Oteller ve Turizm İşletmelerinin Rezervasyon Kanallarına Ödedikleri Ağır Komisyonları Azaltmayı Hedefleyen Yeni Bir Dijital Sistem: WUİWO.İO

Oteller ve Turizm İşletmelerinin Rezervasyon Kanallarına Ödedikleri Ağır Komisyonları Azaltmayı Hedefleyen Yeni Bir Dijital Sistem: WUİWO.İO
HG Editör
Posted on Mayıs 10, 2023, 10:48 am
10 mins

Gün geçtikçe gelişip karmaşıklaşan dijital teknolojiler ve reklam portalları otel yönetimlerinin ve diğer
turizm işletmelerinin hızla değişen dijital çağa ayak uydurmalarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.
Buna ek olarak yüklü komisyonlar kesen rezervasyon kanalları da işletmelerin sırtında ağır bir yük
oluşturmaya devam ediyor.

Wuiwo.io, turizm işletmelerinin rezervasyon kanalları tarafından kesilen komisyonlar yüzünden uğradıkları zararı azaltan, düşük maliyetli ve verim arttırıcı çözümler üreterek ön plana çıkarken, bunun yanında kullanım kolaylığı, üst düzey veri güvenliği, veri güdümlü hassas hedefleme ve detaylı raporlama gibi birçok avantaj da sunarak dikkatleri üzerine çekiyor.
Wuiwo.io’nun Pazarlama Müdürü Evren Topaktaş şirketinin turizm işletmelerine ve sektörün geneline
getirdiği dijital yeniliklerin sağladığı avantajları Hotel Gazetesi’ne anlattı.

“HEDEF KİTLEYE NOKTA ATIŞI YAPAN DİJİTAL REKLAM KAMPANYALARI”

Wuiwo.io turizm sektörüne ne gibi hizmetler sunuyor?

Wuiwo.io aslında sektörde yaşanan büyük bir sorunu giderme ihtiyacından doğdu. Bildiğiniz gibi sektörde faaliyet gösteren birçok otel ve turizm işletmesi günümüzde müşteri bulmak, hatta mevcut müşterilerinin geri dönüşünü sağlamak için küresel ölçekte faaliyet gösteren büyük rezervasyon sitelerine ve diğer rezervasyon kanallarına teslim olmuş durumda. Dijital reklam portallarının mevcut yapıları çoğu işletmeye karmaşık geldiğinden müşteri çekmek için bu mecralarda herhangi bir pazarlama faaliyeti yürütmekten çekiniyorlar. Daha düşük maliyetle reklam verip müşteri bulmak veya mevcut müşterilerinin geri
dönüşlerini doğrudan kendi iletişim kanalları aracılığıyla sağlamak yerine rezervasyon kanallarının kestiği fahiş komisyonlara katlanmak zorunda kalıyorlar. Wuiwo.io işletmelerin kendi verilerinden faydalanarak hedef kitlelerine nokta atışı yapan dijital reklam kampanyaları oluşturmalarını basitleştirerek işletmeleri rezervasyon kanallarına komisyon ödemekten kurtarmayı hedefliyor.

“HEDEFE YÖNELİK ADIMLAR ATABİLMEMİZE OLANAK TANIR”

Veri güdümlü pazarlama nedir?

“Veri güdümlü pazarlama müşteri verilerinden faydalanarak hedef kitlelere yönelik en uygun medya satın alımlarını gerçekleştirme ve bu kitlelere doğrudan yaratıcı mesajlar gönderme stratejisidir. Dijital reklamcılık alanında şu ana dek meydana gelen en önemli gelişmelerden biridir.
Pazarlama verilerinin miktarının ve kalitesinin artması çok sayıda yaratıcı prodüksiyon ve otomasyon teknolojisinin geliştirilmesi için katalizör görevi gördü. Yeni geliştirilen bu pazarlama ve reklam teknolojileri artık pazarlama deneyiminin her alanının kişiselleştirilebilmesine olanak tanıyor.
Müşteri verilerini temel alan kararlar alabilmek; kime, ne zaman, nerede, hangi mesajların gönderilmesi gerektiği sorularını doğru bir şekilde cevaplayabilmemize ve bu cevaplar doğrultusunda hedefe yönelik adımlar atabilmemize olanak tanıyor.

İnsanları ön planda tutan bu pazarlama stratejisi dijital mecralarda yayımlanan reklamları daha evvel görülmemiş ölçekte kişiselleştirmemize, mesajlarımızı hedef kitlelere nokta atışı yaparak iletmemize bu sayede de reklam bütçemizi en verimli şekilde kullanmamıza olanak tanıyor.”


Wuiwo.io’yu rakiplerinden ayıran özellikler kısaca nelerdir?

  • Rezervasyon kanallarına komisyonlar ödemekten kurtulun!
  • Çevrimdışı verilerinizi temel alan reklam kampanyaları oluşturup hedef kitlenizle nokta atışı yaparak iletişim kurun!
  • Mevcut ve potansiyel müşterilerinizle daha etkin bir şekilde bağlantı kurun!
  • Reklam platformlarının karmaşık yapılarıyla uğraşmadan kolayca reklam verin!
  • İşletmenizin verileri güvenlikten ödün vermeden, uçtan uca şifrelenmiş halde işlensin!
  • İlk 3 ay boyunca ücretsiz hizmet alın!

“MÜŞTERİLERLE DAHA ETKİN BAĞLANTI KURABİLME İMKANI”

“Biz müşterilerimize tek bir panelden birden fazla sosyal medya platformunda kolayca reklam verebilme ve ellerindeki verileri temel alarak kişiselleştirdikleri reklam kampanyalarını ihtiyaçları doğrultusunda etkili bir şekilde yöneterek potansiyel ve mevcut müşterileri ile daha etkin bir şekilde bağlantı kurabilme imkanı sunuyoruz. Müşterilerimizi Google Ads, Facebook Meta, vs. gibi reklam platformlarının karmaşık yapısından kurtarıp, reklam kampanyalarını tek bir platform üzerinden kolayca yönetebilmelerine olanak tanıyoruz. Müşterilerimizin çevrimdışı verilerini gelişmiş algoritmalar aracılığıyla, güvenlikten ödün vermeden işleyip, gerektiği yerde ücretsiz danışmanlık hizmeti sunarak hedef kitlelerine yönelik etkili reklam kampanyaları oluşturmalarını ve oluşturdukları kampanyaların ne ölçüde başarıya ulaştığını kolayca görebilmelerini sağlayan detaylı raporlara erişebilme imkanı sunuyoruz.”

“AĞIR KOMİSYONLARIN OLUŞTURDUĞU YÜKÜ AZALTIN”

Wuiwo.io turizm işletmelerine ne gibi faydalar sağlamayı hedefliyor?

“Çalışanlarımızın önemli bir kısmı turizm sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren ve sektörün ihtiyaçlarını yakından tanıyan uzmanlardan oluşuyor. Günümüzde turizm işletmelerinin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin rezervasyon kanalları tarafından kesilen ağır komisyonlar yüzünden uğradıkları zarar olduğunu düşünüyoruz. Bu komisyonlar işletmelerin sırtına ağır bir yük bindirerek karlılıklarını önemli ölçüde azaltıyor. Wuiwo.io olarak turizm işletmelerinin rezervasyon kanalları tarafından kesilen komisyonlar yüzünden uğradıkları zararı azaltan, düşük maliyetli çözümler ürettik. Kısacası, müşterilerimizin kullanımı kolay bir yönetim paneli üzerinden, gelişmiş algoritmalardan faydalanarak, veri güdümlü, hedefe yönelik reklam kampanyaları oluşturup kullanıcı trafiğini etkin bir şekilde yönlendirerek kendi web sitelerinin üzerinden yapılan rezervasyonların sayısını arttırmalarını sağlıyoruz.
Bu sayede müşterilerimiz daha az komisyon ödeyerek daha fazla kar elde ediyor, aynı zamanda marka bilinirliğini arttırıyor.”

“İLK 3 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ HİZMET”

Platformunuza yeni katılan müşterilere ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?

“Dijital reklamcılığın sunduğu avantajlardan biri de pazarlamacılara işler yolunda gitmediği zaman anlık müdahaleler yapabilme imkanı sunmasıdır. Ancak bu durum herhangi bir reklam kampanyası oluşturmadan evvel makul miktarda Ar-Ge yapılmasının gereksiz olduğu anlamına da gelmez. Reklam optimizasyonu zaman alan bir süreçtir. Arka planda yürütülen faaliyetlerin sağladığı getirilerin somut bir şekilde görülmesi zaman alabilir. Bu yüzden hizmetlerimizi müşterilerimize ilk 3 ay boyunca ücretsiz olarak sunuyoruz. Kurulum sürecinde tam destek sağlayıp ücretsiz danışmanlık hizmeti de vererek kampanyalarını en etkili şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor ve süreç boyunca sistemimizin oluşturduğu ayrıntılı raporlar sayesinde gözle görülür bir ilerleme kaydedildiğini kendilerinin de açıkça
görmelerini sağlıyoruz. Deneme sürecinin ardından müşterilerimizden aylık cüzi bir hizmet bedeli talep ediyoruz. Platformumuza üye olan kullanıcılara herhangi bir SEO veya kodlama bilgisine sahip olmadan kullanımı kolay bir işletim paneli aracılığıyla kolayca reklam kampanyaları oluşturup popüler reklam platformlarının karmaşık yapılarıyla uğraşmadan kolayca reklam verme imkanı sunuyoruz.”

“UÇTAN UCA VERİ GÜVENLİĞİ”

Müşteri verilerinin güvenliğini sağlamak için ne tür önlemler aldınız?

“Faaliyetlerimizin hiçbir noktasında müşteri verilerine doğrudan erişim sağlamıyor ve söz konusu verileri her ne sebeple olursa olsun görüntülemiyor veya depolamıyoruz. Müşterilerimizin CRM sistemlerinden çektiğimiz veriler reklam sürecinin her aşamasında uçtan-uca şifreleniyor ve tüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir şekilde yönetiliyor.”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.