EMAAR SQUARE JOLLY TUR ACENTE İŞLETMECİSİ DUYGU YILDIZ İLE ÖZEL RÖPORTAJ

EMAAR SQUARE JOLLY TUR ACENTE İŞLETMECİSİ DUYGU YILDIZ İLE ÖZEL RÖPORTAJ
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 09, 2023, 5:03 pm
9 mins

En güzel tatil programınızın nasıl oluştuğuna dair, Emaar Square Jolly Tur işletmecisi Duygu Yıldız Hanımefendi ile biraz sohbet ettik. Duygu hanım sorularımızı sizler için yanıtladı.

İş dünyasında günlük koşuşturmalar arasında geçen zaman ve bu nedenle adeta ıskalanan hayatı yeni nesil tatil trendleriyle dönem dönem yakalayıp, tadını çıkarmak mümkün. Bunun yanı sıra hem ruhsal hem bedensel anlamda tazelenip, yeni bir motivasyonla hayata devam etmek de bonus olarak size dönebilir. Bu nasıl olabilir diye soracak olursanız, yanıtımız şu: “Sadece yaz ve kış tatili demeden, haftaiçi ve haftasonu yarattığınız ilk fırsatta yapacağınız bir küçük tatille bile mümkün. Eşsiz özelliklerle donatılan doğa bize her zaman güzellikler sunar. 

Duygu Hanım biraz kendinizden söz eder misiniz, turizm sektörüne nasıl başladınız?

“Kendimden bahsetmem gerekirse, 27 Aralık 1988 İstanbul doğumluyum. Babamdan dolayı aslına bakarsanız çocukluğumdan beri aktif olarak iş ortamındayım. İşletmeciliğin ve ticaretin içinde büyüdüm diyebilirim. Jollytur ailesine katıldığımda 21 yaşındaydım ve bu sektörde gerçek anlamda ilk tecrübemdi. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak için gerçekten çok çalıştım. İlk hayalim de kendi acentemı kurmaktı. Jollytur markasıyla acentemi açtım ve araya pandemi girdi. Kendi başıma ilk girişimimdi, ancak üstesinden geldim ve hala da gelmeye çalışıyorum. Bu benim kendimle gurur duyduğum bir adımdır.” 

Duygu Hanım İstanbul’un önde gelen AVM’lerinden biri olan Emaar Square AVM’de Jollytur Yetkili Acentası olarak değişen İstanbul kitlesine istinaden daha çok hangi pazarlara satış yapmaktasınız? 

Tabii ki Türkiye turizm açısından çok keyifli ve alternatif sunma açısından geniş yelpaze aralığında. Ayrıca Jollytur olarak yurtiçi yurt dışı çalıştığımız için bu özellik bizlere, misafirlerimizi farklı keşiflere yönlendirmemiz açısından avantaj sağlamaktadır. Bulunduğumuz lokasyon sebebiyle daha çok dış pazara çalışmaktayız. Ancak iç pazara da yoğun yönlendirme ve rezervasyonlar gerçekleştirmekteyiz.

Tatil trendleri çok değişmiş olup buna istinaden konaklama otellerinin hizmet segmentlerine göre de fiyatlar oldukça artış göstermekte. Size gelen tatilcilerin bütçelerine göre olan taleplerine her koşulda karşılık verebiliyor musunuz? 

Daha önce de bahsettiğim gibi tatil trendleri çok değişti, ancak biz de Jollytur olarak her zaman trendleri takip edip, değişen trendlere uygun arz ve talep dengesini sağlayarak yurt içi-Kıbrıs ve yurt dışı alternatiflerle, cruise turlarıyla, yurt içi kültür turlarımızla -ki Jollytur, ‘Mirasım Türkiye’ kampanyası ile turizm sektöründe öncü bir çalışmaya imza attı.- her bütçeye göre mutlaka talepleri karşılayabilmekteyiz. 

“HEDEFİMİZ HERKESİN HAYALİNDE KURDUĞU TATİLİ YAPABİLMESİ” 

Duygu Hanım sektördeki hedefiniz nedir?

“Gelen müşteri kitlemiz çok yönlü. Tabii ki bunlar içerisinde baktığımız zaman çocuklu aileler, balayı çiftleri, arkadaş grupları gibi birçok kitle var. Bu açıdan her gelen talebi anlamaya ve doğru bir tatile yönlendirmek için profesyonel ekibimle hizmet sunmakta ve güzel geri dönüşler almaktayım. 

Bir marka olmayı hedefliyoruz ve acente ile bu daha ilk adımım. İleriye dönük yapacağım yatırımlarla da yaşadığımız ülkeyi ve komşularımızı yani iç pazarı ön planda tutmayı onları kazanmaya ve onları kaybetmemeye özen göstermek amaç ve hedefim.

Kaliteli yaşamak ve kaliteli tatil yapmak herkesin hakkı. Bu motto ile kaliteli yaşamanın ve tatil yapmanın da ulaşılabilir olduğunu göstermek istiyorum.”

Kurumsal şirketlere özel aktivitelerin bulunduğu etkinlikler düzenliyor musunuz?

“Kurumsal şirketlerden gelen talepler doğrultusunda işbirlikçi olmaya gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili gelen ve karşıladığımız talepler mevcut. Bunlardan birkaçını sıralamak gerekirse; şirket motivasyon aktivitelerini ve tatillerini gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra yine şirketlerin çalışanları için düzenlemiş olduğu yurt dışı turları için uygun ortam sağlıyoruz. Ayrıca transfer ve uçak bileti gibi ulaşımlarını sağlayabiliyor, talepleri doğrultusunda tüm desteklerimizi sunuyoruz.”

 “DENETİMİ SIKI YAPILMALI!”

Duygu Hanım, sizce yeni nesil doğa içerisinde tesisler çoğalmalı mı?

“Doğamız bizim yaşam alanımız, sadece bizim de değil, tüm canlıların. Bu sebepten dolayı tabii ki doğayı katlederek bir tesis kurulmasına karşıyım, ancak şu an insanların aradığı huzur olduğu için bu işletmelerin çoğalmasında bir mahsur görmüyorum. Ancak şunu da belirtmek istiyorum: Bu tarz işletmelerin maalesef ki adı kirlenmektedir. Gerek sahte hesaplardan satılan tatil evleri gerekse amacı doğru hizmet olmayan tesislerin varlığı, tüm bizim gibi düşünen işletmeleri zor durumda bıraktığı için bunların denetiminin sıkı yapılması gerektiğini savunuyorum.”

“HER MEVSİM TATİL İÇİN ACENTE KAPILARIMIZ AÇIK”

Duygu Hanım sizce en güzel tatil dönemi ne zamandır? 

“Her mevsim tatil için acente kapılarımız tüm misafirlerimize açık. Taleplere 7/24 hazırız. Toprağın ve doğanın canlandığı ilkbahardan itibaren kış sezonu da dahil olmak üzere yılın her ayı herkese göre bir tatil mevcut. Ayrıca kuzey yarım küreden güney yarım küreye tüm dünya otelleri ile çalışmaktayız. Kalabalık çocuklu aileler için beş yıldızlı ultra her şey dahil otellerden alında, balayı çifteleri için çocuksuz otellere, Gençlerin tercih ettiği eğlence otellerinden, doğada konaklama yapmak isteyen misafirlerimiz için butik otellere kadar alternatiflerimiz bulunmakta. Tatil dinlenmek ve kendini dinlemektir. O yüzden insan istediği her an tatil yapabilir. Tarzlarına has bir mekânda her zaman istediklerinde güzel vakit geçirebilirler. 

Sonbaharda o serin esen rüzgâr tenlerine vururken kültür turlarımız ile yürüyüş yapabilirler.. Kış otellerimizde şömine karşısında saleplerini yudumlayabilirler ya da kuzey ışıklarını izleyerek muhteşem rengarenkliği seyrederken kahvelerini yudumlayabilirler.  

Tüm mevsimlerde huzurlu bir tatil planı yaparak, yeni kültürlerle tanışabilir, kendinizi aşabilir ve hayatın tadını alabilirsiniz. Ve bunları yaparken çekeceğiniz her bir fotoğrafta anılarınızda birlikte yaşayabilirsiniz. Yeni yolculuklar kendinizi keşfetmeye yardımcı olacaktır..”

Kim bilir? 

Belki bir şair, belki bir senarist, belki bir besteci, belki de bir ressamsınızdır… Tatillerinizde hangi yeteneğinizi açığa çıkaracağınızı bilemeyiz ama en güzel tatilleri size yaşatabiliriz…” 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.