Yaz mevsimi yaklaşırken, doğanın yeniden uyandığı ve aşırı sıcakların henüz bastırmadığı bu dönemde  keyfine varılacak açık hava aktiviteleri, cazip birer seçenek olarak öne çıkıyor. Unutulmaz deneyimler,  Türkiye’nin zengin coğrafyasının dört bir yanında ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Hem adrenalin bağımlılarına, hem de doğayla baş başa sakin vakit geçirmek isteyenlere hitap edecek bazı  tatil fikirlerini sizin için derledik.

FIRTINA DERESİ’NDE RAFTİNG HEYECANI

Fırtına Deresi, rafting denince Türkiye’de ilk akla gelen akarsular arasında yer alıyor. Karadeniz’in nefes  kesen doğası, yaklaşık 20 kilometrelik rafting parkuruna harika bir fon oluşturuyor. Bölgeyi ziyaret edecek  olanlar, Ramada Plaza by Wyndham Rize ve Ramada by Wyndham Rize Fındıklı otellerinden birini tercih  edebilir, gitmişken Gito Yaylası ile Palvit Şelalesi gibi Rize çevresindeki diğer doğal güzelliklerin de tadını  çıkarabilirler. 

DÜNYANIN EN UZUN İKİNCİ KANYONU

Uşak’ta bulunan ve dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu, macera severler  tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı’nda kaya tırmanışının yanı sıra sal sporları,  doğa yürüyüşü ve balon turu gibi olanaklar da bulunuyor. Bölge, Taşyaran Vadisi gibi diğer doğal  harikaların yanı sıra, Blaundus Antik Kenti, Clandaras Köprüsü ve Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen  Karun Hazineleri gibi tarih meraklılarının ilgisini çekecek keşif olanaklarına da ev sahipliği yapıyor. Ramada  by Wyndham Uşak, bölgeyi keşfetmek isteyenler için konforlu konaklama seçenekleri sunuyor.

GÖKYÜZÜNDEN VAN GÖLÜ MANZARALARI 

Türkiye’nin en büyük gölünün engin maviliklerine şahit olanlar, gölün bölgede neden “Van Denizi” olarak  adlandırıldığını daha iyi anlıyor. Van Gölü üzerinde yamaç paraşütü yapmak, doğal güzellikleriyle  ziyaretçileri kendine çeken bu bölgedeki en gözde aktiviteler arasındaki yerini almaya başladı. Göl  kıyısındaki Ramada by Wyndham Van, misafirlerini harika manzaralar eşliğinde ağırlıyor. 

İSTANBUL’UN YANI BAŞINDA

İstanbul’dan araçla çıkacakları kısa bir hafta sonu kaçamağında doğayla buluşmak isteyenlerin tercih  edebileceği seçeneklerden biri ise İzmit merkezine kısa bir mesafedeki Bıçkıdere Göleti. Burada bulunan  Gölkay Park, özellikle gölet üzerine kurulu kablolu su kayağı tesisiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve ayrıca  yürüyüş ve bisiklet yollarına, balık tutma platformlarına ve yeşil alanlara da ev sahipliği yapıyor. TRYP by  Wyndham İzmit, geceyi İzmit’te geçirecek olanlar için zengin konaklama olanakları sunuyor. 

SU SPORLARININ YENİ MERKEZİ: ORDU

Ordu seyahati denince herkesin aklına ilk olarak yaylaların gelmesine şaşırmamak gerekiyor. Çambaşı ve  Aybastı-Perşembe yaylaları, bahar ve yaz aylarında açık havayla buluşmak isteyenlerin uğrak noktaları  arasında yer alıyor. Bununla birlikte su sporlarının da hızla geliştiği Ordu’da, dalga sörfü olanaklarının yanı  sıra kano ve yelkencilik tesisleri de bulunuyor. Ordu’yu ziyaret edecek olanlar, konaklamaları için Ramada  Plaza by Wyndham Ordu ve Ramada Resort by Wyndham Ünye otelleri arasından tercihte bulunabilirler.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.