IATA SEYAHAT SEZONUNA YÖNELİK VERİLERİ PAYLAŞTI

IATA SEYAHAT SEZONUNA YÖNELİK VERİLERİ PAYLAŞTI
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 23, 2023, 12:29 am
3 mins

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)’in paylaştığı verilere göre,  bu yaz seyahat severler en az bir seyahat planlıyor, pandemi döneminin etkilerinin artık geride bırakılacağı tahmin ediliyor. 2023 Mart-Eylül rezervasyon verileri 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 35 yukarıda görünüyor.

ASYA PASİFİK BÖLGESİ ZİRVEDE!

11 ülkede 4.700 seyahat severi kapsayan anket şunu gösteriyor: Ankete katılan gezginlerin %79’u, Haziran-Ağustos 2023 döneminde bir seyahat planladıklarını söyledi. %85’i yoğun seyahat sezonu kesintilerinin sürpriz olmaması gerektiğini söylerken, %80’i pandemi sonrası sorunların çözüldüğünü, sorunsuz seyahat beklediklerini söyledi.

İleriye yönelik rezervasyon verileri, en büyük büyümenin şu bölgelere yönelik beklendiğini gösteriyor: 

Asya Pasifik bölgesi (%134,7)

Orta Doğu (%42,9)

Avrupa (%39,9)

Afrika (%36,4)

Latin Amerika (%21,4)

Kuzey Amerika (14.1%

IATA’nın Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen, “Bu yıl, seyahat sezonu için beklentiler yüksek. Birçoğu için bu, pandemi sonrası ilk seyahat deneyimleri olacak. Bazı aksamalar beklenebilir, ancak 2022’de bazı önemli merkez havalimanlarında karşılaşılan hızlanma sorunlarının çözüleceğine dair net bir beklenti var. Havayolları, güçlü talebi karşılamak için havalimanları, sınır kontrolü, yer hizmet sağlayıcıları ve hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının beyan ettiği kapasiteye dayalı tarifeler planlıyor“ dedi.

NİCK CAREEN HÜKÜMETLERE SESLENDİ

Careen açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Kuzey yaz seyahat sezonunun zirvesine hazırlanmak için çok çalışma yapıldı. Başarı, tedarik zincirindeki tüm oyuncuların hazır olmasına bağlı. Pazarda her oyuncu beyan edileni yerine getirirse, gezginlerin rezervasyon yaptırdığı programların ölçeğini azaltmak için son dakika gereklilikleri olmamalıdır. Avrupa’da grev eylemleri bu yılın başlarında önemli aksamalara neden oldu. Hükümetler, hava trafik kontrolü gibi temel hizmetleri sağlayanların eylemlerinin minimum hizmet seviyelerini sürdürmesi ve seyahat edenlerin zor kazanılan tatillerini aksatmaması veya seyahat ve turizm sektöründekilerin geçim kaynaklarını riske atmaması için etkili acil durum planlarına sahip olmalıdır.“

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.