EL SALVADOR TÜRK ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

EL SALVADOR TÜRK ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 12, 2023, 2:49 pm
8 mins

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), farklı ülkelerle turizm alanında iş birliğini artırmak, yeni kültürleri ve destinasyonları tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. TÜRSAB’ın ev sahipliğinde; El Salvador Ankara Büyükelçiliği ortaklığı ve El Salvador Turizm Otoritesi’nin (CORSATUR) katkılarıyla düzenlenen ‘El Salvador Destinasyon Tanıtım Etkinliği’, TÜRSAB Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.


SEÇKİN DAVETLİLERE ÖZEL TANITIM

Etkinlikte, Orta Amerika destinasyonlarından biri olan El Salvador’un tarihi ve kültürel yerleri, doğal güzellikleri, su sporları ve modern şehirleri tanıtıldı. Söz konusu etkinliğe; El Salvador Ankara Büyükelçisi  Hector Jaime,  El Salvador Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Müşaviri Jessica de Blanco, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Taş, Oya Ebru Küçükel, Esra Başeskioğlu, Disiplin Kurulu Üyesi Özgür Ildır Öksüz, Denetim Kurulu Üyesi Tülay Salihoğlu, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanları Yüksel Türemez, Gürkan Özcan, TÜRSAB Dış Turizm İhtisas Başkanı Kemal Ertem, TÜRSAB Genel Sekreteri Timur Alp Bayrak, TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Grup Başkanı Nergis Büyükkınacı ile seyahat acentası temsilcileri ve basın mensupları katıldı.


EKER: “TURİZM SEKTÖRÜ İNSANLARI YAKINLAŞTIRIYOR”

Etkinlikte açılış konuşması yapan TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, “Turizm, dünyanın birbirine çok uzak noktalarında bulunan insanları birbirine yakınlaştırırken, farklı kültürlerin de birbirlerini tanımasına olanak sağlayan özel bir sektör. Bu anlamda birbirine coğrafi olarak çok uzak iki ülke olmasına rağmen Türkiye ve El Salvador arasındaki ilişkileri geliştirmek noktasında turizm sektörünün çok önemli bir misyonu olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.


“UÇUŞLARIN DOĞRUDAN OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Günümüzde ulaşım imkanlarının artmasıyla birlikte insanların keşfetmek istedikleri destinasyonlara eski yıllara oranla daha kolay ulaşabildiğini belirten Eker, “Uzak destinasyonlarda turizmin temel dinamiğini hava yolu ulaşımı oluşturuyor. İki ülke arasında karşılıklı turizm hareketliliğini ulusal havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın gerçekleştirdiği uçuşlar sayesinde sağlıyoruz. Türk Hava Yolları’nın aktarmalı olarak gerçekleştirdiği mevcut uçuşların turizm hareketliliğine paralel olarak ilerleyen dönemlerde artırmasını ve iki ülke arasında doğrudan seferler düzenlenmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmasında vizesiz seyahatin önemine de dikkat çeken Eker, “İki ülke arasındaki vizesiz seyahat uygulaması da biz turizmciler için önemli fırsatlar sunuyor. Türk vatandaşlarının seyahat etmek istediği, merak duyduğu turizm destinasyonları arasında Orta ve Latin Amerika çok önemli bir yer tutuyor. Keza biz de turizmde sunduğumuz ürün çeşitliliği ile El Salvador’dan daha fazla ziyaretçi ağırlayabiliriz. 2022 yılında El Salvador’dan 1800’ün üzerinde misafir ağırladık. Bu sayıyı da daha üst seviyelere çıkartabiliriz” dedi.


ERTEM: “TANITIM PLATFORMU OLUŞTURULMALI”

Toplantıda söz alan TÜRSAB Dış Turizm İhtisas Başkanı Kemal Ertem ise El Salvador’un deprem döneminde Türkiye’ye gönderdiği yardım ekipleri için teşekkür ederek sözlerine başladı. Türk turizmciler olarak iki ülke arasındaki turizm hareketliliğini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ertem, “Dış turizmde yolcularımıza hitap edebilecek bazı tanıtımlara ihtiyacımız var. Bu konuda bizim tüm büyükelçilerle bir araya gelerek tanıtım platformu oluşturmamız gerekiyor” dedi.


HECTOR JAIME: “EL SALVADOR DÜNYA SAHNESİNDE BİR KONUMA SAHİP”

El Salvador Büyükelçisi Hector Jaime, ülkesinin uzun yıllardır dünyanın en şiddetli en güvensiz ülkelerinden biri olarak bilinmesine rağmen son yıllarda bu durumun ortadan kaldırıldığına dikkat çekerek, “Turizm başta olmak üzere ülke ekonomimiz için önemli sektörlere yatırımlar yapıldı. Bunun sonucunda El Salvador, turizm faaliyetleri ve uluslararası spor etkinlikleri için bir destinasyon olarak bugün dünya sahnesinde bir konuma sahip oldu” şeklinde konuştu.


“STRATEJİK VE AYRICALIKLI BİR ÜLKEYİZ”

Özellikle sörf turizminde iddialı olan El Salvador’un öne çıkan turizm çalışmalarından söz eden Jaime, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “El Salvador’un adının küresel ekonomi haritasına yerleştirilmesi için yaptığımız çalışmalar üç ana konuya odaklanıyor: yatırım çekme, ticaret ve turizm tanıtımı. Bu yatırımlarla El Salvador’u yabancı ziyaretçiler için cazip koşullar sunan, dünya standartlarında bir destinasyon olarak göreceğinizi umuyoruz. Coğrafi konumumuz nedeniyle bölgede stratejik ve ayrıcalıklı bir ülkeyiz. Amerika’da bağlantımız olan diğer destinasyonlar, rekabetçi ve modern altyapımız, yerel güvenlik ve erişilebilirlik açısından turizm faaliyetleri için son derece elverişli bir ülkeyiz. El Salvador; güzelliği ve cazibesi, macera gezileri, spor turizmi, kültür ve arkeoloji turizmi ve diğer pek çok konuda turizmde ihtiyaç duyabilecek her şeye sahiptir.”

EL SALVADOR’UN TURİZM NOKTALARI TANITILDI

Açılış konuşmalarının ardından El Salvador Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Müşaviri Jessica de Blanco; macera, kültür, gastronomi ve inanç turizmi gibi farklı alanlarda turist ağırlayan El Salvador’da yapılabilecek turistik etkinlikler ve yaşanabilecek deneyimlerle ilgili bir destinasyon sunumu ve video gösterimi yapıldı. Etkinliğin Soru & Cevap kısmında seyahat acentası temsilcileri, El Salvador temsilcilerinden destinasyonla ilgili birebir bilgi alma imkanı buldular.

Etkinlik sonunda misafirlere El Salvador kahvesi ve El Salvador’un tatlıları sunuldu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.