THY’Yİ MİCHELİN’Lİ İLK HAVA YOLU YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

THY’Yİ MİCHELİN’Lİ İLK HAVA YOLU YAPMAYI HEDEFLİYORUZ
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 18, 2023, 11:29 am
3 mins

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, ikramda dünya birincisi olduklarının altını çizerek İstanbul çıkışlı uçuşlarda, ilk ‘Michelin yıldızlı havayolu şirketi’ unvanı almayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni uçak içi ikram menüsünün tanıtımında konuşan Bolat, şöyle dedi: “Yolcu ikramlarında dünyada ilk sıradayız. Bunun arkasında bir dizi sır yatıyor. Öncelikle kullandığımız ürünlerin yüzde 80’i Türkiye’de yetişiyor. En kalifiye şeflerle çalışıyoruz. Uçuş esnasında da son dokunuşları yapması için uçaklarda şeflerimiz oluyor. Fakat en önemlisi, ikramların yerel ve günlük olarak üretiliyor olması. Besin değeri daha yüksek, daha sağlıklı ve çok çeşidin olduğu menülerimiz var. Siz de farkı göreceksiniz.” 

Şirketin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Bolat, İlk çeyrek gelirinde rekor kırdıklarını söyleyerek bir önceki yılın aynı döneminde 148 milyon Euro olan geliri 214 milyon Euro’ya çıkardıklarını aktardı.

THY’nin başarısına dikkat çeken Bolat, “Türk Hava Yolları’nın başarısı 20 yıl önce 65 uçakla başladı ve sadece 10 milyon yolcu taşıyordu. Geliri ise 1,8 milyar Dolardı. Geçen yıl 18 milyar Dolarlık gelire ulaştık, 395 uçağımızla 72 milyon yolcu taşıdık. Bu yıl, mevcut filomuzda 414 uçağımız bulunuyor.” dedi.

TÜRKİYE DÜNYAYA PİLOT SAĞLAYAN ÜLKELERDEN BİRİ OLACAK

Artan talebi karşılamak için firma içi pilot eğitimine yatırım yaptıklarını anlatan Bolat, şöyle dedi: “Yılda 200 pilot eğitebiliyoruz. Bu sayıyı 2 bine çıkaracağız çünkü tüm sektörün pilotlara ihtiyacı var. Türkiye de dünyaya pilot sağlayan ülkelerden biri olacak.” 

Önümüzdeki dönemlerde Orta Doğu pazarında da güçlenmeyi hedefleyen THY, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Kore’ye de odaklanıyor. Bolat, “2 milyon Amerikalı turisti İstanbul’a taşımayı hedefliyoruz. Geçen yıl bir milyon Amerikan turist gelmişti. Geçen sene kapalı olan Çin’de de uluslararası seyahatler başladı, bu rotalara da yoğunlaşıyoruz” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.