel hizmetler sunmaktayız. Yaza ve kışa merhaba partileri, barbekü partileri, kokteyller gibi ayrıca su sporları, yani gölde kano, balık tutma, tekne gezisi gibi aktivitelerimiz de mevcut. Mesela tesisimizin göle sıfır olmasından dolayı Yelken Kulübü ile güzel aktiviteler yapıyoruz. Sapanca’ya da ayrı bir değer kattığımıza inanıyoruz.”


Mesut Bey turizm pazarında sizi daha çok yerli mi yoksa yabancı turistler mi tercih ediyor?
“Ortadoğu başta olmak üzere tabi ki akabinde İstanbul’dan yoğun olmak üzere misafirlerimiz ile Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bursa lokasyonlarından misafirlerimiz gelmekte.”
Son olarak güzel bir doğaya hakim Sapanca’da yer alan bir tesis olarak sürdürülebilir turizm ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?
“Sürdürülebilir Turizmin amacı doğaya ve canlılara sahip çıkmak, her anlamda daha yaşanılır bir dünya yaratmaktır. Bu konuda hepimize sorumluluklar düşmektedir. Tesisimizi kurduktan sonra adı SETOB olan Sapanca Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği’ni kurduk. Destinasyon tanıtım ve Sürdürülebilir Turizm ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz.”
Hotel Gazetesi’nin notu:
Bamboolow Resort, aileler başta olmak üzere konaklama tipleriyle herkese uygun. Muhakkak bulunduğunuz şehir yapılarından biraz uzaklaşıp hafta içi veya hafta sonu sevdikleriniz ile burayı ziyaret etmeli ve unutulmaz keyifli anları burada yaşamalısınız. Nazik misafirperverlikleri ve böyle güzel bir tesisi turizme kazandırdıkları için Hüseyin Bey’e ve Mesut Bey’e çok teşekkür ederiz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.